АВГУСТовските бебоци правят първите подскоци - 8

• 12 039
  • 299
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, някоя мазала ли се е със зехтин.Било уж много ефикасно.
Аз си взех едно масло на Дева против стрии да си мажа гърдите, но много ме съмнява да има някакъв ефект. Толкова е сухо. А ми се струва,че за стрии маслата трябва да са мазни.
И с какъв зехтин? Обикновен ли? Този готварския?
Това нещо попива ли изобщо?
Аз си правя маска на косата с готварския,както и ръцете доста често си мажа,да попива !Не съм си слагала по тялото още ,понеже имам какви ли не мазила за стрийте.

# 196
Мерси tsvetelinka!
За косата и аз съм си слагала зехтин. Смятам пак да си подновя маските, защото специално на мен косата ми е станала ужасна.
А уж по време на бременност ставала хубава.
При мен не се забелязва този ефект.

# 197
Валени, някъде беше споменала при кои АГ ходиш, но не мога да открия, дали случайно не са  сем.Терзийски.Препоръчаха ми тях и най-вероятно ще се запиша при тях на консултации, ще съм ти благодарна за мнение.

# 198
бланш, днеска си мислех - как е детето?

За спането по корем - според мен нищо не може да му стане на бебето на този етап, а по-късно просто не е добре, защото се увеличава налягането върху околоплодния мехур. Сигурно няма да спя така още дълго, но докато ми е удобно - свикнала съм да намествам цици  Mr. Green Направо ме е срам, че още с нищо не се мажа, само като се сетя с обикновения лосион за тяло.

Колкото до обзавеждане - аз мисля да мина с необходимия минимум. И без това ще сме на квартира, така че няма да се напъвам с ремонти и преустройства, освен това книгата на Василена Доткова оконателно ме убеди да се поддавам на консуматорски пориви. Количка и кошарка - от приятели втора употреба. Не ми се инвестира в скъпи и луксозни предмети, които ще останат неизползвани, защото мисля да го нося повече в слинг и да спи при мен (нас) така или иначе. Струва ми се, че голяма част от тези неща са си индустрия и всъщност нямаме истинска потребност от тях. Мисля в началото да купя не повече от 1-2 шишета и да не купувам стерилизатор. Ако ми се отвори късмет и с кърменето всичко върви по план, може и да не влязат в употреба. Ще вложа повече в хубава помпа за кърма, примерно, в слинг и в пелени за многократна употреба.

Пък после, живот и здраве, като се устроим жилищно и поотрасне, ще мислим за детска стая, но не и на този етап.

# 199
  • Лондон
Свинска мас звучи ужасно - аз не бих се мазала с мас за нищо на света....

Много ми препоръчаха мазане с бебешко масло. Купих едно на Джонсън - гел
http://www.atasteofblighty.com/johnson--johnson-baby-camomile-oi … -200ml-2495-p.asp
и е доста мазно... Мъжа ми вчера недоволстваше, че ми били мазни гърдите Simple Smile

# 200
Нещо четох за гела, че не бил достатъчно хидратиращ ли, какво ли  newsm78, ще те объркам. Ако ти се чувстваш добре, значи чудесно Simple Smile

# 201
Какво мислите за употребата на помпи за кърма? Аз когато родих и пратих мъжа да ми купува, понеже почти стигнах до мастит в болницата. Но тогава той намерил помпи в двете крайности - по 3 лв.(неудобни) и по 80 лв.(скъпи). Тогаво от неволята се научих да се изтисквам с ръка. После вече като препатила и си съветвах приятелките да си харесват помпи преди да влязат в болницата, за да имат повече време за избор. Но едната ми приятелка се оплака, че е направила мастит именно от помпата на батерии - понеже тя много дърпа, и колкото повече дърпа, толкова повече се възпроизвежда. И така се получавало свръхпроизводство  newsm78 на кърмата.
За шишетата, само да вметна, че с Ники като го кърмех и съм изкарала с едно малко шише за вода и едно по-голямо за сок. И то беше съвсем обикновено и малко, дори така започна на 2 месеца сам да си го хваща. А разни стръбички против колики - мога съвсем смело да заявя, че със сигурност не действат по предназначение. Второ, трето и пето шише (ако се кърми) са напълно излишни.

А за обзавеждане - не ме питайте. Сега тичам по институции и банки да тегля заем, после започвам ремонт (голям) и ремонтът включва обзавеждане за детска. При нас досега все още Ники спи в нашата стая. Затова искам да го отделя в детска, а неговото креватче да бъде за бебето.
Между другото (малко извън нашата тема) - който каквито и съвети и предложения за ремонти и обзавеждания на детска и на кухня да има, приемам всякакви на лични. Някоя от вас случайно да е обзавеждала скоро?

# 202
Аз май от помпи още не разбирам, ама мисля да дам повече парички (например за Авент), понеже пък за друго няма да давам. Обаче не на батерии, а ръчна - една майка в клиниката каза, че много добра работа върши, и не само тя.
Иначе приятелката ти е права - колкото повече суче бебето/дърпа помпата, толкова повече кърма се произвежда. Така някои майки кърмят по 3-4 години още сутрин и вечер, защото детето суче малко и се възпроизвежда малко, така че хем имаш кърма, хем не ходиш подгизнала  Grinning цял ден.

# 203
От средата на втори месец се мажа всяка вечер с Джонсън бейби оил - гърди, корем, бедра - за сега всичко е ОК.   В цици съм понаедряла доста - чашка Д. Купих си сутиен на фирма   R I M        мисля че е български. Страхотен е и струва 20 лв

# 204
  • Лондон
За помпите: и на мен ми препоръчаха масово на Авент помпата - ръчната. Тук е към 25 паунда май някъде. Много ми е странна идеята, че трябва да се цедя, но като сме се хванали на хорото...  Хубавото е, че две от най-добрите ми приятелки също са бременни... лошото е, че са далеч и двете.

За гела: не се чувствам добре - мазно ми е... обаче ако не се мажа гърдите почват зверски да ме сърбят и не е много еротично (вкъщи), естетично (навън), удобно (в транспорта) и професионално (на работа).

За спането: аз спя по корем още, обаче леко си свивам единия крак за да повдигам шкембето. Като Хаджи Димитър съм! Циците ги мятам едната на една страна, другата - на другата, очи ми тъмнеят, главата ми се люшка, а устата ми проклина цяла вселена! Simple Smile

Колкото до коликите знам че едно лекарство Демакол помага защото редовно ме карат да го 'внасям' от тук за всички новородени. Като дойде време ще ви снабдявам и вас Simple Smile

# 205
Мит ли са коликите? - предстои да проверим  Mr. Green

# 206
добро утро от мен   smile3503
включвам се с една чудесна новина- вчера в 19.30 братовчед ми е станал татко за първи път! бебчо Христо е добре и майка му също  newsm10  днес очакваме подробности, засега знаем само, че бебчо е 3300/50см  Grinning да е жив и здрав Христо и бързо възстановяване на мама  Grinning 
това е трето бебе в семейството от началото на годината  Party сега е нашевто наред , но чаак през август  Simple Smile
аз така съм се вглъбила в себе си, ама не и не- беб не мърда още  smile3506
взех да се замислям дали коремчето ми не е прекалено малко. ми то никой не ми вярва, че съм бременна  Crossing Arms дори и с тънки блузи като съм. аз си мисля, че вече ми личи, ама майка ми ми каза, че се заблуждавам  Mr. Green онзи ден видях една позната, нейния термин е седмица преди моя и нейния корем е наистина голям. личи и дори през пуловер и грейка  newsm09 не че се напъвам да съм огромна, ама да не би пък да му е тясно нещо на бебето  newsm78
на вас какво ви се яде? аз основно карам на кисело мляко (дето по принцип не ям), таратор и зелена салата. яде ми се и хляб и тестени неща като цяло. онзи ден си мислех да не би да ям прекалено малко и бебето да стои гладно  Joy  мъжа ми ме успокои, че то ще си вземе от мен ако не му стига  Laughing ох, голямо съм ку-ку   Embarassed Laughing
усмихнат ден от мен   bouquet

# 207
Здравейте и от мен, бъдещи мамчета! Да ви се похваля- вчера разбрах, че малкото човече ще бъде момченце! Simple Smile Съвсем ясно се видя! Simple Smile Така че, живот и здраве, ще бъда щастлива и горда мъжка мама!

Весел, усмихнат и спорен ден на всички ви!

# 208
  • жителство на место
caprise
моят корем сутрин като стана е залепен на гърба ми- нищо не личи
през деня като хапна леко се оформя
но като изляза на разходка така се надува, че имамчувството, че съм в 9-ти мес- явно малкия човек обича изявата- докато се покажем навън и започва да се "надува" Joy Joy Joy preggo

# 209
  • ....от ляво до десния завой...
Привет от мен в този слънчев ден! Grinning
Как сте, хора? Ако знаете как не ми се работи, а ми се разхожда на слънцееее....., ама няма начин....
По въпроса за помпите - при първата бременност се наложи да ползвам помпа, защото сина ми не засука - аз ли не можах да го наместя както трябва на гърдата, зърната ми ли не бяха оформени - не разбрахме, но е факт че не засука. Цедих с ръчна помпа, не и помня марката, ръцете ми се схващаха от нея, а това което не успявах да изцедя, после изтичаше в тенджерата с гореща вода - седях на парата, докато всичката кърма изтече, за да не стане мастит!Успях да издържа на тия процедури точно 2 месеца и взех хапчета за задънване на каналите, защото се бях побъркала - ден и нощ да цедя кърма и да вися над тенджерата, просто е убийствено, а имах много кърма. Помпата беше вакуумна - фунията и се вадеше и като се извади, ставаше на шише, имаше си биберон и направо това, което се е изцедило го давахме на бебето, шишето беше разграфено и можехме да преценим грамажа!Този път мисля да се мъча да накарам обезателно бебето да суче. Една моя приятелка ми е обещала да ми помогне в тези "напъни"! Praynig

За коликите - варяхме чайчета от джоджен, от копър, от анасон, разни комбинирани. После ни препоръчаха едни хомеопатични гранулки - 5 гранулки се разтваряха в 20мл преварена водичка, бебето ги понасяше много добре. Гранулките се казваха "Хамомила" или нещо такова, знаят ги в аптеките. Знам, че мои приятелки с които родихме по едно и също време даваха едни силни капки против колики - "Симплекс" ли как се казваха ?! Rolling Eyes Ние решихме проблема с коликите с чайчета и гранулки. Grinning

Шишетата за хранене - ние заложихме на марката Чико Wink Кръстниците ни подариха едно много хубаво шише за хранене Чико, което имитираше майчината гърда и с вакуум - в него правехме млякото, защото след втория месец минахме на НАН, а после на кисело мляко. Баща ми ни подари още едно шише Чико, в което пък сипвахме водичката. Общо-взето с тия две шишета изкарахме, всеки месец купувахме нови бибки за шишетата, че от изваряването доста се окривяваха!Имахме и едно мъничко шишенце на Camera в което разтваряхме хомеопатичните гранулки и Дани си го държеше сам. Малко като порастна купихме и малко - 150мл шише на Чико, в което сипвахме водичка и малкия човек сам си го държеше и се поеше! Laughing Laughing Laughing

Хайде, хубав ден от мен! Още не съм успяла да се снимам с "бременните дрешки" от търчане насам-натам, но като го направя ще ви напиша да погледнете в албумчето ни! Grinning
До скоро!

~ ~

Общи условия

Активация на акаунт