НОЕМВРИЙЧЕТА 2005 - 11

• 15 573
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Но е голям кеф с говорещо дете. Защото нали знаете за моят потрес от предишното, което "изоставаше говорно"  Sick Също така имах потрес от напикаването (до 4ри годишен). А тази умница вече е изцяло без памперс, от раз - в този случай обаче мисля, че аз намерих правилния подход. Докато за говоренето май нищо не може да се направи.

Проблема ми с малката е смученето на пръста. Тя никога, ама никога, не е заспивала без палеца, нито веднъж. Захапката и е крива вече  Cry. Пък таквоз хубаво се роди, а сега: 4 см белег на челото и криви зъби. Нямам идея как да се справя с проблема. Мазилата са опитвани, имаше рана на пръста - за кратък период смучеше другия, като зарастна продължи. Карам я да гушне куклата или мен - съгласна съм дори да я приспивам само и само да не пъха пръста. Тя просто не може да изпадне в дълбок сън, ако не си пъхне палеца, понякога дори само за 3 сек. Дори баба ми и каза, че ще и падне пръста, ако го смуче, ами не помогна, само дето сега изпитва угризения като го пъха в устата, преди поне нямаше такива. Стартегията, която съм набелязала е да я оставя още малко и после с обяснения и убеждения ще се пробвам, пък дано спасим поне постоянните зъби. За тези каузата е загубена.

# 196
Sissa  искрено се възхищавам на смелоста, куража и силата ти за това, че издържаш без малката кукла -АЗ не мога за повече от 2 часа, направо съм обсебена от нея!  bouquet
aneleto  радвам се, че сте оздравяли! Hug
majceto Браво на вас, не смея да коментирам, че ние сме много назад.... Hug
а за "Р"-то да не говорим, освен, че не го казва, но и другите деца около нас не могат и когато трябва да й подвикнат по име или тя сама като си го казва звучи така КИСТА  Sick hahaha (хем ми е смешно, хем ми се плаче, като го чуя)..
buba_katinka днес се опитвах да се свържа, на няколко пъти, с теб, но не можах..... Rolling Eyes

# 197
# 198
# 199
Добър вечер Wink

и аз да драсна в тази късна доба Laughing
Темичката е станала много интересна, пък като видях какво сте писали се оказа, че и аз имам какво да споделя Party
Първо да похваля тримата от запаса. Много са готини, майор Деянов има вкус, пък и той не е никак зле Grinning
Майче, брат ми в детската градина не е обелвал и думичка, а вкъщи е побърквал нашите с многобройни въпроси и много бързо говорене. оказало се, че не си харесва лелките. Crossing Arms
За кг. Поло е към 13кг и нещо, но за височината нямам и представа newsm78 Пораснал е за няколко месеца, но колко не се знае newsm78
Преди две вечери тупна от леглото си спейки, но то не е много високо и даже не се и събуди Thinking Неприятното е, че го намерих легнал по лице, иначе нищо му няма.
Малко по малко започва да проговаря и почти всеки ден казва по някоя нова думичка. А е много смешен, защото думичките, които знае и на двата езика, казва бързо една след друга - като подвижен речник е. В момента е започнал да запаметява по цели изречения и пада голям смях вкъщи. Но пък е станал ужасно капризен, ако някое дете му вземе играчката от ръцете, започва едно тръшкане по земята, един рев, чак срам ме хваща. Embarassed
За "р"-то - определено казва само френското "р" и то много успешно, а явно му и харесва: като започне да ми повтаря "fraise", "treize", "trois", "dora" и т.н. направо започва да ми вибрира главата... #Crazy
А като го питаме как се казва, отговаря "pot", което на френски означава "приятел" Laughing не може да казва "л". Rolling Eyes Дълги изречения не може да съставя. Знае само няколко изречения от по 3-4 думички.
Ох, май не съм написала, кой знае колко, но признавам, че започнах да чета от снимките на Тити. Blush
Като прочета повече от темата, ще допиша Party
Лека нощ Heart Eyes

Последна редакция: чт, 06 мар 2008, 00:51 от Pollia

# 200

Mr. Green Подозирам, че е телеграфен стил на "Здравейте мили ноемврийски мами! Надявам се да можем да се присъединим и ние с моята прекрасна дъщеричка към вашата групичка. Тя се казва Моника и се роди 2.940". Ама това е само предположение  Twisted Evil

# 201

Mr. Green Подозирам, че е телеграфен стил на "Здравейте мили ноемврийски мами! Надявам се да можем да се присъединим и ние с моята прекрасна дъщеричка към вашата групичка. Тя се казва Моника и се роди 2.940". Ама това е само предположение  Twisted Evil

това, разбира се, е любимият ми начин на запознанство  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes
снощи сте скучали явно, за да изпишете толкова за една вечер Simple Smile
мен ме ритат вече. Имам си и коремче, което се забелязва дори от 5 метра. И все пак околните не ме броят много за бременна. Ако ида на среща на юлките в неделя, ще ви покажа коремни снимки.

симка пак се покри, ей.

# 202
Тити, аз не съм бременна, а всички ме питат кога ще раждам. Ама като съм слон. Ти явно си финна бременна мама.
Имам въпрос към вас - Кити много кашля вечер като легне. И нощем също. Сополи няма, но носа и хъхри. Докторката казва, че е трета сливица и затова така. Кажете какво да слагам в носа, че намалим крачките. Капя тобрекс и олинт. Прочиствам със стеримар и слагам кремче нисита. Но ефект няма. Така е вече от 6 дена.

# 203
потърси друг лекар за мнение. почнат ли да ти дуднат за сливици, рано или късно се стига до вадене, което аз лично никак не одобрявам. Овлажняваш ли специално въздуха в стаята? Сополи може да има само по задната стена.

# 204
Здравейте и от нас!  Hug
Снощи бяхме на рожден ден в "Островът на съкровищата", изкарахме си много добре, имаше и спектакъл "Житената питка", който от най-малките беше изтърпян не повече от 5 мин., но Юлиана и още едно момченце бяха най-големи и с интерес слушаха, гледаха, смяха се почти до появата на лисицата, но виждайки, че всички останали вече си играят отдавна и тя стана. Гледала е и "Мечо Пух", но беше доста по-кратко като изпълнение.
Другата седмица пък мислим да си направим едно малко пътуване до Бургас, пак на рожден ден на детенце на моя много близка приятелка, с която за съжаление се виждаме вече все по-рядко, тя също ще има рожден ден. Само всички да сме здрави и тръгваме по план. Ще пътуваме на 2 пъти - първо до Казанлък, ще останем там 1-2 дни и после към Бургас, по 2,5-3 часа ще е добре, че ще пътуваме само двете.

Тримата от запаса са прекрасни! Simple Smile

Забавлявах се и с вашите описания относно бърборенето - Юлиана казва всичко разбираемо и аз не знам точно колко дълги изречения прави, но редовно ме изненадва с разни умозаключения чути, или казани й от тати, баба. Вчера например като се прибрахме от разходката и отидохме да мием ръцете каза - "Трябва мием ръчичките, вънка има микроби!". Simple Smile От местоименията най обича "той", а с предлозите и съюзите също е забавно, но все повече ги използва правилно. А "р" казва добре, поизчисти го с времето, с "л" е много интересно - когато е в началото на думата го изговаря без проблем, но в средата й е по-трудно, напр. срещнахме един познат и аз й казвам - "Кажи здравей на Вальо", а тя - "Здравей, Ляво! Как си?!"Simple Smile И да - с обноските добре се справя - "мерси, благодаря, моля, здравей, как си, добре съм, довиждане, приятна работа, лек ден и т.н." явно и доставя удоволствие да ги използва, виждайки че хората й се радват и си комуникира, когато не й е срамежливо. Също когато започнат да я закачат непознати хора, тя направо си казва още преди да я попитат - "на 2 годинки съм" (в момента баща й я учи и на "няколко месеца", защото тъкмо свикне да казва на 2 годинки и 2 месеца и вече е станала и на три Simple Smile). Името също си казва сравнително разбираемо.

За вредните навици не мога да дам съвет за жалост! Юлиана също има един, макар и не толкова сериозен - върти с пръсти кичур коса когато й е скучно или й се спи, в такъв момент се опитвам да я разсея, но не успявам.

Днес чакаме добри новини от канеста! Praynig
buba_katinka, и аз смятам, че трябва да потърсиш още мнения. Може  би да се обърнеш и към хомеопатията, ако наистина държат на вадене.
тити, много е приятно като пишеш за бременността, май само ти остана тази, която може да разказва за това, ако не се лъжа.. Дано скоро се включат и други! Simple Smile

Последна редакция: чт, 06 мар 2008, 09:43 от Сисии

# 205
zdraveite,mami
nie sme mama Gin4e i Ivi
6te se radvame da spodelqme i da si govorim s vas

# 206
здравей, Гинче. Иви момченце ли е или момиченце? Кога е рожденият му ден и откъде сте?  Wink

сисиии - Никси е преди мене, ама тя хич не пише.

# 207
momi4e,rodena e na 1 noemvri i sme ot Soeiq

# 208
kak da si sloja snimka i drugi ekstri kato va6ite?

# 209
мархаба гинче. и ние ще се радваме на комуникиране с нови лица. само, моля, пиши на български, че с моите диоптри и липса на съсредоточаване мног трудно чета и разбирам шльокавица Rolling Eyes
за сникката акъл не мога да дам, щото и аз не знам как става. виж правила и въпроси - един от първите форуми. там трябва да е описано.

не разбрах от къде сте...

Общи условия

Активация на акаунт