Работна тема за детските заведения!

• 28 781
  • 291
  •   1
Отговори
# 60

Аз искам да попитам додъде стигна темата за препаратите, бях предложила Деси и Велмар ако могат докато ме няма да направят проучване и сравнителна характеристика на препаратите, имаме ли вече такава характеристика?
в писмен вид съм извадила нещо като сравнителна характеристика, но  не съм на ти с терминологията  и химичните съставки Rolling Eyes, та ще помоля ако има някой  по-компетентен, да се включи в разясненията...Защото   доколкото аз подразбирам, половината  съдържат поне хлорна съставка Thinking и съответно стават неподходящи.
за цените- ще звъня  след празниците по фирмите, защото не ми остана време  тези дни.Не знам  Деси дали е извадила нещо...

# 61

Аз искам да попитам додъде стигна темата за препаратите, бях предложила Деси и Велмар ако могат докато ме няма да направят проучване и сравнителна характеристика на препаратите, имаме ли вече такава характеристика?
в писмен вид съм извадила нещо като сравнителна характеристика, но  не съм на ти с терминологията  и химичните съставки Rolling Eyes, та ще помоля ако има някой  по-компетентен, да се включи в разясненията...Защото   доколкото аз подразбирам, половината  съдържат поне хлорна съставка Thinking и съответно стават неподходящи.
за цените- ще звъня  след празниците по фирмите, защото не ми остана време  тези дни.Не знам  Деси дали е извадила нещо...

Мерси, мила, ако ми пуснеш инфото в пощата във вторник мога да питам една позната химичка за състава Heart Eyes

# 62
  • София
Момичета, сега чета становището на директорите, но има нещо, което не ми е съвсем ясно. Нали в градината има първа, втора, трета и после подготвителна група или пък трета група всъщност е подготвителната за училище Thinking Защо в становището пише, че се препоръчва повтарянето на подгответо на децата, родени в началото на годината #Crazy Нали веднъж остават с още една година в яслата, докато навършат възрастта за градина, как така после трябва да повтарят и подгответо, нещо аз ли не разбирам Crazy Embarassed

Ето в моя случаи моите мишки са родени на 7 януари, вече ми стана ясно, че ще си отвисим 2 години в яслата, но как така ще трябва да повтарят и подгответо newsm78 Цял живот повтарячи ли ще са Laughing

Моля ви да ме светнете по този въпрос веднъж завинаги, защото все нещо не успявам да вдена или тъкмо си мисля, че съм вденала и излиза пак нещо ново. Rolling Eyes

Иначе за градината планирана в район витоша Павлово - Бъкстон 75 места са крайно недостатъчни и изобщо няма да се реши проблема Rolling Eyes Целия кватал е нов и само в нашия блок и съседния има и ще има поне 10 малки деца. А в квартала са блок до блок и нито една ясла, нито една градина за момента, училище също няма като изключим това за глухите дечица. На мястото на бивша детска градина сега се издига жилищен блок. #2gunfire

Има 1-ва, 2-ра, 3-та и подготвителна група  Peace
Искат да кажат, че децата, които в момента са в градина, а са за ясла или по една или друга причина са с една група по - напред, директорките искат тези деца да повторят предучилищната. Все едно ако твоите мишки септември 2008 тръгнеха на градина, защото реално те трябва да са за ясла и следващата учебна година по закон и чак 2009 са за 1-ва група. По мой сметки септември 2009 г ще са 1-ва група, Септември 2013 г на 7 г и 9 месеца ще тръгнат на училище ( и сънът ми върви по същия план, въпреки че е 9 месеца по - малък, но пак е роден 2006 г).

Добавям за градините, напълно недостатъчно са в който и да е от натоварените райони. Погледни списъкът със свободните терени, там има 3 в район Витоша, но още не съм разгледала детайлно къде се намират

# 63
mishlentze , предлагам да се обадя на фирмите във вторник, за да попитам за цените , разфасовките,концентрациите ...т-е- сбита информация за продуктите като цяло.ЩЕ ги помоля да ми посочат кой е подходящ за нашите цели,защото  от сайтовете не се разбират напълно нещата.Предлагам това, за да не ангажираш  твоята позната в общи анализи, и да се окаже че въпросните препарати въобще не стават за детски заведения.Като цяло информацията която събрах  е доста противоречива  Thinking и май почти всички отпадат ooooh!.За мен фаворит на тови етап са  търновската фирма.
Мисля обаче че още едно мнение, когато се ориентираме в препарати и се спрем на няколко ще ни е от голяма полза Peace.не искам да вярвам само на рекламните думи на фирмите-производители Naughty

# 64
Куки, гледах ги свободните терени, но район витоша е изключително голям, в нашия кварлат /то не е и точно в нашия де Rolling Eyes / се пада да се строи само една и то за 75 деца.

Велмар, благодаря ти много, мила Hug Като се спреш на няколко препарата кажи ще питам моята позната. Аз в събота пътувам и няма да ме има 10-тина дни, но след това ще се включа Peace

Аз за мостра взех 2 препарата - единия уни С, който после Мими ползва за градината на Лина и аз взех за себе си Профик, защото ставал и за гърнета, пък моите са в ясла и ми се стори по-удачен вариант. После обаче си спомних, че си ми писала, че е с алдехиди, но нямам представа какво значи с алдехиди и без newsm78 Химията отдавна я изучавах и това ми се губи. Мисля тия дни да го занеса на директорката за проба, нищо че моите в момента не ходят на ясла. От другия месец мисля да ги пускам вече и се надявам да нямаме вече тези проблеми с болестите Praynig

# 65
Мишленце, и аз съм взела Уни С за яслата на ДАри.НЕго ползват. СПОмням си че от фирмата ми препоръчаха и Профик, но май излизаше малко по-скъпо  newsm78 По-късно през деня ще прозвъня фирмите и след разговорите ще пиша Peace
МОмичета,сигурно сте видяли- в  темата"протести и страсти" http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=265808.920 момичетата доста усърдно събират инфо за свободните терени  по райони.
Някой може ли да ми каже дали  мамата ( кабо алма) говори за същите работни срещи в общината, на които преисъства и наш представител Thinking.В подписа й виждам "пълна къща"  ?!?!?

# 66
Днес се открива нова детска градина в Подуяне http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1169061

# 67
  • На края на вселената!
Ани, Кабо алма участва в работната група в общината, в която има и наш представител - ходили сме мишленце, аз и куки. кабо алма е от Клуб Пълна къща към Асоциация Родители.

# 68
Такаааааааа- досега звънях по фирмите за препаратите.Чакам  мейл с подробна информация от 2 фирми в рамките на деня.Но- да кажа за останалите:
Фирма"Живас",които произвеждат така популярния Санифорт Crazy.Оказва се че имат и безхлорен препарат, който се използва вече в някои общини.Казва се "Нипасепт" http://www.zhivas.com/nipasept_a1.html
Toва е комбиниран препарат( без измиване)-т.е. и дезинфектант и  детергент и при такъв тип препарати не се налага използването на 2 отделни препарата за  двете дейности.
Препаратът е концентрат с аромат на зелена ябълка.Разфасофка  туби от 3л на цена 16лв.Използва се разтвор в концентрация 25мл в  10л вода.
Това ,което ме притеснява е следното :При вдишване: Дразнене на горните дихателни пътища при лица с повишена чувствителност В Младост някои градини работят ве4е с него.
За кухненския блок е нужен друг препарат( Септокват, ако не бъркам името Embarassed на цена за 3л концентрат- 34.20лв
Попитах информативно и каква е цената на така "любимия"  Санифорт - 19.80лв/кг- това е цена на едро.Санифорт-а  е на гранули и се използват много малки коли4ества наистина- 5гр на 10л вода

Другата фирма е МИк трафик.http://www.hygiene-bg.com/index.htm ТОва е бургаска фирма, която беше искрено  изненадана че  някой им звъни  с питане за тези препарати Joy
Ето какво предлагата те :
Дзф П Течен дезинфекциращ и почистващ детергент. Препаратът е предназначен за професионална употреба за широко-спектърна дезинфекция на подове и повърхности. Проявява стабилно дезинфекционни качества на основата на алдехиди и четвъртично-амониеви соли, като широкият му спектър може да се прояви еднакво добре както в болнични, така и в други обществено-битови помещения. Като цени 1л-6.95лв Използва се 0.25% -т.е.-  икономичен като разход. За санитарните помещения препоръчаха Дзф Ба , който е безалдехиден препарат -  на цена 5.95лв/литър Течен дезинфекциращ и почистващ препарат. Препаратът е предназначен за дезинфекция и почистване на повърхности, кухненски повърхности, кухненско оборудване и др. АДВ е на основата на четвъртично-амониеви соли. Приложим и за дезинфекция на яйца.

http://www.hmi-company.com/index_bg.htm -това е търновската фирма.
Единият препарат, който предлагат е  Профик-алдехиден( защото става и за гърнета).При него се прави седмичен разтвор в понеделник и в петък се изхвърля и това доставяло удобство за работещите с него.Цена на 1л-20.10лв- стига за  400л работен разтвор.А 1л работен разтвор е достатъчен за 22-25 кв.м .Имат и 6 кг/ разфасофка  на цена 108.72лв.Това също е комбиниран препарат с аромат на зелена ябълка.
Уни С - препарат без алдехиди( с аромат на малини Crazy).Цена на 1л- 18.54лв  6кг- 106.92лв.
Аз не разбирам от химия, но просто са на различна активна основа
Имат и препарат за астматични деца, така да го наречем, който  обаче  е много по-скъп и не записах точната информация за него (с активен кислород някакви)
За кухненския блок  предлагат Рода супер -без миризма 0.25% -25мл/1л вода.За цялостна дезинфекция на шкафове, плотове, посуда, работни маси, яйца..... Цена -15.30лв/кг  6кг-79.92лв
За ръце- Профиди -6.54лв/750мл или 37.08 за 6 кг.
Централно с продуктите на тази фирма се зарежда община Надежда, голяма част от градините в Кр.поляна, триадица, Младост, Дружба, Лозенец....

Фирма Метахим, която бяхме изровили, се оказва че няма подходящи продукти за нас и като цяло сайта им не отговаря на истината ooooh! Та- те отпадат централно.Дори не направиха опит да ми рекламит нещо друго по заместване...

Сега чакам мейл от другите 2 фирми и ще добавя и  информацията за тях.

Като цяло трябва да разберем какъв е разхода на месец в градините,з а да изчислим    как ще се реализира икономията и съответно да направим адекватна сравнитлена характеристика.
Молбата ми е , който има възможност да попита в  градината/яслата на детето си  с какъв препарат работят и колко горе-долу е разхода.Предлагам на група ако могат да кажат, 4е ще е най-добре, защото все пак  различните заведения са с различен брой групи.

# 69
Получих мейл от още една фирма за препарати, с които разговарях по телефона.Дали са доста подробна оферта.Пратих  в пощата Peace

# 70
И аз да се включа с малко инфо - препаратите с алдехиди отделяли след измиване някакви емисии /май се казват/, така че за малки деца е по-добре препаратите да са без алдехиди. Това ми каза моята позната химичка. В такъв случай смятам да купя и аз уни с.

И да споделя, че нито един от двата препарата на тази фирма не ми миришат на нищо плодово, пък какво остава за малина и ябълка Rolling Eyes Може би като се разрезят да оставят такъв аромат, Велмар, ти кажи как е, ама на мен не ми миришат много хубаво.

# 71
mishlentze ,  и на мен не ми миришат на никакви плодове Joy, но в случая  това няма значение.Нали не миришат на хлор или на някаква гадория Sick
Между другото питах вчера старшата сестра какъв е горе-долу разхода на група за месец, и тя ми каза че  с Уни С( който изпозлват в групата на Дари) , смного зор може и за месец да стигне.Тия дни ще я питам и за Санифорт-а, че вчера бързах, та да направим сравнение.Също така ми каза че доставната цена, на която  зареждат Санифорт е към 24лв, а цената на едро, която ми казаха от фирмата-производител е  19.80.Ето каква надценка си слагат фирмите, които правят цялостно зареждане  от общината #2gunfire

# 72
По-скоро подозирам, че някой от общината си е сложил надценката в неговия джоб Rolling Eyes

Те колко голяма разфасовка купуваш от уни с? Литър или повече? Защото 1 л ми се струва малко количество за всичките помещения на месец. Но ако трябва само по 1 литър месечно ще е супер.

Аз като се върна сега от почивката ще ходя в ялсата да занеса препарата и документите, че мисля от април пак да ги пускам моите, живот и здраве Praynig

# 73
Мацки, имаме пак покана от ТВ7 за разговор по темата храненето на децата , дома и в детските градини. Звънна ми репортерка от новините им. За понеделник е. Те ще дойдат когато и където поиска човека. Аз и обясних нашето мнение за тяхната телевизия и и обещах, че ще потърся човек, но при положение, че вече 3 пъти ни търсят, намираме човек и после никой дори не звъни за да отмени ангажимента от тяхна страна едва ли някой ще се съгласи.

И все пак кажете някой иска ли

# 74
Здравейте момичета Simple Smile
Аз още не знам дали сте ме приели за член, но се надявам, че скоро ще имам инфо.
Искам да се включа по въпроса с почистването, ако мога да съм полезна с нещо. Преди да изляза в майчинство бях Осигуряване на качеството на един от заводите на Софарма и част от задълженията ми беше контрола и поддържане на хигиената. Мога да кажа, че съм много добре запозната с детергентите и дезинфектантите и може да питате, или аз да правя нещо... По образование съм клиничен фармацевт, така че мога да помагам с инфо за влияние върху организма или да коментираме състави. Казвайте с какво мога да помагам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт