АвГуСтОвСкА кръв гореща, са навън и Пролетта посрещат!

• 16 593
  • 290
  •   1
Отговори
# 45
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН КАЙЛИ!!!   bouquet

# 46
Каили 4РД много касмет,лубов и збаднати ме4ти!Мили мами моята сестри4ка 6те си има бебе EFP  ylinfant,това е втора бременост много се зарадвах в4ера.Валка браво ду6ко smile3501

# 47
Рози, честито на сестричката ти. Пожелавам й една лека бременност   bouquet!
Vst_80, явно трябва да си потребител на този форум, за да може да влизаш. Ще ти копна най-важното, да ме извиняват другите Embarassed :
Цитат
Азотният цикъл е свързан с естествения жизнен цикъл в аквариума. Когато рибките се хранят, те преработват храната и след това ... акат. Това е и първия етап пот азотния цикъл, тъй като голяма част от отделеното от рибките е амоняк – силно отровно химично съединение, съдържащо азот. Амоняк се отделя и при гниенето на изпражненията на рибките и на старите, мъртви листа на растенията.
Има обаче едни хубави и полезни бактерии, които живеят залепени по всякакви повърхности в аквариума – по стъклото, по листат и най-вече в пълнежа на филтъра. Тези бактерии ядат амоняк, тъй като им е вкусен, предполагам. Така те спасяват вашите риби от отравяне.
На първо място – не пускайте рибки в аквариума веднага след като го напълните. Даже не купувайте рибки веднага. Когато си направите аквариума, сложите му пясък, филтър и другите неща, нагласите го, засадите растенията и т.н., пуснете всичко да работи – лампата да свети денем, нагревателя да поддържа температурата. Така ще оставите време на бактериите да се размножат. Размножаването става за около 2-3 седмици.
Размножаването им ще се ускори(ще стане за 2 седмици), ако пуснете в аквариума няколко рибки – примерно 1/10 от всички, които възнамерявате да гледате в него. Те ще набавят храна на бактериите
Т.е. като си купиш аквариум не пускаш вътре рибки, за да се образува азотен цикъл и бактерии, които ядат вредният за рибките амоняк, който пък се отделя от изпражнията им. Нещо такова  newsm78  Laughing.

# 48
Благодаря за пожеланията мили мами! Hug Наистина ме трогнахте. Днес освен това имаме и годишнина с татенцето.  Wink Нали го свалих на рожденния си ден. Довечера ще си го видя,което ме прави много щастлива и от сега започвам да се разкрасявам. Heart Eyes Дори направих сама тортата за празника и по-късно може да ви я покажа.
Днес съм в супер настроение и  вашите букети ми действат много пролетно. Навън е страхотно слънце и само за приятни разходки.
Лек ден на всчики! Hug

# 49
  • София
Кайли, честита ви годишнина тогава!   bouquet
Времето наистина е муцка!  Hug
Сега се прибираме да спи уж, ама май няма подобни намерения  newsm78 Днес пък ние се видяхме за малко с Лола  Laughing Много е приказлива и всичко разбира. Сладурана! Аз пак се проявих като истерична мама  Mr. Green
Среща ще има ли?? Hug
За вечерно парти - и на мен ще ми е трудно.  Rolling Eyes А и напоследък така ми се спи... Все едно в друг живот съм ходила по дискотеки  Rolling Eyes

# 50
Кайли, Честит рожден ден и годишнина и от мен

Честито на родилите и очакващите бебета. Топлото време не ми оставя време за писане.

# 51
  • София
Заспа  Mr. Green
Адрианска, мерси за статийката! Истина е, че веднага ги пльосвах във водата  Sad , с идеята че така им правя уж добро, а то какво било... Ако така добре се отразява на отношенията да взема и аз един аквариум.  Heart Eyes
Пропуснах - честита бременност и на сестрата на Рози24Hug
Мимс, дано няма повече инциденти Praynig
Нана, аз пък не знам какво е да си на смени - в "огромния" Mr. Green си раб.стаж съм работила само от 8-9ч до 16ч. Ще свикнеш!  Peace
И аз обичам лалета много  Heart Eyes И фрезии също  Simple Smile

# 52
  • Sofia
КАЙЛИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

И аз обожавам лалетата.

Кайли, зарежи тортата и бягай да купуваш секси бельо за довечера. Сигурна съм, че мъжът ти ще се зарадва повече на  luvbed отколкото на тортата Laughing

Последна редакция: пт, 22 фев 2008, 15:28 от Eliona

# 53
Кайли,ЧРД!Бъди здрава и щастлива с двамата си мъже!Честита ви годишнина-любовта ви да гори  вечно!.Честити хубави вести на Албена и на Рози-лека бременност на сестричките ви!
Честито на ФШ-та ни гордост,Val_stef!
Мимс,непременно запали свещичка,може някой да го е урочасал,докато му се е радвал.
ВСТ,благодаря ти за разбирането!Дано любимите ни хубави и добри сестрички забравят скоро болките си и срещнат човека си!
Аз често си мисля какво ли не около начина ми на гледане на детето.И всеки път се убеждавам,че греша,правейки нещо уж за добро.От четенето аз полза нямах.Разбрах,че трябва да се примиря с това да ме таксуват като родител,който не може да се справя с характера,вечното мрънкане,тръшкане и неслушане на дъщеря си.И все се сещам как до преди 2,5г. съм се справяла с 100 ученици на ден,макар накрая без сили,а с моето дете не успявам.Повече я наблюдавам и следя каква поредна беля ще направи,отколкото да си играем,а пък и тя не ме оставя да й чета, да рисуваме-мисли,че й отнемам нещо нейно.Сега и свекървата 9 дена ще е тук само вечер,та ми е чудно дали пред нея Снежина ще върти номерата си.Та,това си ми е голямата мъка.Засега се очертава да гледам вкъщи моята непослушна и хитра мома.Време имам само докато спи.А навън с нея си е ужас, за барче-съвсем.Иначе ежедневно ми играй по вече не тъй здравите нерви и крещя,и пляскам по ръцете,но без полза.
Когато си спомня за аромата на фрезии,и ми минава стреса на лошия родител-това е любимото ми ухание.
А сега отивам да правя тестове/по БЕЛ/.
Да ви слушат днес децата!

# 54
  • София
Не знам дали сте виждали тая тема, много сполучливи попадения има
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=269227.0  Joy
МегишикHug май всички сме така

# 55
  • Бургас
Честит Рожден Ден Кайли и Честита ви годишнина!

Честито на Валката! Гордеем се с теб!:  bouquet

Честито и на всички родили и всички очакващи своите малки съкровища!

# 56
  • софия
Честито и от мен на всички бъдещи мамита!Лека бременност им желая .
Ели,я кажи,душко  Grinning при вас на пицарията изкараха ли масите и столчетата ?Утре да скокнем да се видим?

# 57
  • София
Kaili , честит рожден ден! Пожелавам ти всичко най- хубаво!

# 58
  • гр.София
 Сигурно всички сте на РД на Кайли, а пък аз не съм поканена?!

Елвинг, под Лола -Лора ли разбираш ?Как е височайшата й майка?

Мегишик,защо ги правиш тези тестове? Пробно нещо ли?

# 59
Ех, че хубави новини имаме тези дни  Laughing
ROZI24 честито и на твоята сестричка - лека и безпроблемна   bouquet
megishik  Hug
Адрианска, мерси за инфото за рибките - аз си знаех, че правя някаква грешка  Embarassed Обяснението ми беше малко объркано /нали съм от изтрещелите  hahaha/, но май съм правила грешка като им сменям водата един път седмично изцяло и търкам яко с гъба аквариума  Laughing Явно това не е за мен  Embarassed
blanc и аз си мисля, че Лола е Лора  Laughing Нали Пепър ни писа, че така си казва името /помня го, нали сме адашчета, но според мойто Лори, правилното е Леле  Joy/. А за РД на Кайли - май те имат романтично парти с татито  Wink

Общи условия

Активация на акаунт