искат да им подарим пари за сватбата

• 37 160
  • 467
  •   1
Отговори
# 105
Според теб това ли смисъла на сватбата-да посъбереш пари за да цъФнеш  newsm78

ДА СЪМ КАЗАЛА ТАКОВА НЕщО?ИЛИ ПРОСТО ТИ ИДВА МУЗАТА ДА СЕ ЗАЯЖДАш? Ако ти можеш да се справиш сама ,действай !Не всички млади хора са в състояние да си купуват апартаменти и да си живеят живота славно и безпроблемно.А когато искат да узаконят връзката си и да станат истинско семейство,не виждам защо да не получат помощ,само за да не каже някой  си ,че се женят за да цъфнат.

# 106
А от нас, каква сума очакват според теб по тая логика(ние се водим доста добре материално)
Да не им объркам сметките Joy

Никой не е казал, че очакват определена сума, пък и не мисля, че ще се сърдят, ако все пак им подарите каквото сте си решили. Присъствала съм на сватба, на която не само че се даваха пари в пликчета, но и бяха абсолютно анонимни, така се спестява неудобството на нямащите. Разбира се имаше гости с много оригинални подаръци и никой не се е сърдил, че са избрали този начин. Познаваш по-добре приятелите си и можеш да прецениш. Аз се оттеглям от темата, бебче иска да яде и после на разходка   1stroller   Nature Sunny

# 107
Mila mama, аз не съм писала за пенсионери. Не знам, какво имаш предвид, ако е по върпоса за бившата ми свекърва и племенницата и - тя не беше пенсионерка.

# 108
Ние нашата сватба не я направихме ,за да съберем за хладилник ,а за бъдем с близките си.Явно достатъчно бяхме вързали ,за да си позволим да я отпразнуваме, както сме искали.Не сме очаквали гостите да си платят заради честта да бъдат на нашата сватба.

Аз пък не мога да разбера.... newsm78 думите ми започват да се тълкуват с някакви свободни съчинения!Тука излизам като някаква дето се омъжва само ,за да събере някой лев(въпреки че няма логика,тъй като много повече бих се охарчила), а АЗ ПРОСТО КАЗАХ ,че ако ще се подаряват подаръци по-добре е да са практични  Tired

# 109
_bebka_ много се извинявам.Явно не съм разбрала смисъла на поста ти.Така ми прозвуча.

# 110
Мила мама, ти сигурна ли си, че имаш желание да присъстваш на тази сватба? newsm78
Не се заяждам, само питам Peace Защото колкото повече пишеш, толкова повече си личи, че не храниш много топли чувства към тях и желанията им и сякаш ще ходиш там по задължение.....

Аз те разбрах, Бебка Wink Ти искаше да кажеш, че не е практично "на гол тумбак, чифте пищови", нали? Wink Simple Smile

# 111
Искам да допълня, по повод на пенсионерите и мизерните им пенсии - като се направи списък с подаръци и най-евтиният от списъка струва примерно 100лв - как пенсионери с мизерни пенсии от порядъка на 80лв месечно, ще заделят тази сума??

Това със списъка с подаръци не е по-малко нагло, от да поискаш пари в брой. Така или иначе си искаш нещо материално да ти се донесе!

Ако сватбата ще е само един красив ден, изпълнен с прекрасни пожелания, то най-добре на поканата да се напише да не се носят подаръци, а да речем само картички и цветя! Всичко друго е материално, задължаващо и интересчийско!

# 112
  • Linz
Точно така мисля и аз. Сватбата трябва да е изживяване, свързано с красиви спомени. А не самоцел за придобиване на материални облаги... Тъпо е това дори да се прави на въпрос!

# 113
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Мисля,че най-добре е да им подарите това,което сте намислили в началото-Спа уикенда,със сигурност ще се зарадват и ще им бъде спомен за цял живот(ако все още държиш да вложиш чувство и по-различно отношение в подаръка).Ако просто ти е станало все едно,дай си парите и толкова,няма смисъл от толкова тълкувания и интерпретации и всяка дума или жестове.
Аз бих се зарадвала,ако някой ми подари някаква почивка някъде,било то и за един ден,вместо разни вази,купички и сервизчета,просто защото не обичам да ми се подаряват такива неща по никакъв повод,искам аз да си ги избера.Оценявам жеста на подаряващия,но много рядко ми харесват тези неща,просто явно хората не ми знаят вкуса,дори приятели,които ми се водят близки,просто не са си направили труда да ми го опознаят или си мислят,че ме познават по-добре от мен самата,незнам. Mr. Green

# 114
Пина моята баба ми подари за сватбата стар сервиз,който не използвам, но ми е мило ,че го е пазила за мен и за моята сватба(това по повод бившата ти свекърва)
Biba Sparrow аз ще отида на сватбата и ще им дам парите ,ще ги поднеса красиво или в букет или в бутилка ,като послание,или сандъче или гърненце с жълтици и не само(уж от съкровище).Всичко ще е красиво и елегантно.Но тези хора ми паднаха в очите.Не мисля,че е красиво да си изпросиш пари  .Съжалявам ги и го възприемам ходенето си на сватбата им ,като благотворителна акция.

# 115
  • София
Подаръците според мен трябва да са израз на личното усещане на подаряващия. За един важен е споменът, за друг - практиччността, за трети - оригиналността. Айде нЕма нужда на сватбата си да имам претенции какво ще получа.
И да, още нещо исках да кажа, определено като подаряваш пари трябва да приготвиш една солидна сумичка, за да седи добре  Tired, докато ако имаш желание и въображение с наполовина по-малко пари можеш да направиш страхотен и незабравим подарък.

# 116
а защо да ти падат хората в очите -просто са конкретни и ясни , аз не виждам нищо лошо в това .Създава се ново семейство - необходими са средства - извинявай ама да се водиш близък и приятел не е свързано само с кафета , усмивки и други удоволствия от сорта на бяло сладко .Като си приятел това включва и графа помощ и ако ти се чувстваш така го приемаш , без а си задаваш въпроси под каква форма ще им помогнеш или колко елегантен е начина , по който са ти поискали помощ.А и щом са ти паднали в очите , не виждам смисъл за какво да ходиш на тази сватба , освен , за да се покажеш колко елегантно можеш да представиш подаръка си ....извинявай , а линка за тази тема дали ще им го дадеш?

# 117
а за мен е грозно на сватба да подариш нещо 'втора употреба'. Ако човек няма пари, по-добре нищо да не подарява, отколкото да си разчисти шкафовете.

Mila mama, не визирам твоята баба, казвам го по принцип, това са ми разбиранията и говоря за случая, с който аз се сблъсках. Това, че човек си е купил някаква вещ и 20 години не я ползвал, защото явно му е била излишна и в един прекрасен момент се светва, а това мога да го подаря за сватбата на еди кой си, не го пипайте ( не го разпечатвайте да го ползвате) изобщо за мен не е мил жест и не е специално пазене (съхраняване) с цел да зарадваш, уважиш някого!

# 118
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Mila mama  -ако наистина възприемаш тази сватба като задължение или благотворителност,по-добре наистина не ходи.Ако държиш да им даваш нещо,преведи им парите на банковата сметка или им ги дай по някой друг.
Ако младоженците знаеха,как се тълкуват думите им,сигурно биха се обидили,едва ли правят сватбата само за да съберат пари,просто са практични млади хора без много възможности.
Не са се изразили по най-добрия начин,но едва ли влагат много дълбок смисъл,просто са мислели,че са оригинални.
Тази тема придоби вече неочаквани обрати.
Или ходи и се забавлявай на сватбата като част от тяхното щастие,изживей момента с тях или ги изключи от списъка с приятелите си,не анализирай всяка тяхна дума и постъпка,просто хората са различни.

# 119
  • Linz
И да, още нещо исках да кажа, определено като подаряваш пари трябва да приготвиш една солидна сумичка, за да седи добре  Tired, докато ако имаш желание и въображение с наполовина по-малко пари можеш да направиш страхотен и незабравим подарък.
Така е.

Общи условия

Активация на акаунт