искат да им подарим пари за сватбата

• 37 127
  • 467
  •   1
Отговори
# 180
Нищо лошо не виждам в това, даже ми се струва най-добрия вариант. Не е казано, че те очакват големи суми - колкото са ви възможностите и така  Hug

# 181
  • София
Супер! Плик+хубава картичка+цветя и готово.
Ние също си поискахме такива подаръци: хората попитаха (приятелите в това число) и ние си казахме. Не сме имали изисквания колко, нито някой ние казвал толкова искам. Почти нищо от другите подаръци не ми влезе в употреба: стоят за музейни експонати в къщата на майка ми.

Към авторката: Много хубаво, че сте имали листа ама в моята листа трябваше да впиша "т.1. (единствена) Вградена кухня"... Може би трябваше да приложа схемата, модел, да номерирам шкафовете (който не може цял вратичка да ми вземе) и да поискам от гостите да ми купят кухнята на парчета. Предпочитам да ми да дадат 20 лв., но чашите за кафе(примерно) аз да си избера

От както сме заедно сме подарявали 3 пъти само подаръци: при 2 кумувания (на първото бяхме почти в камерен състав, дори не искаха нищо, т.к. ни бяха много благодарни, че им бяхме дадохме на заем 1/2 от парите, с които заминаха да живеят в САЩ), 3тия подарък беше меден "месец" те си харесаха нещо и групичката им го "подари".

# 182
Ние винаги даваме парички всеки сам да си избира какво точно иска и да си вземе но парички в пликче и букет цветя картичка с пожелание ...и хайде

# 183
--------------------------------------------------------------------------------

Цитат на: pina в събота, 23 февруари 2008, 11:20
Мила мама, ако не сте близки с двойката младоженци, ако не поддържате чести и искрени взаимоотношения, то бъди сигурна, че сте поканени за подаръка - бил той в пари или друго!

Тъжно или не, това е истината. Сама каза, че от вас се очаква голям подарък, заради възможностите ви. - това е отговора.

наистина е тъжно,дано не е така

Интересно ми е някой от по практичните привърженици на идеята "подаръците-кеш"дали е канил гости само с тази цел

Питате ме едни и същи неща,които вече сто пъти обясних а на горното ми мнение отговор още няма
Все пак няма ли някой да си признае,че е канил гости и на този принцип.
Няма ли някой да си признае,че е поканил хора само заради сумата, която могат да отделят
След,като уважавате практичността до такава степен,логично е

А относно въпросите пак да отговоря(за последен път обаче,че съм като развален грамофон вече)
1 На моята сватба нямах листа,а оставих избора на гостите.Дойдоха гости с подаръци ,които някои от вас биха нарекли"боклуци"но аз не бих си го позволила от уважение към това,че са ми гости
Имаше хора, които дойдоха без нищо(дори без цветя)
Получих няколко поставки за вино,тенекиен сервиз,съд за готвене,който беше в изхабен кашон и т.н.-така са преценили,така са подарили,исках да ги почерпя-сигурно съм последната наивна кокошка(за някои сигурно заспала глупачка), но съм такава.Не съм канила хората по принцип кой ще направи хубав подарък и кой не.
Получих и подаръци с отношение-една жена ми нарисува икона,много красива икона.Приятели на мъжа ми бяха избрали картина на художник,който знаеха,че мъжът ми харесва.
Някои от подаръците събират прах и при мен,но аз не смятам, че е задължение на гостите ми да ми направят примерно кухня
2 На тази сватба ми казаха директно- Каним ви на еди коя си дата,подаръците решихме да са кеш.
3.Нямам нищо против сватбените листи-те ми помагат в избора и на останалите ни познати така взехме подаръци
3.Някой пита,какво съм мислела за въпросната двойка да взема-за пореден път да кажа-мислех спа уикенд(имах и идея за посланието)

« Последна редакция: събота, 23 февруари 2008, 15:22 от Mila mama » 

# 184
Не прочетох всички отговори, но не виждам нищо странно в това подаръка за сватба да са пари. Даже е много по-практично. На сватбите на запад е съвсем нормално. Вместо да получиш сума ти ненужни или повтарящи се вещи, е по-добре пари, с които да си купиш каквото ти трябва и по твой вкус.
Нормално е парите поне да покриват куверта за ресторанта - т.е. ако сте двама поканени и знаете, че за този ресторант куверта е напр. 50 лв, слагате в плика поне 100, или над тази сума колкото ви позволяват доходите и колкото са ви близки младоженците.

# 185
аз на моята сватба си получих повечето подаръци в пари , но не съм канила никой , заради парите , а поканих хора , с които се чувствам добре и уважам.Ето ти отговора .Получих и пари и много красиви предмети , които също изразяваха отношение - за мое най - голямо съжаление сега не мога да им е радвам , защото са в България , а с парите си помогнах малко като пристигнах в Англия .Всички подаръци ме направиха щастливи и изпитвам дълбоко уважение към хората , които ми подариха и пари и предметни подаръци.Това достатъчно ли е ?

# 186
На нашата сватба почти всички ни дадоха пари в плик. Не сме искали подобно нещо. Изхарчихме ги за месец, а подаръците ни напомнят за хубавия ден.

# 187
Последно време подарявам за такива поводи пликче с пари.Младото смейство да си купи от какото има нужда,защото 5 тостера и 3 кафемашини понякога идват в повечко Laughing

# 188
Абе,като чета темите за най-абсурдните подаръци,които сте получавали от..еди кой си, изобщо не ме учудва,че някои си просят пари в плик. Далеч по-добре е ,отколкото да берат срам за гащите за петела,подарък от пра-лелята на младоженеца.

# 189
В интерес на истината на първата покана, която получихме с такъв текст за подаръците, пишеше: Ако желаете заедно с поздравленията да поднесете и подарък, предпочитаме да бъде в плик (или нещо подобно беше текста, не го помня точно)

Мила мама, ако мислиш, че ви канят не от приятелско чувство, а с користна цел, то тогава намери извинителна причина, за да не отидете. Гадно е да се лъже, но каквото почукало, такова се обадило Crossing Arms
Нас така веднъж ни поканиха за кумове. Отказахме по мое настояване, мъжът ми би приел от неудобство да откаже. Обаче аз бях непреклонна и го направихме по тактичен начин, още повече, че не познавахме булката и не виждах как ще поддържам връзка с хора насила, само защото не сме имали смелостта да им откажем и сме им кумове.

# 190
Не сме канили гостите с оглед на това кой какво ще даде/донесе.Ако разсъждавах така, не трябваше да каня половината и повече гости.Страшно гадно и унизително ми беше да обикалям по масите като просякиня, това е такава отживелица че, направо нямам думи.Надявам се че, отговорих на въпросите. Simple Smile

Но, иначе и аз, предпочитам за себе си да давам пари в плик.Много улесняващо и подходящо.Нека след това младоженците да си купят каквото им е нужно.

Mila mama ,мисля че, си разочарована защото си замислила нещо специално, а сега не можеш да го осъществиш.
Ами, направи го. Peace
В крайна сметка няма значение, какво са заявили - важно е вие какво сте решили да направите.Много е тъпо наистина това заявление"подаръците решихме да са кеш".Все пак вие сте гостите и вие решавате какво ще им оставите за спомен - дали пари/ приятно изживяване /счупена кана. Wink Simple Smile

# 191
И аз предпочитам за подарък да дам пари, но ми се струва нагло да си ги поискаш!Ако искаш да си избираш подаръците сам, не прави сватба и с парите за нея си купи това което искаш!Това е моето мнение Thinking.

# 192
Когато ние се женихме, близките ни се обаждаха да ни питат какво искаме - тогава още нямаше списъци с подаръци. Тези, които не ни питаха ни дадоха пари. Не съм чувала някой да не поднесе подарък на сватба независимо дали е предмет или пари. Това си е традиция, но като имаме предвид, че днес много млади хора живеят отдавна заедно и имат изграден дом ми се струва излишно да им се подаряват тенджери и тигани. Така че недобре си е да се даде подаръка в плик, а сумата да е според възможностите.
на авторката: не смятам, че трябва да си обидена, защото хората считат, че гостите им така или иначе ще им дадат подаръци и по този начин поускори ги улесняват. Помисли си какво би им подарила, сметни сумата и им я дай, ако разбира се отидеш.

# 193
Не ми се е случвало някой да иска за подарък пари, но обикновено като ни канят ние питаме от какво ще имат нужда.Винаги сме давали пари, защото си спестяваме излишното ходене по магазините, а парите винаги ще влязат в употреба на младоженците.
Парите в плик, букет цветя, надписана картичка и толкоз.
Не знам как ще реагирам, ако ми се обади някой да ме покани на сватба и ми казва"Решихме подаръците да са кеш", предполагам, че ще ми се сгади, малко тъпичко и нагло ми се вижда, без да те питат да казваш, какво искаш.Все пак ти трябва да решиш дали ще дадеш пари или ще купиш нещо, каквото си си наумил, без да те "изнасилват".

# 194
Трябва да си последният изпаднал прошляк да поканиш някой заради подаръка.
Макар че имам доста богати близки, които са канени на сватба под път и над път, но по-скоро е заради ето вижте кой ни е на сватбата, отколкото заради подаръка. Нещо като омесване с другото тесто.  Laughing

Иначе не виждам нищо лошо в парите кеш. Решаваш до колко сърце ти дава за подарък и слагаш парите в плик, толкова е просто.
Какво толкова се възмущавате, не знам.
Аз също не съм искала подаръци на моята сватба, бях казала съвсем просто за пари... Истината е, че не помня дори колко бяха и къде отидоха. Чудо голямо.

Дори често като правя разни подаръци, взимам ваучери от магазини и ги опаковам  красиво, особено ако не ми е много близък човек и не му знам предпочитанията или пък си познавам претенцията, и да си купуват каквото искат, най-добре ще си харесат нещата....

Общи условия

Активация на акаунт