искат да им подарим пари за сватбата

• 37 041
  • 467
  •   1
Отговори
# 285
Даа, сватбите не са това,което са...Като се замисля,ако човек прави сватба,та да не скърши хатъра на родните, що поне пък да не уточни в каква форма да са подаръците Crazy
Напоследък за такива пародии на сватби слушам,че лошо ми става,а сега като я подхванахте и тази тема,още повече ми се уби желанието да се гледам в бяла рокля,фаната на 'оро. Mr. Green

# 286
  • София
...Имах и няколко плика с по 10 лева.Оценявам ги, дори малко по-повече от другите, защото се иска много да не се срамуваш да напишеш на картичката от кого са, и да пожелаеш нещо хубаво!...
Баси, колко си великодушна!  Tired

Даа, сватбите не са това,което са...Като се замисля,ако човек прави сватба,та да не скърши хатъра на родните, що поне пък да не уточни в каква форма да са подаръците Crazy
Напоследък за такива пародии на сватби слушам,че лошо ми става,а сега като я подхванахте и тази тема,още повече ми се уби желанието да се гледам в бяла рокля,фаната на 'оро. Mr. Green
Mr. Green... разбирам те... Mr. Green

# 287
Дааааа - тъкмо се засилим темата да свърши и пак се връщаме на седма страница.... за конкретната сватба младоженците бяха казали, че искат кеш..... и почвам да се повтарям.... къде точно в израза "Подаръците в плик" видяхте някой да споменава пари???? Всеки може да подари каквото успее да набута в плика  Joy както каза Biba Sparrow

# 288
  • София
KATI_Z - аз пък не разбирам хора като вас. Щом сте щели да теглите заем за ремонт, за който са ви стигнали 2300 лв....то защо правите голяма сватба...и чакате на парите от подаръците...не е ли по-нормално в такъв момент парите за сватбата (които надали са били по-малко от събраните, че може и повече да са били) да отидат за истинските нужди, а голяма сватба да се прави когато няма да ви е толкова зле финансовото положение...
човек спокойно може да се ожени само с родителите и кумувете си, да отидат на една нормална вечеря, да не си купи рокла за 300-3000лв....и пак да преживее радостното събитие, без да очаква някой да му покрие разходите после по ремонта......
Нещо объркани ценностти тук ми се струват...лично мнение си ми е...но на такава сватба като вашата наистина може да се чудя дали сте канили хората заради събитието и радостта ви или заради "подаръците в кеш"....

# 289
KATI_Z - аз пък не разбирам хора като вас. Щом сте щели да теглите заем за ремонт, за който са ви стигнали 2300 лв....то защо правите голяма сватба...и чакате на парите от подаръците...не е ли по-нормално в такъв момент парите за сватбата (които надали са били по-малко от събраните, че може и повече да са били) да отидат за истинските нужди, а голяма сватба да се прави когато няма да ви е толкова зле финансовото положение...
човек спокойно може да се ожени само с родителите и кумувете си, да отидат на една нормална вечеря, да не си купи рокла за 300-3000лв....и пак да преживее радостното събитие, без да очаква някой да му покрие разходите после по ремонта......
Нещо объркани ценностти тук ми се струват...лично мнение си ми е...но на такава сватба като вашата наистина може да се чудя дали сте канили хората заради събитието и радостта ви или заради "подаръците в кеш"....

Няма да се заяждам, ще се опитам съвсем нормално да ти обясня, понеже уважавам чуждото мнение, дори и неправлино за мен.
1-во Не чакаме на парите от подаръците, незнам защо така си решила ooooh! Заем можеше да изтеглим, защото нямаше да ни стигнат парите които бяхме предвидили за ремонт а те бяха около 3 хиляди(тези които недостигаха). Което означава, че със и без "подаръците в кеш" щяхме да си направим това , което бяхме предвидили, но събраните пари ни облекчиха значително. Ако за теб  тази сума е малка, за нас е много, и не го очаквахме изобщо. В смисъл мислех, че ще е доста по-малко. А щом съм мислела че ще е така, значи не съм си канила гостите според портфейла.
2-ро Аз нямах вариант да си поканя само родителите.....едва ли ще ме разбереш, знам че има много такива "сватби" вече, само че аз живея в много малък провинциален град, тук се познаваме всички, и с повечето сме "близки". Каним си се едни на други, родителите ми имат много приятели, и са били по сватбите на децата им, на кръщенетата на внуците им, на абитуриентските дори и на новобрански. Те също нямаха средствата за сватбата на куп и също теглиха кредит. Много малък и не само за това разбирасе, но казаха :' Така ще бъде" . Роклята ми беше 180 лева.  Дори да имах 3000 не бих ги дала за това. Беше ми весело, беше ми приятно и беше много хубав спомен. Мъжа ми има голяма компания от приятели - всичките семейни. Имаме много роднини и близки които пътуваха от далече. Решихме да се съберем всички.  Ако наистина смяташ че някой някъде каня заради пари - уверявам те в много голяма грешка си, и съжалявам че няма как да ме разбереш.
 Радвам се наистина от всичко което се случи, не очаквах да се съберем толкова много хора и дори протестирах срещу някои наистина неприятни за мен личности ( човек не си избира роднините, хубаво че бяха единичен случай), ама родителите ми казаха :' аааа не, като ще каним братовчеди, няма да делим едните от другите". Така и стана.  Най-важно от всичко е , че всички бяха удовлетворени.  Нуждите на едно семейство никога немогат да се покрият от такива неща, затова и не се правят с такава цел. Само че от всеки се предпочитат парите. Аз съм на мнение, че ако си решил да зарадваш някого, и да му помогнеш по някакъв начин, по-добре не му купувай чаши за чай а го остави ам да реши от какво има нужда.  Не помня от кога не съм подарявала подарък на такива мероприятия. И се радвам и не се съмнявам, че това е правилно решение, за всяко младо семейство.

# 290
  • София
Не съм искала да се заяждам, радвам се, че и ти не го направи...просто така прозвуча поста ти....
Колкото до точка 2...явно при вас такйв е обичая....аз лично за себе си предпочитам по-камерен състав на сватба...но и при мен не се получи точно така...така че донякъде ясно...
Просто поста ти звучеше все едно парите не са ви стигали ама хич, направили сте голяма сватба и добре че са били събраните подаръчни пари накрая...явно аз не съм го разбрала както е тгрябвало, за което се извинявам...не съм искала да те обиждам  bouquet

# 291
Не съм искала да се заяждам, радвам се, че и ти не го направи...просто така прозвуча поста ти....
Колкото до точка 2...явно при вас такйв е обичая....аз лично за себе си предпочитам по-камерен състав на сватба...но и при мен не се получи точно така...така че донякъде ясно...
Просто поста ти звучеше все едно парите не са ви стигали ама хич, направили сте голяма сватба и добре че са били събраните подаръчни пари накрая...явно аз не съм го разбрала както е тгрябвало, за което се извинявам...не съм искала да те обиждам  bouquet

Радвам се, че се разбрахме, криво ми е когато оставя някой с грешни впечатления.
А за обичая при нас - да такъв е.....всеки кани всеки Joy Ама пък си е весело Hug

# 292
Това е практика от доста време насам и не виждам нищо странно в това. Обикновено на сватбите се канят роднини и близки приятели. Ако на тях не можеш да кажеш какво искаш, то на кого? Всеки си преценява от какво има нужда най-много в този момент. Ние с мъжа ми например преди да се оженим бяхме живяли 3 години заедно и имахме всички необходимо за домакинството, дома като цяло и т.н. Да не говорим, че 3 дни след сватбата заминахме да живеем в чужбина и затова бяхме помолили също да ни се дадат пари /кой колкото има възможност/ защото всички тези подаръци какво щяхме да ги правим? А, да, тогава живеехме и под наем на всичкото отгоре! А за сумите - варираха от 20 лв до 2500 лв... Пак казвам - хората имат различни възможности.
Независимо от всичко поне 1/3 от гостите ни подариха подаръци, които сме складирали при различни роднини и до ден днешен издирваме, защото вече не помним кое къде сме оставили на съхранение.

За мен една сума от 50-100 лв. е съвсем прилична.

# 293
50 лв. е смешна сума за сватба

# 294
50 лв. е смешна сума за сватба
Имаме баби (всеизвестно е какви са пенсиите).
Имаме приятели, които още учат и са на издръжка на родителите си.
Имаме приятели, които учат и работят и помагат на родителите си които по една или друга причина нямат възможности.
Имаме приятели, които имат нов член в семейството и съответно само един работи.
Ти си смешна.

# 295
Ох, жални да ги ожалиш... Заем ще взема, но не мога да се изложа с 50 лв. за сватба  bowuu

# 296
Бах излагацията.
Ти си за жалене  bowuu

# 297
тая тема що не вземе някой да я заключи? Няма вече какво да се каже...

# 298
преди да затворят темата:къде човек може да се похвали как добре си е прекарал,как са го уважили приятели и роднини,колко много цветя е получил и да разкаже весели случки,а не да направи отчет на събраните пари.и след като сме толкова толерантни,защо на гостите не се предлага меню да си изберат.например сега са пости,някой може да ги спазва.

# 299
... защо на гостите не се предлага меню да си изберат.например сега са пости,някой може да ги спазва.

Нашите гости си избираха меню.
А и по време на пости не съм се омъжвала, защото направихме и венчавка.

Общи условия

Активация на акаунт