Имотен балон-2

• 51 144
  • 977
  •   1
Отговори
# 870
  • София
Ясно...
Ми, да - наследство.
Панелка от петдесетте години.
Първо Пена и Вуте, после техните чеда.
И така поне 3 поколения.
Колко беше животът на една панелка, впрочем? Да знаем кога ще я бутнат и кое поколение ще се  обзаведе по наследство с ново жилище? Mr. Green

# 871
  • София
Нещата не са толкова розови, колкото изглеждат. Всичко живо си представя как продава една панелка в някой провинциаен град и купува в София. По-скоро ще става окрупняване на имотите.

# 872
  • София
И що да продават в провинцията, че да купуват в София, щом така или иначе скоро София спонтанно ще прелее и обхване цяла България? Crazy
Ще бъдем Град-държава. Даже ще си имаме море...

# 873
Клонка, пожелавам ти никога да не ти се налага да разбираш какво е да живееш с под 500 /не 1000/ на месец... Може и да ти се иска София да стане цялата ни държава и по този показател да се изравним най-накрая с Монголия, но идея си нямаш какво става в провинцията с тия приказки.

# 874
  • На земята, която е всъщност звезда.
Никол, наистина ако те чете човек, който няма собствено жилище, може да реши, че или трябва веднага да тегли кредит, или скоро ще се реди на опашката в приюта за безплатна супа Rolling Eyes  Simple Smile
Аз не видях подобно нещо, ама все пак се замислих, какво прави семейство, което живее под наем и хората са на заплата, а нямат някакъв бизнес, да речем. Пенсионират се хората в един момент и какво се получава? Как се плаща наем с пенсия? Ще кажете, че пенсиите им ще са високи. Е, да, ама и лекарствата ще са им повече. Не зная в момента каква е най-високата пенсия, ама и 500лв. да е средната, сложно ще се плаща наем. Особено ако единият си отиде. Така че, в този смисъл, в НАШАТА държава е по-добре на младини хората да почнат да изплащат жилище, което като вноски няма да е повече от един наем и накрая да живеят в него на старини. Друга алтернатива аз не виждам, освен децата им да ги приютят.Ако имат деца и ако тези деца искат да останат тук, ама това е друга тема.
О, да - старчески дом също е възмножност. Нормалните такива имат такси като занаем, така че...
А другите - не го пожелавам на никого.

Много хора, дори и с апартамент в София,  след пенсиониране отиват да живеят в малък град или село, където имат наследствен имот или където могат да си купят нещо малко и евтино.

# 875
Който е с добри доходи и има семейство, навсякъде по света купува, не живее под наем.
Е ,тук вече не си права.
Има много други методи и начини за осигуряване на доход след пенсиониране.

# 876
  • София
Може и да ти се иска София да стане цялата ни държава и по този показател да се изравним най-накрая с Монголия,
Ми, да - ще живеем в юрти и няма да ни дреме за цените на жилищата.

# 877
Искам и аз да се включа в коментара на 1000-та лв.

Много ясно какво е разумно...нетен доход на домакинството два бона и вноска по ипотеката хилядарка....Това е разумно!
Това е някаква мизерия, ще ме извиниш.
Никое семейство не е в състояние да преживява с 1000 лв.
Разбирам отговора ти като тъпа шега.

След като прочетох Селтака, останах с впечатление, че от 2 бинки се изважда 1 за кредита и с другата 1 се покриват останалите ежедневни разходи. Кое му е странното и лошото не разбрах? Не разбрах и кое те кара да си мислиш, че не може да се преживява с тях, при положение, че средния наем на двустаен апартамент в Банишора е 424 еврака (справка imot.bg)?  Koлко по-голяма сума остава на семейството за харчене? Главозамайващите 150 лв.  Laughing

Последна редакция: ср, 22 окт 2008, 20:07 от jj okocha

# 878
  • густо майна Филибето
Това е някаква мизерия, ще ме извиниш.
Никое семейство не е в състояние да преживява с 1000 лв.

Shocked Ти сериозно ли го мислиш?  Все пак що е това мизерия зависи и от гледната точка  Wink

Всичко живо си представя как продава една панелка в някой провинциаен град и купува в София. По-скоро ще става окрупняване на имотите.

Разсмя ме Joy Чак пък всичко живо!

Последна редакция: чт, 23 окт 2008, 10:05 от ljuboznatelna

# 879
  • София
Стига, бе! Кой ще даде осем стотака за двустайна панелка! Не им вярвам, ама грам.

# 880
Стига, бе! Кой ще даде осем стотака за двустайна панелка! Не им вярвам, ама грам.
Именно! Peace

Реалните цени на наемите, на практика, са нещо доста различно. Пример-апартамент тухла в центъра, някъде наблизо, 200 евро. Двустайка!

# 881
Горубсо ще уволнява над 200 работника, но зад изречението беше, че цените на металите на борсите толкова са паднали, че това предприятие не издържа на конкуренцията /а е най-голямотов БГ за производство на метали/ и е първия вестоносец за пряко поражение от кризата. Такаааа - да видим - металите паднаха, цимента като гледам и той не е мръднал, даже в бетоновия център за някое левче може и по-тънко да си го вземеш, другите стоки не ми се коментират, но май и себестойността на строителството пада - правилно ли мисля или пак някой ще ме перне по устата с 100 и 200 % увеличение и да ме убеди че няма да падат имотни цени?

# 882
  • България-Швейцария
За сметка на това цените на изолационните материали от началото на тази година всеки месец се вдигат с по няколко %.
Не съм теглила калема, но няма да се учудя, ако общото увеличение е поне 20%.
И качествените дограми не съм чула да са поевтинели.
Не топли падането на цената на грубия строеж, за да се приеме сградата вече искат сертификат 'Eнергийна ефективност'.

# 883
Da, желязото от 2100 за тон / сурово/, сега е 900 лева за тон. Заготвено на арматура върви по 1200 лв/ тон.

# 884
Изолацията не пада, защото са подивели да санират панелките /пак с некви кредити измислени/ и да довършат започнатото строителство, а после? За дограмите не съм убеден - като гледам колко брошурки взех да получавам в пощата... А колко проекта се замразяват - и жилищни, и търговски и производствени!

Общи условия

Активация на акаунт