МАЙчета 2005 (106)

• 18 702
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
Еееей, Дидке, знам я аз тази работа, че сте свати с Валя, ама пък и ние на такова хубаво момиче ако не покажем уважение...язък й значи за красотата  Wink
Няма начин да се обидя за такова нещо, а пък и трябва да си я пазиш, че е хубавица, няма спор  Hug
Аз предлагам да дойдеш някой ден на гости до Зарата да изясним спора на маса, така да се каже  Drunk  Grinning
А за пазенето-то малко божа работа, дано да свърши вече тая лоша серия  Praynig За всеки случай благодаря  Hug
Гуш, снимката е от тържеството по повод Баба Марта и 8ми март в яслата. Моето гардже първо от яслата каза стихотворението за мама, а мама беше в шаша отвсякъде. От моя запис на камерата нищо не става, така силно ми терперят ръцете Blush, а уж не съм от най-притеснителните  Embarassed
Ама и наистина беше много хубав с тая носия, на мама злато  Heart Eyes

Абе, Дианката къде е, да не е станало нещо Thinking
Сиска и тя ми се губи...Мартеа и тя...

# 166
Качих и аз сними в Мартенското албумче.

# 167
  • София
Тук съм си, чета ви и ви се радвам. Нищо не се  еслучило, на линия съм Simple Smile  Като ми мине ще ви пиша   bouquet

# 168
Камий,и на Данчо Пес-бонбоните са любими.Почти всяка сутрин тръгва на детската с такъв подкуп в джоба!
Нашето тържество мина,ама как?....ужас-през цялото време Данчо рева като разпран-от акордеона,от музиката,то не бе сополи и сълзи,чак се изнервих.Накрая излязохме двамата на сцената уж да кажем стихчето,три пъти почвах ,а той пълен гипс TiredТака нашето артистично начало бе пълен провал.Бях се наконтила,с настроение...станах вир вода. Blush Laughing
Айде,дано вашите гарджета са по-артистични от моето. hahaha

# 169
Нашето тържество мина,ама как?....ужас-през цялото време Данчо рева като разпран-от акордеона,от музиката,то не бе сополи и сълзи,чак се изнервих.Накрая излязохме двамата на сцената уж да кажем стихчето,три пъти почвах ,а той пълен гипс TiredТака нашето артистично начало бе пълен провал.Бях се наконтила,с настроение...станах вир вода. Blush Laughing
Joy

Дидка, съжалявам че не се видяхме, нищо другият път.
Нашият уикенд мина под диктата на Станислава, освен това изкачването със завои въобще не и подейства добре и си оповръща всички дрехи, горкото. Наложи се да и купуваме нови. Не ме питайте колко видях и разбрах от Арбанаси. Духаше много силен вятър и колкото и да се скатавахме на Ава и потече носа. Не е сериозно засега но днес не е на градина, съответно не знам нищо за тържества. Миналата седмица посрещнаха Баба Марта, друго няма.
Тук съм си, чета ви и ви се радвам. Нищо не се  еслучило, на линия съм Simple Smile  Като ми мине ще ви пиша   bouquet
Оп, мина ти.  Mr. Green
Кажи как са децата?

Августа, много гиздав ергенин отглеждаш LaughingЧестито разрешително!
На Ава смятам да и купя очила но още не знам какви. Със сигурност няма да струват много, защото няма да оцелеят дълго.
Сиска не пише, ама нали е сватбарка.

# 170
Добро утро  Hug
Аз кафе не пия, ама който пие-да му е сладко  Heart Eyes
Значи вижте какво нещо е...като заговорихме за тия очила...Днес малкия си намери най-случайно тези от миналата година, сложи си ги на очичките и не даде да му ги свалим-така замина на яслата  Grinning
Време е, значи, за нови  Wink
КаТка, много интересно, при нас това беше единственият аксесоар, който така е обгрижван, прибиран прилежно в калъфа, чак да се неначуди човек  Sunglasses За сополите-не ми говори вече...Обаче този път излязохме твърди (похвалих ли се, че на последната АБ нямаме абсолютно нищо в носа-преди бяха 3 вида бактерии  Shocked) и послушахме хомеопатичката. Тя му даде нещо за 1 месец и това дете почна с едни сополи и кашлица-ама неспирен поток ви казвам. Онзи ден отивам при нея, казвам: така и така, кво е това чудо, тя казва: ще спрат, още малко. Даде му още нещо(нукс вомика 200 СН) и наистина спряха. Сега остава само малко остатъчна кашлица, която според нея ще отшуми до 12ти, когато свършва действието на пречистващото лекарство. И нищо друго не давам  Blush
Дидкеее, вие сте обрали точките там...ами що не каза ти стихотворението на теб да ръкопляскат хората с малко години закъснение  Laughing
Това на майтап  Hug Иначе-ами нормално е, детето не е било в кондиция за такива работи. Да ни го нацелуваш, догодина ще е първа пушка на тържествата  Heart Eyes
Дианка, радвам се, че сте добре. И аз като КаТка-нали ти мина вече    bouquet
Сиска сватбарка ли? Пропускам нещо аз  Thinking
Айде, лек ви ден, ще видя и аз да кача някоя и друга снимка в албумчето... Hug

# 171
Августа мерси за кафенцето.
При нас -Ники пак като влезе в градината и реве, не ика..,каво и става незнам.Лелките я взимат и след 1 минута спира да плаче.
Лек ден,че днес имам много работа.

# 172
Добрутру!
Мерси, Августа, тъкмо се насадих пред компа с чаша димящо кафе и сутрешния вестник - т.е. форума  Simple Smile
Почивните дни бчхме при баба и дядо (свекита), както и на детски РД. Времето беше хубаво, но в неделя щеше да ни издуха, такъв вятър имаше. Момчил беше много доволен от пътешествието и от това че не е на градина. Всяка сутрин първият му въпрос беше "почивка ли сме?" и като потвърдя - блажено спи още няколко минути и после скача...Сега сме на градина и е голяма трагедия.
Иначе и те ще имат тържество за мама, но не е ясно дали ще присъстват майките. Имаме стихотворение, което научихме. Отначало не искаше да го казва и мислех , че е мисия невъзможна. Даже казах на госпожата , че няма да стане, но онази вечер баща му го прилъга да го каже на Мечо и се оказа че го знае. Госпожата също потвърди че го казва там като репетират, даже имали реплики заедно с друго детенце. Та така - Радини вълнения  Mr. Green
Очила не е носил, не знам дали ще ги търпи и не съм на вълна да купувам. Ако да, трябва да съм сигурна че наистина ще имат UV защита.

# 173
Добро утро!

Незнам дали забелязвате но мине се не мине седмица и мойто дяти е със сополи. Новите пак са прозрачни, не текат обилно и пак се събират някъде отзад.
Ще взема и аз като Тиа да пусна едни жувотни...
Времето е отврат, направо се чудя какво ще правим цял ден.

# 174
  • София
И аз съм пуснала едни изследвания на секрет от носа на Любака и Павел.

Павката има много колики. А в петък изкарахме до 00ч в Пирогов в хирургията. Направиха му рентгенова снимка, но отказах изследването за проходимост на червата. Не ми се разказва, че още го преживявам и направо не ми се пише. Ама и педиатърката от поликлиниката направо как ме наплаши...ужас. Първо УНГ в Исул, от там направление за приемане в Пирогов. А Павел пищя, накрая нямаше глас и само лилавееше, от 18ч до 22.30ч. Без да спира. Много беше страшно.
Всичко е ОК, де. Попрочетох за симптомите за преплитане и сега го следя.
Бяхме сред много цигани и ние...с двете реящи деца. Любака, миличкото го измъчихме.

А пък в нашата ясла няма никакви тържества. Чак ме хваща яд...изобщо не ни събират. Струва ми се, че и прекалено ги пазят..не им давали да рисувт, с пластелин не им дават да си играят...не знам. А Любака си е половин художник Simple Smile ако видите какви хубави рисунки има...според мен е доста добре за детенце, което още ням 3годинки Simple Smile

# 175
Дианка, съжалявам, на теб наистина много ти се струпа със здравето и на двете ти златни дечица...Не съм била там и не знам, но моят Ники също имаше чудовищни колики до 6тия месец, включително. Има вероятност това да е свързано с преплитане на червата, но докторите понякога ги пускат тия диагнози ей така...какво да кажа. На леля ми някаква докторка й каза, че има рак на маточната шийка, снаха й отива да вземе резултата от биопсията и докторката, която й го дава попитала: това за вас ли е, толкова млада...ами то това нещо е в много напреднал стадий. Щяха да откачат от притеснение всички из къщи, леля има 2 близначета сега ще са абитуриенти, сама изгледа 4 деца  Cry Такаааа....при прегледа в частната клиника Ниямед диагнозата не беше потвърдена, казаха й, че има полип, ако иска да го отстрани. Като тръгнали назад по веригата се оказало, че онзи, "напредналия" резултат въобще не е неин  Shocked Само от притеснението дето изживя дано да не се разболее наистина  Crazy
Така, че не им хващай вяра на 100%. Не съм била там, не му знам състоянието на Павката, но задължително искай второ мнение  Peace
На Любака много целувки, той е истински смел малък мъж  Heart Eyes
На теб прегръдки и кураж Hug
А за тържеството-не знам, чак пък толкова да ги пазят....много хубаво изживяване е  Grinning

Пателина, не го мисли, ще го каже Момчил стихотворението Peace А пък и да не го каже - много важно, една негова усмивка на този ден ти стига  Hug

# 176
  • София
Абе...те на Любака не посмяха да му направят такова изследване, със зверските колики, които имаше (може и да си спомняш, че спеше по 3ч на денонощие, разкъсано), та на Павел ли?!? Където само веднъж е заплакал така. Онзи само ме попита температура има ли детето и това беше. Веднага рентген, и изследване на червата (пак под рентген). Ужас...и аз си поех риска и си тръгнах.
То детето трябвало да повръща, да има подут корем, да повръща акита (сори) и разни такива купчини признаци.
Сега съм се запалила и давам кедрово масло и на двамата. Да ви кажа...с едно капване хремата отмина при Павел. Пише много за това масло, питах за дозата за бебенце....ще видим. Любомир имам чуството, че прави алергия към дивана  ooooh!

А в яслата ще си поприказвам с тях. Явно държат Любака сред малките. Той вярно, че все едно е назад с развитието си, но е само привидно. Е, не  е с блестящ ум, ама...Когато има мерак прави много неща, много разказва...но е някак затворен. И може би те го държат сред бебетата, което ме издразни.
Ще я видим ние тази работа  Crossing Arms

# 177
Дианка, не е назад в развитието си детето, не е Naughty Нормално е, при условие, че досега не чуваше както трябва заради дълго продължилите проблеми и възпаления в ушите да не произнася още както трябва определени звуци или да изостава малко с говора. Но, за Бога, аз познавам деца, които си чуваха съвсем нормално и проговориха между 4тата и 5тата си година! Това не ги прави изостанали в развитието. Сега, след като чува вече добре, и Любачето ще дръпне много рязко напред. Не е правилно да го държат при бебетата, ще ти кажа защо. Моят Ники е много самостоятелен, на 1 година и 4 месеца го дадох на ясла, пиеше вода от чаша сам и се хранеше напълно самостоятелно. Проговори стабилно на 1 год. и 6 месеца и говори много за възрастта си. Обаче от няколко месеца насам забелязвам, че започва да прави неща, които дори като бебе не е правил-да ми сочи с пръст като иска нещо и да ми вика "ъ-ъ-ъ-ъ", точно като бебе, да се цапа като яде, да държи лъжицата някак непохватно.... Просто обяснение - изписаха "големите" от групата, сега са 22 бебета и 4 големи, познай кой от кого гледа Wink Та така и Ники преди подражаваше на големите и дръпна много бързо напред в яслата-и като поведение, и песнички, стихчета, говор. А сега някак започна да дърпа назад, щото по цял ден контактува с бебешорите...
Дано не те отегчих, опитвам се да бъда полезна  Hug
За кедровото масло нищо не знам, дай повече инфо  Praynig
А тая алергия към дивана каква ще да е сега  newsm78

# 178
Сега съм се запалила и давам кедрово масло и на двамата. Да ви кажа...с едно капване хремата отмина при Павел. Пише много за това масло, питах за дозата за бебенце....ще видим. Любомир имам чуството, че прави алергия към дивана  ooooh!

Диана, продават ли го в аптеките?
Нищо му няма на Любака, наистина е по-добре да общува с по-големите, бързо ще дръпне. Станислава като ходеше на занималня с по-големи деца много бързо се разприказва.
За Павчо-се надявам да са просто колики, макар че коликите при вас не са от простите... Hug

# 179
  • София
Хич не си ме отегчила, напротив, още повече ме амбицира да се разправям  Twisted Evil  Simple Smile

Ами това кедрово масло ми го даде лелята на мъжа ми (тази, която ни прати при билкаря, който оправи Любака). Действало много добре на имунната система, при гастрит, колит, язва и още разни неща. Тя го купува от някаква жена, която го внася от Сибир и едната братовчедка забрави за язвата си, откакто го пие. Маслото трябвало да е от незнам си къде, от дърво на незнам си колко години, т.е. не става от всеки вносител.
Рових в нета и попаднах на един сайт, в който попитах за бебето- дали може да се дава и по колко. Те са питали в Русия, от там някаква жена дала отговор и ми го пуснаха.
По принцип това било някаква секта...ама не четох много защото не ме интересуваха възгледите им. Сектата на Анастасия или нещо подобно.
Давам от събота и ще видим, дали подобрението е временно. Но факт, че хремата му доста намаля.

А в детската стая сложихме един диван, от който, според мен Любака има сополи. Като го взимам от ясла е ОК, ама като се приберем и започва едно кашляне, едни сополи...ужас. Та май ще избързаме с новото обзавеждане. Искаше ми се, да го правим чак, когато проходи Павел, ама може и по-рано да е. Тъкмо Любака ще започна отново да свиква да заспива сам.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт