E-bay - тема 3

• 32 126
  • 622
  •   1
Отговори
# 360
можеш ли да се откажеш от вече направена оферта преди търгът да е свършил в немския е-вау

# 361
  • На черешата
можеш ли да се откажеш от вече направена оферта преди търгът да е свършил в немския е-вау

Преди можеше,скоро не съм гледала обаче. Confused

# 362
  • Варна
Доколкото знам е възможно да си изтриеш бида, докато аукциона не е завършил. Аз съм го правила, когато ми хрумна, че това за което се записах не го искам вече.

# 363
Писах на продавача за по ниска стойност на поръчката си. Отговори ми, че може.
Само се чудя докато ми излезе номера от Пей пал ще минат 4-5 дни. Продавача как ще се сети, че аз съм искала по ниска стойност на пакета, та да я напише.  Е то си имам номер на поръчката ама не знам. Трябва ли когато платя пак да му пиша.
Иначе ако вземе, че забрави хич и не ми е ясно колко мито и ддс ще трябва да платя тук.
Моля по запознатите да ме посъветват как да постъпя. Не ми се иска да плащам мито и ддс. Поръчката е за 234 долара

# 364
  • На черешата
 Нещо не ми стана ясно,какво точно искаш. newsm78

# 365
искам да се откажа от предложението си,  но проблемът е че е на немски и просто не знам как да стане това, тъй като нищо не разбирам от този език,  ако можете да ми помогнете ще съм ви вечно благодарна  Blush

# 366
  • Варна
dolores, като платиш му пиши пак и му напомни. Но не мисля, че толкова бързо ще забрави. Все пак сигурно няма по 100 продажби за България дневно. Сумата ти трябва да е до 50 долара, мисля, за да не подлежи на облагане тук. Най-добре е да пише, че е подарък. Но пък някой в темата беше писал, че и при подарък са го накарали да плати.

# 367
  • Варна
искам да се откажа от предложението си,  но проблемът е че е на немски и просто не знам как да стане това, тъй като нищо не разбирам от този език,  ако можете да ми помогнете ще съм ви вечно благодарна  Blush

Дай линк. И аз не му чаткам много на немския, но ще разгледам и ако го намеря ще пиша.

# 368
  • София
аз съм ужасно досадна и пиша по 100 пъти на продавачите докато не прочета в прав текст това, за което съм помолила. Тъй  че според мен нищо не пречи при плащането отново да напомниш за по-ниска обявена стойност.
Относно митниците - занимавам се с митническо представителство на нашата фирма. На ясно съм какво се прави при юридиеските лица - при частно лице - предполагам не е по-различно.
След като получиш уведомление, че стокато ти е пристигнала, отиваш в пощата или куриерската фирма и от там ти дават набор от докумунти, касаещи стоката. С тях и лични документи отиваш във фирма, попълваща митнически документи - обикновено около митниците има доста такива. Там ти попълват митническа декларация, от където ти става ясно какви такси трябва да внесеш. 20 % ДДС + % мито, в зависимост от стоката, която внасяш. Този процент го има в митническата тарифа за 2008 в интернет, там по групи са класифицирани различните стоки. След това плащаш в банка при митницата и се нареждаш на гише - внос физически лица и ....чакаш обработката на документите, проверка на плащането и т. н. После ти връщат митническата декларация и част от документите, разписани и с печат "Освобождава", носиш ги в поща/куриери и си взимаш пакета
Успех.

# 369
  • На черешата
 Влез си в акаунта плез английския ибей и всичко ще е на английски и действай. Peace

# 370
  • София
Сумата ти трябва да е до 50 долара, мисля, за да не подлежи на облагане тук. Най-добре е да пише, че е подарък. Но пък някой в темата беше писал, че и при подарък са го накарали да плати.
мисля, че сумата е равностойността на 22 Евро. А това дали е подарък - няма значение - най-добре ниска стойност и мостра, подарък..

# 371
# 372
Нещо не ми стана ясно,какво точно искаш. newsm78
Та харесала съм продукт в американския Ибей за стойност 234 долара, доставка 35 долара. Пратих имейл на продавача може ли да напише, че стойността на поръчката е 45 долара и той ми отговори да. Аз вчера се регистрирах в Ибей и Пей пал и докато получа номера от Пей пал нали трябват 4 дни. Въпросът е след като платя, трябва ли да пиши  на продавача, че съм платила вече и че  искам ниската стойност да бъде написана на пратката.
Дано сега съм обяснила както трябва
Мерси Despina , ще му напомня за всеки случай след като платя.

# 373
  • На черешата
 Ахаааа,ясно.
 Ами на мен кода ми дойде след 3 дни.А продавача в какъв срок иска да му платиш,много често е една седмица,така че те устройва. Peace

# 374
Ахаааа,ясно.
 Ами на мен кода ми дойде след 3 дни.А продавача в какъв срок иска да му платиш,много често е една седмица,така че те устройва. Peace
След като му писах и ми отговори това:
Thank you for your purchase.  The smaller price will be indicated on the customs form
повече не съм му писала и за това ви питам вас по вещите с поръчки. На мен ми е за пръв път и затова се притеснявам.
А за мен сумата не е малка ако после и мито  и ддс трябва да плащам. Май е най добре още днес да му пиша, че ще се забавя няколко дни с плащането, за да е наясно после след като платя пак да го уведомя. Само последно какво да напиша за стойността аз бях му писала 45 долара, а сега прочетох сте писали равносттойността на 22 евро.

Общи условия

Активация на акаунт