E-bay - тема 3

• 32 120
  • 622
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Внос на стоки с незначителна стойност - под "стоки с незначителна стойност" следва да се разбират стоките, чиято собствена стойност не надвишава общо 45 EUR или тяхната равностойност в друга валута за всяка отделна пратка.
Това е от сайта на митниците.

# 376
благодаря Фантичка, влезнах си в акаунта и е на английски но и там не виждам къде мога да изтрия предложението си.

# 377
  • Варна
Има т.нар ретрактинг на бид. Намира се, когато отидеш в аукциона, в който си участвала и влезеш, където са всичките залагания. Най-отдолу има линк.
Ето това е написано за премахването на бид от и-бей
http://pages.ebay.com/help/buy/bid-retract.html

# 378
Може ли и когато пратката е от фирма, а не физическо лице пак да пише, че е подарък. Трябва ли също да упоменават какъв е подаръка.

# 379
много ви благодаря момичета   bouquet  bouquet  bouquet

# 380
  • На черешата
много ви благодаря момичета   bouquet  bouquet  bouquet

Спарви ли се?

# 381
  • София
Внос на стоки с незначителна стойност - под "стоки с незначителна стойност" следва да се разбират стоките, чиято собствена стойност не надвишава общо 45 EUR или тяхната равностойност в друга валута за всяка отделна пратка.
Това е от сайта на митниците.
Peace е това трябва да е най-точната инфо.
Може ли и когато пратката е от фирма, а не физическо лице пак да пише, че е подарък. Трябва ли също да упоменават какъв е подаръка.
не знам, на мен, като представител на юридеческо лице са ми правили проблем, защо във фактурата имам отстъпка и да покажа оригинален договор, където да е упоменато кога и зощо ми дават отстъпка - става въпрос за големи суми. А пък в крайна сметка ако стойността на пратката ти е под необлагаемата - какво значение има какво пише - подарък или, мостра, сувенир, пък дори и да пише продукта....не знам...с работата  си съм се убедила, че минаваш ли през митница - е много субективно и зависиш изцяло от митничаря.

# 382
Благодаря на Zmeica, Despina, Фантичка   bouquet

# 383
Независимо дали си ФЛ или ЮЛ са плаща мито, с разликата,че ЮЛ плащат по малко.Доколкото си спомням за фирмите беше 45евро,а за ФЛ 22евро.Също така и да пише ,че е подарък когато сумата надвиша определените пак се плаща.Наскоро плащах мито и митничарката ми ги обясняваше тези работи,но проверете все пак да не подведа някой Peace

# 384
Maiche балеринките Nike и потничето Gues по пощата ли ги получи или на митницата,харесала съм си едни балеринки, newsm78та се чудех колко е теглото им горе -долу...че много далеч е митницата при мен

# 385
ако на под цената на даден продукт пише:No payments for 90 days
какво означава

# 386
Момичета, аз платих на швабата рано сутринта през ПП, обаче, той още не ги е дръпнал, а продължава да ми праща мейли със сметката си. Писах му, ама ни вопъл ни стон. Какво още да направя?

# 387
  • София
Девойки мили!!!
Пак да се включа и да питам - на 09/03 спечелих търг, платих веднага, всичко е потвърдено, писах на продавача два мейла и нито вест, нито кост от него. Пише че праща три дни след плащане ама тези дни минаха вече, какво следва да се направи? Трябва ли да чакам?

# 388
Изчакай още малко,ако е изпратил нещата трябва тези дни да ги получиш Peace

Последна редакция: чт, 13 мар 2008, 15:41 от калисто

# 389
  • София
Да, аз ще си чакам, все пак търговеца е от Американския ибей, дано всичко е ок!

Общи условия

Активация на акаунт