Френска селска торта?

• 183 287
  • 616
  •   1
Отговори
# 105
Селма и мен ме съмнява, че това е френска торта, но знае ли човек.  Mr. GreenФренска или не, важното е да е вкуснаPeace
  О!На последното изискване тази торта отговаря на 100%! Grinning

# 106
  • Варна
А точната рецепта тази ли е, която Мама Саша е дала? Трудно ще се навия да я направя, като се знам колко ме бива в кухнята  ooooh! Joy, но винаги има първи път, нали?  Hug

# 107
  • София
А точната рецепта тази ли е, която Мама Саша е дала? Трудно ще се навия да я направя, като се знам колко ме бива в кухнята  ooooh! Joy, но винаги има първи път, нали?  Hug

Всички мои познати, които опитаха тортата, която направих, се съгласиха, че това е тортата  Wink Peace Simple Smile

# 108
Мама Саша, какъв диаметър е формата, в която печеш блатовете?

# 109
  • София

28 см.

# 110
А блатовете като са толкова тънки не стават ли твърди като се изпекът и успяват ли после да омекнат от сметаната само....... newsm78

# 111
БЕРИНА Моята рецепта за медена торта е подобна и  ще си позволя да ти отговоря вместо авторката.  Блатовете стават твърди, но като престои тортата една нощ, омекват, точно както меденките, като ги изпечеш са твърди и колкото повече преседя, толкова повече омекват. Тортата е невероятно вкусна!!!

# 112

28 см.

Благодаря! Само да ми свърши диетата... eat

# 113
Благодаря много laskova  за обяснението,ще я пробвам обаче първо ще направя половин доза че хич не ми се точат 12 кори. Hug ooooh!Ама ако се хареса на домочадието ще го направя после цяла доза.Предполагам че може половин доза да се направи нали....... newsm78

# 114
  • София
Да, блатовете са тънки и твърди, но много омекват след като се напоят - колкото повече престоят за да се напоят, толкова по-вкусна е тортата  Wink /примерно над 8-10 часа в хладилника/
Не мисля, че е проблем да се направи половин доза. Успех и да се похвалиш с резултата!   chef Peace

# 115
 thumbsup HugОооо разбира се че ще се похваля.....

# 116
  • Пловдив
Тази торта съм я опитвала преди време у моя позната. Тя ми каза че рецептата е научила докато е била в Русия. Много ми хареса тортичката но като разбрах, че е доста трудоемка се отказах да я питам за рецептата.
Ще следя темата с интерес, дано ми дойде вдъхновение да се пробвам.

# 117
А блатовете като са толкова тънки не стават ли твърди като се изпекът и успяват ли после да омекнат от сметаната само....... newsm78
    Позволявам си и аз да се включа.... Wink
    При мен блатовете се получават твърди,но порести.Заради последното, много бързо попиват крема и тортата става за консумация вече след 1 час. Grinning
    Рецептата ми мааалко се различава от горепосочената,но пък в моята корите не искат точене! WinkНе е чак толкова трудоемка,колкото се струва. Peace
    А ето и резултата.

Ето и половин порция. Simple Smile

# 118
Ще се върна да изчета темата после, че много ме заинтригува..
сега само да кажа, че по снимките и описанията на рецептите фр.селска торта ми напомня на един грузински сладкиш  Rolling Eyes

# 119
  • София
Селма, кажи моля те и твоята рецепта, че съм се наканила да направя тази тортичка и ако е по-лесна може да се възползвам.

Общи условия

Активация на акаунт