Френска селска торта?

  • 182 760
  • 616
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  • Мнения: 2 649
ами значи със сигурност е Медовик. Те го правят или с квасена сметана или с яйчено-млечен крем и орехи отгоре. Предполагам, че там го прави с втория вариант.

# 91
  • Мнения: 7 433
Чакаме рецептата с нетърпение.....
Между другото в сладкарница Теа ми казаха ,че рецептата е на рускиня,която се казва Теодора и на галено и казват Теа и затова ореховата торта се казва Теа. Дали не е същата рускиня?!
   За първи път чувам рускиня да се казва Теодора! Joy
   И аз чакам рецептата! Hug

# 92
  • Мнения: 1 117
леле боже, чета я тая тема вече колко време стана.
викам си - хайде, ще дойде рецептата.
да, ама не. няма рецепта и това е.
така сте ме зарибили, че няма накъде повече, ей!

# 93
  • Мнения: 2 014
Да се присъединя към чакащите. Запалихте любопитството ми  Laughing

# 94
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
и аз , и аз ....чакам , чакам вече час , ах тази тортъъъъ....

# 95
Задравейте на всички в този форум, случайно попаднах на него като се ровех за торти Канея. Френска селска торта наистина е супер вкусна и може да си я купите от ресторант Канея в Лозенец. Персонала е много любезен така, че ако някой иска координати на фирмата производител за да си порача няма да му откажат. Доколкото знам предлага се и в Хасиенда но със сигурност в Канея е истинската торта защото чух че цеха в Горна Баня вече е към друга фирма, която прави опит да нагоди рецептата. Желая на всички фенове на тази торта да им е сладко Simple Smile)))) Успех

# 96
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Това вече го разбрахме и у дъъълбоооката провинция , дарлинг , тука ЧАКАМЕ , а ти ни занимаваш със стари работи ...ама ха ...затаили сме дъх , чак въздух не ни остана и току цъхне някое ....запис...или тем подобни дивотии....ами четете бе хора ....са изнерфих вечиииииииии и ся тъпча с простотии...и не пуша ....

# 97
  • Монреал
  • Мнения: 631
другарче, по-спокойно, и аз се изнервам, ама си пуша.  Sunglasses , че и тортички...други...ям. Mr. Green
mug, след като персонала е много любезен, дали би могъл така...таковата...да ни даде рецептата, че много стахме чакащите. А после обещаваме пак да си поръчаме.  Peace

# 98
  • Мнения: 1 909
Леле тази тема продължава още!

Дори и след като се оказа, че въпросната торта  не е нито френска, а още по-малко пък селска, накрая сигурно ще се окаже че въобще не е и торта.... Thinking

# 99
  • Там някъде нейде !!!
  • Мнения: 1 136
Някой май си търси само да се заяжда ми се струва?

# 100
  • София
  • Мнения: 547
Момичета, мисля, че след дълго търсене, най-накрая открих рецептата!

Първо, показвам снимка на тортата, която взех за РД от цеха в Горна баня. оригинала
Ето и моето творение:   парче от моята торта

Нужните продукти:
4 яйца,
4 суп. лъжици мед,
1 ч.ч. захар,
3,5-4 ч. ч брашно,
1 ч.л. сода.
3-4 голями кофички заквасена сметана.
5-6 лъжици с.л пудра захар

Яйцата, меда и захарта се слагат на котлона и се бърка непрекъснато, за да не загори. Държи се на огъня, докато се разтопи захарта. Сваля се от котлона и се оставя да поизстине. После се прибавя содата, а след това и брашното, което идва малко повече от 3.5 чаши. Отначало се бърка с дървена лъжица, после се замесва на масата тесто, което се разделя на 10 топки. Точат се тънки кръгли кори, които се пекат до златисто.
В сметаната се добавят 5-6 с.л. пудра захар и с получената смес се мажат корите, като се редува - кора, сметана, кора и т.н. Върху последната кора се намазва сметаната и отгоре се поръсва обилно с орехи. Тортата престоява в хладилника няколко часа, за да попият добре корите.

Ето и моите "интерпретации" и идеи за такива:
1. От тестото изкарах 12 мнооого тънки кори, съответно направих две торти с по 6 блата.
2. Сметаната определено не ми стигна, във втората торта сложих и кисело мляко.
3. Самите кори се разточват с много брашно, за да не залепват на масата. Разточвах много на тънко, увивах си кората на точилката и с точилката разстилах върху формата за торта /само дъното/ и натисках отгоре. По този си изрязвах корите, а от "изрезките" изкарах тестото за още две кори Wink
4. Пекох корите върху хартия за печене
5. Корите пекох на около 180О за по 5-6 мин до златисто.
6. Между корите може да се слага и сладко от зеленя смокиня, а отгоре да се залее с шоколад и да се поръси с кокосови стръготини.

Това е, ако има друго ще пиша, а вие опитайте! Няма да съжалявате!

Последна редакция: чт, 28 авг 2008, 09:01 от мама Саша

# 101
  • Мнения: 7 433
  O!Tова много прилича на моя Медовик,с малки разлики. Wink
  Пробвайте!Вкусно е,наистина! Grinning
   
  Саше,твоето парче определено изглежда по-апетитно! Hug

# 102
  • Варна
  • Мнения: 2 036
Многооо вкусно изглежда тази тортичка, така ми се прияде.
Браво на всички момичета, които са я приготвили и са зарадвали себе си и семейството.
Не зная дали това е Френска селска торта, но имам впечатление от фр. торти. На 1-во място заради тях бих посетила отново Франция. И аз в началото бях много очудена, че нямат нищо общо с нашите торти, а повече приличат на пай: нещо като маслен тънък блат, отгоре с лек крем, плодове, шоколад, ядки...., мечта, мечта.... Голяма вкусотия, нямах наяждане.  Mr. Green В Бг никъде не съм попадала не нещо такова, а така ми се хапва.  Cry

# 103
  • Мнения: 7 433
    Pepsilight,и аз,като теб,имам лични  Mr. Green впечатления от френски торти и сладкиши,но,честно казано,сред тях не съм срещала торта подобна на Френска селска....Нека, френските майки се изскажат,но на мен ми се струва,че тази торта не е точно с френски произход.... newsm78 newsm78 newsm78

# 104
  • Варна
  • Мнения: 2 036
Селма и мен ме съмнява, че това е френска торта, но знае ли човек.  Mr. GreenФренска или не, важното е да е вкусна.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт