Френска селска торта?

• 183 316
  • 616
  •   1
Отговори
# 225
Айде, още една рекламка... Joy

# 226

Ей, хора пак ни излъгаха!Излиза че всички в България произвеждат френската торта.Тая Френска торта на Канея няма нищо общо с оригинала.Като казвам нищо общо, имам предвид че е толкова далече от истината, че Луната е една близка дестинация..........

Още един претендент да знае оригинала...............ама не го пише.........Не разбирам какво толкова се дразнят някои, разбра се, че тортата на Канея се харесва, от там бяха така добри хората да си дадат рецептата (аз лично тортата в тяхно изпълнение не съм опитвала, но по дадената рецепта направих много вкусна торта) и се започна с плювките. Нека който иска я пробва, който иска да търси на Тея или на който там още я произвежда, какви са тия претенции за оригиналност - не разбирам. Една торта или е вкусна или не е, освен това вкусове разни, модификации всякакви, така че оставете темата на мира, който иска нека си я прави по рецептата на Канея, понеже е написана все пак, който не ще - да си търси друга.

# 227
Една торта или е вкусна или не е, освен това вкусове разни, модификации всякакви, така че оставете темата на мира, който иска нека си я прави по рецептата на Канея, понеже е написана все пак, който не ще - да си търси друга.
Абсолютно съм съгласна. КОЕ ВСЪЩНОСТ Е ОРИГИНАЛА???? Дори и да стигнем до него, как ще разберем че е ТОЙ??? И кой ще повярва??? Дали наистина е ФРЕНСКА??? И дали е СЕЛСКА??? Кой я е измислил??? Къде??? Милион въпроси има, отговорите са на половина.... Нали за това са форумите? Да се предлага и обсъжда. Да се споделя и взаимства.
Пробвала съм тортата на няколко места. Винаги е различна на вкус. Но всеки претендира че е ОРИГИНАЛ.
Рецептата която аз съм дала е отпреди 25 години. Не претендирам че е оригинална. Толкова пъти съм я модифицирала, че вече не помня кога за последно съм я спазила точно. Всеки път се получава различна, всеки път си има собствен вкус. Нормално е. Меда е различен, сметаната е марки-разни, така че...... и 200 годишна рецепта да намерим, откъде да намерим екологично чистите и вкусни продукти отпреди 200 години.....
Когато правя блатовете, винаги правя повечко. Замразявам ги по 5 бр в найлонов плик. После ги вадя и докато разбия крема, който на момента измислям, те се отпускат. Снощи я правих в поредния модифициран вариант. Трябваше ми нещо набързо, без врътня. само с 3 блата я направих, а крема беше Сметана Мегле-квасена и Крем ОЛЕ ванилия на Доктор Йоткер + 1 желатин за сигурност. Пробвала съм друг път, става много вкусно. Отгоре я замазах със същия крем и я облепих и наръсих обилно с горчив настърган шоколад. Мога и снимка на разреза да направя, но прилика с въпросната Френска селска едва ли ще има.

# 228
......Когато правя блатовете, винаги правя повечко. Замразявам ги по 5 бр в найлонов плик. После ги вадя и докато разбия крема, който на момента измислям, те се отпускат.........

van444eto, за горната идея хиляди благодарности!  bouquet  bouquet  bouquet На мен всъщност това ми е мъката - печенето на блатовете. Grinning Сега остава да се прежаля някой ден да ги напека и да си имам. Grinning

# 229
  • София
и аз много не обичам да се занимавам да разточвам на тънък лист и да пека, но в Кухарката четох, че изпечени ги съхраняват в шкаф много дълго време. Аз обаче нещо не смея толкова дълго да ги държа. Thinking

# 230
  • Vaudreuil Canada
От мързеливия ми опит да докладвам че спокойно издържат няколко седмици в шкафа.

Още не ми е останало време да пробвам рецептата на Канея а нямам търпение.
Аз лично съм яла тортата само на едно място няколко пъти и винаги е била еднаква така че с тази база ще сравнявам дано сравнението да е правилното  Wink че как ми се е прияла тортичка ....

# 231
......Когато правя блатовете, винаги правя повечко. Замразявам ги по 5 бр в найлонов плик. После ги вадя и докато разбия крема, който на момента измислям, те се отпускат.........

van444eto, за горната идея хиляди благодарности!  bouquet  bouquet  bouquet На мен всъщност това ми е мъката - печенето на блатовете. Grinning Сега остава да се прежаля някой ден да ги напека и да си имам. Grinning
Хаха Лабрекс , ти дето печеш питки и всякакви вкусотии не ти се върти да печеш блатчетата. Я попитай "кака Ванче" ...това и е любимото занимание  Laughing
Ванче шегичка  Mr. Green Joy

Много ми е интригуваща тази торта ...толкова коментари за нея . Ей първото нещо като стъпя на Бг земя ,ще бъде да я пробвам ( Ванче да знаеш ти шЪ черпиш  Mr. Green ) . Аз мисля да я пробвам в неделя рецепта на Канея , така или иначе ми трябва по-стабилна торта за Предизвикателството .

# 232
Я попитай "кака Ванче" ...това и е любимото занимание  Laughing
Няма какво да ме пита, веднага си казвам без бой. "ЛЮБИМОТО"  #Cussing out  ми занимание е да се покланям на печката и да редя "Отче наш", - специалната молитва да ми се надигне блата правилно.... обожавам просто.....  Banghead Тези са единствените блатове които пека самостоятелно.... но каквото и да правя, до цигарена хартия ги разточвам и пак стават дебели..... незнам защо така...  newsm78. Не, че не са вкусни, но искам като палачинки да станат, а не като "содени питки".   
Райче, нямаш грижи. Така ме улесняваш за тортата по посрещането ти в БГ. Ще кръстим тортата ТИ - "ФРЕНСКИ СЕЛСКИ КАКТУС", щото нали кактус съм ти обещала...  hahaha

# 233
Здравейте. Започнах да чета в този форум откакто забременях.Имах намерение да се регистрирам,
но все някак си го отлагах защото не исках да предизвиквам съдбата, преди да се роди бебето,
имам си нещо предвид и затова.
Сега се регистрирах защото открих тази тема.Става дума за въпросната фирма Канея и нещата които произвежда
.Искам да пиша кратко но не знам дали ще се удържа.
Преди 4 дни с мъжа ми си купихме от магазин на Фантастико две кутийки еклерова торта.
Решихме вместо да вечеряме да си пинем минерална вода и да хапнем нещо сладко. В края на трийсет и втората седмица съм,
как да устоиш в моето положение на порива за тортичка.Изядохме ги у дома,докато гледахме филма.После той си легна
а аз се зачетох в едно списание,защото ми беше топло а и корема ме подпира и едва дишам.Към един през нощта повърнах
за първи път.Виеше ми се свят в един момент направо ми причерня.Стори ми се че стените на стаята се движеха.
Не знаех какво става, дали нещо не наред с бебето или с мен самата. Не бях повръщала от третия месец, до момента.
Имах чувството че ей сега и ще родя.Човек като се уплаши не знае какво да си мисли. Както си бях с нощницата
съпруга ми ме натовари на колата, взе родилната чанта и ме закара директно в родилното.По пътя спирахме защото
повърнах още няколко пъти.
Нямаше разкритие.Взеха ми кръв, измериха ми кръвното слушаха ми сърцето и какво ли още не.Извикаха хирург и специалист
по вътрешни болести.След това ме оставиха там, а мъжа ми го натириха да се прибере.Горкичкия беше се шашнал повече от мен.
След час ми се обади че се е прибрал и е ходил 2 пъти в тоалетната в разстояние на 15 минути и че го боли корема.
Казах им и вероятно така решиха че е хранително отравяне.Опитаха се да ме успокоят,но нервите ми бяха на предела.
Първо се разревах.Бях притеснена за детето.Наистина се притесних че ще родя по-рано.
Акушерките и гинеколога ме успокоиха че повръщайки съм изхвърлила опасните неща и няма проблем,
но знае ли човек.Накарах мъжа ми да потърси кутийките от тортите в боклука.Бяха във срок.
Звънях на посочения на етикета телефон, но никой не си направи труда да дигне.
Телефона на комисията за защита на потребителя е на същия хал.
В милата ни държава никой не се интересува от обикновените хора.Взимат ти парите и ти казват оправяй се!Говорих с адвокат.
Той ми разви едни тези че това е недоказуемо,защото вече сме изяли тортите ,
че трябвало първо да се обадя в ХЕИ и такива глупости.Побеснях от безсилие,разочарование и всичко останало което няма как
да опиша с думи.Потърсих в интернет и отново стигнах до тук.Затова предпочетох преждевременно да се регистрирам и да
напиша това , отколкото преждевременно да родя,или да се отровя с нещо,което не знам кой го прави.
Не бих пожелала и на най големите си врагове да изпитат това,което преживях и несигурноста в която живея сега,
заради последствията от тази случка за малкото човече в мен.
Не знам как хората от Канея си продават нещата, но аз никога повече няма да позволя някой от моите познати да
си купи нещо от тях.Ще разкажа на всички.
И ще ги украсявам по целия интернет във всички форуми, до които достигна.Може да звучи гадно но на фона на преживяното от
мен е направо нищо.Такива хора трябва да местят камъни по баирите а не да се занимават с храна и бизнес.
Трябва да ги е срам от това което произвеждат.
Извинявайте че ви занимавам с проблемите си,но като си помисля какво може да стане с някой и кошмара който преживях ,
защото нямаме държава,по добре да реагирам по някакъв начин.Внимавайте и вие и си пазете здравето,защото никой няма да
се погрижи за вас,ако ви се случи подобно нещо.Освен лекарите разбира се.Искам да благодаря на всички от родилния дом,
защото бяха изключително човечни и ми помогнаха в този изключително тежък момент.Смятам че ако не бяха те,
щеше да стане някоя голяма беля,която нямаше да преживея.Искрено се надявам в света да има повече такива хора.
И накрая ще помоля ако някой е имал подобен проблем като хранително отравяне в последните месеци на
бременоста, да ми пише едно лично съобщение.Аз се посъвзех от случката,но искам да чуя и друго мнение по въпроса.

# 234
Уф, че нагласено изглежда  Tired

# 235
А авторката на драмата в 3 действия от коя фирма е? И IP-то й да не би случайно да съвпада с това на някои от изказалите се по-горе?

# 236
# 237
..........Имах чувството че ей сега и ще родя.Човек като се уплаши не знае какво да си мисли. Както си бях с нощницата
съпруга ми ме натовари на колата, взе родилната чанта и ме закара директно в родилното.По пътя спирахме защото
повърнах още няколко пъти.
Нямаше разкритие.Взеха ми кръв, измериха ми кръвното слушаха ми сърцето и какво ли още не.Извикаха хирург и специалист
по вътрешни болести.След това ме оставиха там, а мъжа ми го натириха да се прибере.Горкичкия беше се шашнал повече от мен.
След час ми се обади че се е прибрал и е ходил 2 пъти в тоалетната в разстояние на 15 минути и че го боли корема.
Казах им и вероятно така решиха че е хранително отравяне.Опитаха се да ме успокоят,но нервите ми бяха на предела.
Първо се разревах.Бях притеснена за детето.Наистина се притесних че ще родя по-рано.
Акушерките и гинеколога ме успокоиха че повръщайки съм изхвърлила опасните неща и няма проблем,
но знае ли човек.Накарах мъжа ми да потърси кутийките от тортите в боклука.Бяха във срок.
Звънях на посочения на етикета телефон, но никой не си направи труда да дигне.
Телефона на комисията за защита на потребителя е на същия хал...............

...голям смях, все едно чета "Лична Драма"... хахахахаха

Силве, смени си професията мацко...провери за работа в някой вестник с вицове  Grinning Grinning Grinning

Мале немога да спра да се хиля... Grinning Grinning Grinning т'ва с тоалетната кърти ...  Grinning Grinning Grinning

Добре не си родила ей... хахаха

Абе ти да не си от конкуренцията а?

# 238
  • In a surreal moment!
silvia_georgieva79   --  Съчувствам ти, лошо се е получило,
но не разбирам защо си го написала в темата за селската торта....
вие сте яли еклерова....
а и ние тук си правим тортата сами ,
ползваме само рецептата на Канеа , не им ядем тортите...
аз съм на 400км от София има потребителки на 1000 и повече.....
какво е общото неразбирам.
Дано си родиш по живо и здраво.

# 239
  • Там някъде нейде !!!
Вечеря състояща се от еклерова торта и водичка.  Joy Joy Joy за първи път се напиках от смях бе СИлвиике.

Общи условия

Активация на акаунт