Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 10 май 2005, 21:53 ч.

От другата страна.............

 • 3 403
 • 20
 •   1
Отговори
 • Ispania
 • Мнения: 4 116
Vси4ки тук сме остажени или по някакvа при4ина сме остаvили......4устvаме се зле,самотни,сами........
Замисляли ли ,сте се понякога как се 4устvат таткоvците ?
Пуснах темата,заЩото ми стана мь4но за един татко,който не може да си vижда децата ,заЩото жена му "играе мрьсно"и настройvа децата среЩу баЩа си.
При4ината за раздялата не е много ясна за мен.Мисля ,4е таткото е при4ината ,май си беше намерил друга.
Но ,какvо от тоvа ???Трябvа ли сега биvшата му жена да праvи тези простотии...децата не са vиноvни за ниЩо,заЩо иска да го остаvи без баЩа?
Таткото трябvа да ги vзема през седмица за weekend-а,но vсеки пьт стаvа някакьv проблем.Децата на vремето много си оби4аха тати....сега не искат да го vидят,или по скоро ,vсе проблеми има с гостуvането им при него.
Та питам аз?????Праvилно ли е тоvа???Да настройvаме децата си среЩу баЩите им ,при услоvие ,4е баЩите искат да си vидят децата.
Как мислите ,4е Ще гоvорите ,или как гоvорите на децата си сега za баЩите им?

# 1
 • Мнения: 3 634
Ууух... труден въпрос...

Аз на моя Оливер му разправям, че тати го обича, дори и да не обича мама и да не иска да е заедно с нас... На бебеланата още нищо не й казвам, няма да ме разбере дори и да й кажа нещо.
Боли ме винаги когато трябва да говоря на Оливер за баща му, защото оня нехранимайкото дори и не се интересува да се обади и да пита как са децата. Или ако аз му се обадя не се сеща да пита за тях.. ето и при последното обаждане нещо там се хилеше с новата си УФцЪ и дори и не се трогна от гуканията на дъщеричката си която беше в скута ми и съм 100 процента сигурна, че я чу как гука. Па ми разправяше как се влюбил в нея още от първия поглед.
Ама пак, сили от нейде намирам да повтарям и потретвам: Тати те обича.
Сърцето ми изпуска по някой и друг удар винаги когато Оливер каже думичката ТАТИ... как бих искала баща му да е умрял....

# 2
 • Мнения: 4 458
Цитат на: Val
Та питам аз?????Праvилно ли е тоvа???Да настройvаме децата си среЩу баЩите им ,при услоvие ,4е баЩите искат да си vидят децата.
Как мислите ,4е Ще гоvорите ,или как гоvорите на децата си сега баЩите им?


Не, не е правилно!
Независимо от причината за раздялата, детето трябва да познава и уважава и двамата си родители! Най - добре е да се обясни защо мама и тати са разделени, но да се покаже на детето, че независимо от случилото или случващото се хората остават познати и дори приятели.........
Това обаче е идеалния вариан към който съм сигурна всеки иска да се причисли.
В реалността нещата са доста по-различни и изкривени. За съжеление! И децата са изкупителната жертва. Много изобщо не осъзнават, че по този начин отмъщавайки чрез детето вредят само на детето. Аз влизам в тази категория  Sad
Искаше ми се децата да останат с добри впечатления от баща си, но кажи ми как да продължавам да разрешавам срещи като разговорите са следните: " тъпата ви майка.....", " оная ненормалната, майка ви....." Какво уважение ще имат към мен децата тогава? Как децата ще възприемат жената като жена?Да не говориме за псувните в речника. Или да не говориме за целенасоченото показничество с цел " децата да харесват мен и след време да те оставят, защото аз мога да си ги купя......."

Незнаеш каква е причината на тази майка да не разрешава на бащата да вижда децата. Понякога отстрани не се вижда цялостиня проблем......
Аз съм 100% сигурна, че цялата рода и познати, приятели на "таткото" са настроени с/у мен и това, че той не вижда децата. Той самия обаче много добре знае причините, друг е въпроса, че няма смелостта да си признае вината. И въпреки всичко, аз съм склонна, когато децата са достаъчно зряли психически за да разберат поведението на баща си да ги срещна и да оставя децата сами да изградят положителен или отрицателен образ за баща си. До тогава " тати е далече и работи! Много ги обича, но не може да е при тях!"

# 3
 • Мнения: 2 327
Аз може би ще съм от тези, кито няма да позволят на бащата да види детето си. Сигурно може да ме осъдите, но човек който ми обяснява 3 години колко е важно за него детето му(от законния му брак) и как не мога да го ограничавам да го вижда и един куп глупости(глупости са, защото аз никога не съм поставяла подобно условие и даже много харесвам детето и се разбирам с него) накрая се отказа от моето дете от чист егоизъм.
Е как да обясня на детето защо мама и татко не са заедно? Предпочитам да не го познава.
Сега изведнъж е загрижен много за мен и за бебето, но кога пак ще му хрумне да ни зареже, ако се съберем... За себе си бих поела подобен риск, за детето - не.
Ако детето беше голямо нещата щяха да са други. Тогава не бих постъпила по този начин.

# 4
Сложен въпрос наистина. Ако причината за раздялата е някаква друга, а не че едниният от партньорите е бил зарязан заради нов, тогава сигурно е по-лесно да се поддържат приятелски отношения и родителите да се въздържат да говорят отрицателни неща един за друг. Но да те изоставят с малко дете заради нова жена е прекалено горчив хап, който трудно се преглъща и действително е трудно да се предпазиш да не предадеш тази горчилка по някакъв начин и на детето. И аз не знам какъв отговор да дам на Каролина, когато порасне достатъчно голяма, за да ме попита: "Защо татко ни напусна?". Отговорът "Ами защото предпочете да живее с друга жена, отколкото с нас" със сигурност много ще нарани детската психика, но това е истината! И аз не знам още как да я предам по друг начин на детето.

# 5
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 186
мисля, че не причината е ръководеща, а начина - начина на поднасяне на инфо-то, начина по който единия може да помогне на другия да приеме и преодолее раздялаа, начина по който могат да си помагат...и начините по които други двойки въобще не могат да правят тези неща!
Няма разлика в това защо си зарязан - винаги ще те боли! Но ако ти се помогне адекватно да приемеш нещата - ще ти е по-леко!

# 6
Аз също не съм съгласна с това, че бащата трябва да вижда детенцето МИ. Казвам ми, защото не-много  отдавна също останах сама. Нямаше съществена причина, просто ми преля чашата. Търпях го цели 3 години с всичките му номера и простотии и когато за пореден път ме удари - го изгоних. Правила съм го много пъти, но се оказа, че човека не-само не си е взел поука, но се е и възползвал от свободата си. Питам ви мъж,който твърди, че много обича детето си (което е изцяло на моя издръжка и грижи), който си тръгва с вирната глава (изгонен), мислейки си, че той ни оставя ( защото така му е по-удобно да мисли) и не е звъннал цял месец (както и никой от семейството му) да попита как е това дете, защото ината и самочувствието не му позволяват има ли право един ден да се появи на вратата ми и да иска да види детето? Аз също вярвам, че той би го настройвал срещу мен, а и човек който първо гледа да нахрани егото си, а после детето си какъв родител би бил?

# 7
 • Мнения: 289
Аз се страхувам да говоря на моето момченце за тати. Не знам какво да му говоря. Страхувам се един ден да стои и да чака тати да дойде и да му каже, че го обича, а това да не се случи или ако се случи то да е пез периоди от дълго време. Последно тати му дойде преди 9 месеца/ а до тогава се стараеше да идва всеки месец/  Иначе познава тати по снимките... но това май не е достатъчно Rolling Eyes  а от друга страна в къщи много много не искат да се говори за баща му, то не че на мен ми е любима тема. Много ще е неприятно детенце да вижда от дъжд на вятър тати, а през другото време да страда за него, поне в това съм сигурна за нашият тати, в неговото "постоянство".А с детето не ми се правят експерименти "Я да видим сега след тази среща с тати ще плачиш ли 2 седмици или този път само 1?"
Но въпреки всичко си мисля, че при желание от татито да види детето, не бих направила срещата невъзможна.

# 8
 • Мнения: 311
Да се включа и аз.Аз съм против детето ми да се вижда с биологичния си баща.Казвам биологичен,защото неговото бащинство се изразяваше само в това последните 7 г.,в един прекрасен момент по нова година,той се сети ,че има дете и има присъдено решение да го вижда.Е,имаше заплахи ,закани,но не това ме накара да разреша тази среща.Дъщеря ми е вече голяма и друг човек нарича"тате",не искаше да ходи,що сълзи изрева това детенце,голямо чудо беше.В края на краищата отиде,но отиде с татко си,което за нея беше голямото успокоение.
Немога и неискам да и причинявам това отново,подаръци и комплименти детето получава и вкъщи,такаче не виждам с нещо да я ощетявам.Знаете ли,че има закон ,който съди,че ако майката не разрешава определените срещи да се състоят,то е напълно възможно ,дори в затвора да я вкарат.А за издръжките какво.............принудителен труд??????? #2gunfire  #Sniper  #2gunfire  #Sniper  #2gunfire

# 9
 • Мнения: 6 462
Ох как да ви кажа! Хич не исках таткото да вижда детето, защото му бях страшно наранена, обидена, унизена и какво ли още не! Само, че на детето много му липсваше и се примирих. В крайна сметка тя е по- важна от моите чувства! Лошото е че той не я взима често. Случва се да не се обади по цели месеци Imp  Сега си има бебе от любовницата и съвсем е отсвирил Ина. Милата доста тежко го изживя, но слава богу вече живеехме с втория ми съпруг и неговата грижовност до голяма степен тушираха нещата Grinning

# 10
 • Sofia
 • Мнения: 4 044
Цитат на: живка
Знаете ли,че има закон ,който съди,че ако майката не разрешава определените срещи да се състоят,то е напълно възможно ,дори в затвора да я вкарат.А за издръжките какво.............принудителен труд??????? #2gunfire  #Sniper  #2gunfire  #Sniper  #2gunfire

Бащата ако 2 поредни мес. не плаща издръжка, подлежи на санкции. При определени условия може бъде лишен от родителски права и да влезе в затвор.

# 11
 • Мнения: 2 195
Цитат на: catnadeen
мисля, че не причината е ръководеща, а начина - начина на поднасяне на инфо-то, начина по който единия може да помогне на другия да приеме и преодолее раздялаа, начина по който могат да си помагат...и начините по които други двойки въобще не могат да правят тези неща!
Няма разлика в това защо си зарязан - винаги ще те боли! Но ако ти се помогне адекватно да приемеш нещата - ще ти е по-леко!

Съгласна съм с теб.Въпреки,4е не съм самотен родител Praynig мисля,4е не трябва да се настройват децата Thinking Все пак имат 2-ма родители.Друг е въпроса когато единият няма интерес към детето...
А пък ако го настройва против мен на срещите им и аз не бих разрешила да се виждат Imp Тъпанари мноооооооого #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire

# 12
 • Мнения: 1 023
Sob

каквото и да реша да напиша - все по-лошо става...
но пък като ти декларира, че на твоето дете баща не желае да бъде, щото е твоето (с негово участие, ма все едно)... и едновременно с това продължава да бъде наричан "татко" не само от сина си, а и от заварената си "дъщеря"... щото всички те са преди теб и преди детето в корема ти (пък то и на всичкото отгоре все още не съществувало!!!) - във времето, следователно и цял живот... хех!

един ден ме обича, един ден ме мрази... един ден иска да е с мен друг ден - не... през 99% от времето обаче - все едно не съществувам и явно така трябва да се науча и аз... е, какво хубаво да кажеш на едно дете?! - нищо.

за неговото - в корема ми ще е случаен чичко на улицата, ако изобщо го види някога!

така мисля сега... и мисля че е правилно!

милк - мъчна...

# 13
 • Мнения: 3 634
Аз пък нямам нищо на против децата ми да се виждат с баща си, стига само аз да съм там и оная новата патка да не припарва дори и на 100 метра от рожбите ми. Не искам тя да има нищо общо с тях, никога.

Ако иска деца да гледа, ей го е, бившия ми е там до нея да я топли по нощите. Да си правят двамата деца.

# 14
 • На остров
 • Мнения: 11 714
стига да не настройва детето или децата срещу майка им съм съгласна да се виждат.. лично аз изтърпях всички глупости по мои адрес и през цялото време се страех да не намесвам личните ми чувства и обяснявах на сина ми че баща му го обича въпреки че говори понякога лоши неща за мама..е най накрая баща му разбра че няма смисъл от това и вреди на детето,  не на мен..сега сме в горе-долу нормални отношения..постигнах и голям успех- декларация за пътуване Simple Smile)...иначе съм съгласна че не е справедливо като не му даваш детето санкции и запахи а той като не плаща издръжка иди се разправяи и накрая пак нищо не че за 30лв си струва но понякога ме хваща яд..

Общи условия

Активация на акаунт