Едно мъничко мъниче чака братче или сестриче (АВГУСТ)!

• 10 548
  • 282
  •   1
Отговори
# 180
Честито на месечковците днес! Да са здрави и да радват мама и тате!
Щипуняк, оздравявайте бързо! Дано не се наложи малчо да пие АБ! Praynig
Иремче, дано да се сополивите заради зъбки, да не е нещо друго! Аз засега давам само домашни пюрета. Накупила съм на Хип и Нестле Алете, но те са за всеки случай.
Бобченка, някъде четох, че кашите с кърма не ставали така гъсти, даже колкото повече престояват, по-редки ставали, защото в кърмата имало нещо си, което разгражда кашата. Ама че го преразказах  Blush Нашата педиатърка ми каза кашата да я правя със зеленчуков бульон, което пък ми звучи странно.
Преди малко се върнахме от консултация. Мая е 7680 г/ 70 см, наддала е само около 300 г, но пък си се движи по линията на 75% за тегло и 90% за ръст. За захранването ми дадоха абсурдна за мен схема, например трябва да правя пюретата с червени меса - телешко и конско, и да добавям зехтин и формаджо.  ooooh! И не трябвало да я оставям да поема тежест на крачетата, защото костите на краката не били още укрепнали. Сега се полагало само седене и опити за лазене. Е, как да го обясня това на Мая, като ако не я оставя да подскача, вдига квартала във въздуха с рева си.
Сега се връщам да чета назад.
Хубав ден!   bouquet

Мариета, животинките са невероятни! Способностите ти ме изумяват, поздравления!
Костова, колажът е мнооого добър! smile3501

Последна редакция: ср, 27 фев 2008, 16:10 от Нели*

# 181
-Здравейте и от мен Hug
Честит рожден ден, Фава! Здрава, щастлива и много обичана бъди!

Честити месечинки на всички пораснали сладури! Heart Eyes
Нашият батко е по-добре днес, стискам палци на всички болни по-бързо да се възстановяват Praynig
И ние се кърмим основно, нямаме заместено цяло хранене, защото не харесва особено пюретата и изяжда максимум 80-90мл. С кашата е по-добре, но пак после си досуква. Но като гледам много сме така и се успокоих.
В количката и ние не искаме да спим, днес се прибрахме с рев и заспа веднага, но вкъщи. Тъкмо мислех да ви се хваля, че вчера и оня  ден се излъга да заспи навън, и ето на- днес пак старата песен Crossing Arms Пак съм доволна, че въобще седи в количката, защото ако си спомняте ви се оплаквах, че беше невъзможно да излизаме с нея и карахме с кенгуруто.
Хайде това от мен, че стана дългичко май Blush

# 182
Здравейте! Hug
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,ФАВА!
С НАЙ-ДОБРИ ПОЖЕЛАНИЯ ОТ НАС!

ЧЕСТИТИ 7 МЕСЕЧЕТА НА ЕМА,ДАНИ И РАДИ,КАКТО И ПОЛОВИН ГОДИНКА НА КИРИЛ!
ДА СА ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ!

Ние вчера бяхме на консултация,Ивето е 7900 гр,65 см,или както казвам аз-къса и дебелка. Grinning Боже,това дете расте като гъбка,започнахме от 2500 гр,48 см!Ваксината я понесе геройски,плака много малко.Изследванията също са направени,преборихме се с колектора без проблем,както и с боцкането!Сега чакам резултати.
За кърменето,то е ясно още сме в отбора,поне до година и нещо...или 2. Grinning
Не съм ви чела много,почти не остава време.
Целувки на сладките бебчета от нас.

# 183

Някой дава ли домашни пюрета или всички купувате?

Сладкиш като е дивак ти го слагай да седи. Керем седи 15-20 мин. в количката и се обръща по корем.
Аз само седнала я слагам Кал-Мал. Stop Да лежи забрави...само като заспи. Те в квартала мом4етата по-кротки от нас...... hahaha hahaha hahaha
Аз си правех домашни пюрета, но ве4е спрях. Калина привикна към купените, и домашните не ще и да ги види. Само банан яде от домашните. А одеве и манго дадох, ама нещо се мръщи.....

# 184
Иремче, так съм чувала за кърменето. че при продължжително кърмене  може да се появят болки в костите /ставите.

домашни пюрета правя само с картоф, тиква, тиквичка и броколи с картоф, ама броколите го добавям от купено пюре. и ябълка веднъж пробвах, ама не пощя.

аз днес дадох каша - ориз на Нестле. ама съвсем малко. дано подейства. и чай от шипка предлагам, ама няма кой да го пие  Confused той моя юнак както крещи сега много се съмнявам, че му се отразява добре на гърлото  ooooh!

Щипуняк, оправяйте се  Hug времето е колкото пирятно, толкова и коварно  Tired

# 185
Вчера направихме и ние голяма разходка, но на края с рев се прибрахме. Нещо не я свърта в количката. Въртя се от корем по гръб и обратно, как не я изсипах някъде се чудя. Докато беше по корем, един дядо ми каза да й дам една пушка, че така или иначе е залегнала  hahaha и наблюдава през прозорчето на гюрука. Истинска клюкарка. В къщи след това спа 3ч., но на вън-неееееее.
И ние така, ама нещо се поукротихме тези дни.
Гита защо не я слагаш да седи, ами я мъ4иш с това лежане.....Калина не мога да я накарам да легне в коли4ката за нищо на света.....все едно лежи на пирони......ама позаспива за 1 час след поредното тръшкане в коли4ката.Сега я чакам да се събуди и излизаме на вън......
Иска да спи, но в къщи.[/b]
И ние така бе...какво е това нещо....и после, защо не съм идвала на срещите в Гео Милев! Е как бе??? Ако и се доспи, ще трябва къща да и търся.......най-много да завземем на Ади на Поли кошарата.....е тогава ще има две ревли на куп........

# 186
  • Пловдив
Херелина-Стилиян беше с ужасно разтройство от антибиотика и педи предписа прахчета Ентерол.Не,че помогнаха много.Давай му пюре от шипки,ябълки и разни запичащи плодове или зеленчуци.
щипи-много неприятно с тези болести.ще се оправят децата,няма страшно.
И ние се поразходихме.Видяхме се с две мами,поприказвахме си и това беше.

# 187
  • Видин
Чакай, де!Днес е сряда. Обикновено ги пускат понеделник-вторник, а докато се завъртят по банките, става петък. Винаги е така. Аз ги чакам идната седмица.При теб още за януари, ли?! Shocked
При мен още за декември, т.е. след 135 нищо. Отидох до НОИ и познайте, счетоводителката не е занесла декларацията #Cussing out #2gunfire #Cussing out. Утре обеща, че ще отиде.
А след тази декларация чак като изтекат 315-те дни, тогава се носи молбата за майчинството до 2 години и това е нали?
За кашите, ние ядем всеки ден към 17ч. Слагам 180мл. вода и сгъстявам с кашата. Изяжда си го цялото и към 20:30 е пак гладен. Другите ни хранения са сутрин и вечер АМ-150мл. с 50-60гр. плодово пюре и на обед 190гр. зеленчуково или месно пюре

# 188
  • София
Ние сега се прибрахме и папахме и ето ни на линия Mr. Green
Посвърших и задачки разни и така...... bowuu

Иремче,мисля да намина с Бате Жоре най-вероятно но дано не вали! Praynig
Днес беше прекрасно!

Щипуняк,бързо да се оправяте! Hug Praynig

Аз правя опити за домашни пюрета но...... не иска и това си е и си мисля,че е за това че не слагам зехтин или масло и мисля тези дни да пробвам с тях дали ще ги папка,ако не си продължаваме на купени bowuuДнес пак навзех,плодови и месни предимно Peace
Хапваме всичко и се радвам,че за сега не проявява инат! Peace Praynig

Айде после се включвам пак!  Hug

Шоши смогна ли с мартенчиките?  Mr. Green

# 189
Ние бяхме на консултация - 8 кг. 68см. bowuu
Димяни що да вали бе никакво валене Naughty

Нели* ти как правиш пюретата? Аз май ги правя гадно, щото не ми ги ядат. За захранването то всеки лекар си има мнение ако ги слушаш ще станеш  Crazy

# 190
Здравейте от мен!

Честито на Бебе Кирил!
Честити 7 месеца на Емма, Даниел и Радослав.
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ФАВА!

Щипуняк-стискам палци малчо да не стигне до антибиотик! Много бързо да се оправяте и да ходим в парка!  Praynig Praynig Praynig Hug Hug Hug

# 191
в домашните от скоро почнах да слагам зехтин. ама все тая. или ги яде или не- зависи от какво са. тиквичка и броколи вече не ще да чуе.

също - не може да дъвче. пръстите си, разбира се, много хубаво си ги дъвче, обаче онзи ден му дадох на гербер заешко с копър и зеленчуци /то било със съвсем малки късчета/ и се давеше. та ходих да му купувам друго. и днес си вика, туй дете не ни гледа като ядем, та сигурно за това така .  Thinking обелих си една ябълка, нарязах я и седнах срещу него да ям. пули се, гледа, обаче въобще не прояви интерес към храната. давам му да си вземе - не ще да хване пърченце, бутам му го в ръката - пак не ще. допрях му до устните - една гнуслива фзономия направи  Sick има ли други като нас, които да не проявяват интерес към храната на мама и татко?  newsm78

# 192
Момичета набързо да попитам:
За изследванията на бебето: всички казват да не е яло, как да стане тази работа изобщо не ми е ясно! Колко часа преди това вие дадохте млекце на бебетата преди да ги заведете да ги боцкат?

# 193
  • София
Пиванова,как няма да яде?
Никой не ми е казал такова нещо но аз попитах  и педи каза да си му давам,как ще го държа гладен! Peace

Иремче,ми такова го дават,топло с превалявания! Rolling Eyes

Тонка,ние седнем ли да ядем и става страшно  Mr. Green иска всичко от масата!
Ябълка папаме от няколко дни по едно парченце на ден или круша и обожава PartyГризе си смуче..... и така  Crazy Mr. Green

# 194
  • София
за изследванията гледат хемоглобина а де. няма значение толкова, така че да яде и не яде... все тая...

Общи условия

Активация на акаунт