Едно мъничко мъниче чака братче или сестриче (АВГУСТ)!

• 10 553
  • 282
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте!
Каша давам 3-4 пъти на седмицата и редувам с плодово пюре...
Ох не са ми платили от НОИ още... вчера гледах... А си мислех с тези пари да си подаря 3 дневна почивка на планина.... но.... не се знае може мъжът ми да ме изненада в края на седмицата... Тъй и тъй ще имаме баба на разположение да използваме... Ох дано..дано.. Praynig

# 166
  • София
Аз вчера дадох плодово 190 гр но и 2 лъж бисквитки!Издяни до 21,00 Peace
Днес закусихме в 10,00 Crazy

# 167
  • Пловдив
lulumba-благодаря за инфото.Но все пак аз ако му давам мляко(в нашия случай кърма)все едно не му замествам след обедното хранене.Иначе и за мен е по добре да му давам да суче,вместо са си ходя с пълни гърди до вечерта.

# 168
lulumba-благодаря за инфото.Но все пак аз ако му давам мляко(в нашия случай кърма)все едно не му замествам след обедното хранене.Иначе и за мен е по добре да му давам да суче,вместо са си ходя с пълни гърди до вечерта.

И аз по същата причина не й давам каша следобяд. Не мога все още да заместя храненето в 16-17 часа, защото гърдите вече са започнали да ме болят от последното хранене от тях в 10 часа и предпочитам да я накърмя към четири...С кашата или ще заместя кърменето в 19 часа, за да се посъбере повечко мляко за 22 часа, или ще додавам, както досега по малко към 20 часа...
Когато минем на АМ ще й глася режима, засега сме през просото... Wink

# 169
  • Пловдив

И аз по същата причина не й давам каша следобяд. Не мога все още да заместя храненето в 16-17 часа, защото гърдите вече са започнали да ме болят от последното хранене от тях в 10 часа и предпочитам да я накърмя към четири...С кашата или ще заместя кърменето в 19 часа, за да се посъбере повечко мляко за 22 часа, или ще додавам, както досега по малко към 20 часа...
Когато минем на АМ ще й глася режима, засега сме през просото... Wink
Аз пък изцеждам.Сега като изцедя и до довечера пак съм препълнена с мляко.В парка майките само ме питат,дали не е намаляла кърмата.Какво намаляне,още едно мога да кърмя Laughing

# 170
Добър Ден...
Честит Рожден Ден на Фава...Много щастие и любов и пожелавам...

За кашите аз давам,когато се сетя общо взето.Нямаме  никакъв график на пюрета и каши,давам,когато преценя,че иска. Единствено обедното хранене замествам с зеленчуково или месно пюре,но изяжда най много 130гр, и след 2 часа е гладен.Повече от това количество не иска.Давам и манджички,които ядем и ние,но се приготвят със зехтин и без сол.Давам и глутенова каша,давам и бисквити обикновенни,които пак са с глутен отскоро.Нито е алергичен,нито пък имаме проблеми и изривания някакви,изглежда това е до дете и е наследствено.Давам и портокал да си смучи,измуква му сока и хвърля ципата,не се дави.По късно ще му дам и попарка...
Давам каквото преценя за добре и много не се втелясвам,смела съм си...
Лошото е,че не ги обича тези месни пюрета,заека пък изобщо не го харесва.Яде само пиле с ориз и зеленчуци на Хип,другите не ги долюбва,дори се отвращава от тях,затова няма да го мъча,каквото му е сладко това да яде.Качили сме само 200 грама за 1 месец,макар,че яде доста адаптирано мляко,колкото и да се мъча да го ограничавам,омита около 700 мл на ден и повече..Много се движим,може би затова изразходва енергия и не качва... Това е от нас засега.Лек ден...

# 171
Честити месечета!
На Емма   bouquet !
Фава, ЧРД!!!!!   bouquet
Ето го и слънцето! Тук изгря! Сега спретнах един тиквеник! Хапваме и потегляме на разходка
Каша ще взема в най-скоро време, за да се пробвам с бебешки бисквитки, но от безмлечната. Провбахте ли се вече?

На моето дете май ще  трябва повече зелечуци да давам, че от кърмата мнооого качва. За последните 2 месеца направи страшни бузаци и гушка  Mr. Green 

# 172
Честит Рожден Ден на Фава! Честити месечета на всички празнуващи бебоци!
Влизам само за две секунди. При нас положението е много зле. Аз, Ники и Сашко сме болни от бронхит в тежка форма. И на тримата ни изписаха антибиотици, но засега само аз и баткото пием, защото сме с много висока температура. Бебчо кашля зверски, но ще изчакам с антибиотика може би до утре - правя му инхалации с бебешки инхалатор и ако Господ ни помогне и зайо се подобри, няма да го тровя с антибиотици.
Моля се само децата ми да оцелеят  Praynig До там опрях...

На срещата, както се предполага, няма да мога да дойда...
Извинете ме за гадориите, които ви пиша, но имам нужда да споделя с приятели, а вас ви смятам за такива  Heart Eyes Още повече, че по цял ден съм сама с двете ми болни мишлета...
Пожелавам здраве и много слънце на всички ви!

# 173
БЛАГОДАРЯ!   bouquet Значи днес ще ядем картоф и тиква ... няма неискам  Heart Eyes
Ей, Щипуняк к'ви са тия болести? ААААААА, кофти ... бързо да оздравявате  Hug

# 174
Излязоха ни резултатите. Всичко е в референтните стойности, а хемоглобина на буболечката е 124 Simple Smile
Само MCV е със стойност 60, при граници (79-98)...Някой знае ли що е това и изобщо следи ли се при бебета?! Rolling Eyes

Щипуняк, мога да си представя колко ти е тревожно... spoko Пожелавам ви бързо да преминете през това...Защото после какви щастливи дни идват... Flushed

# 175
  • Stavanger,Norway/ Varna
Уф значи, Щипуняк, да се оправяте, че голяма гадория са тия болести и най- вече като трябва сама да се оправяш  Hug
А когато купуваш безмлечна какво мляко прибавяш към нея?! Можеш да опиташ като купиш временно от тези млека, които са специално за такива проблеми... Simple Smile

Ами досега не съм прибавяла мляко, правя я с вода и слагам плодово пюре. Имам замразена кърма и мисля като почне да хапва повечко да и правя с кърма. Ама това ме оставя с голямо еднообразие, понеже тук има безмлечни само на Несле и са само царевица и ориз.

Аз момичета си мисля като направи малката 10 месеца, пак да я пробвам с млечните. Тоест, аз ще започна да ям сирене и кисело мляко, постепенно, като да се захранвам и ще я следя. Ако няма реакция, чак тогава мисля да се пробвам да и дам малко сиренце. Надявам се да го израсте тоя проблем или изобщо д ане го е имало, а да е било някое хемороидче  Praynig

# 176
Вчера направихме и ние голяма разходка, но на края с рев се прибрахме. Нещо не я свърта в количката. Въртя се от корем по гръб и обратно, как не я изсипах някъде се чудя. Докато беше по корем, един дядо ми каза да й дам една пушка, че така или иначе е залегнала  hahaha и наблюдава през прозорчето на гюрука. Истинска клюкарка. В къщи след това спа 3ч., но на вън-неееееее.
И ние така, ама нещо се поукротихме тези дни.
Гита защо не я слагаш да седи, ами я мъ4иш с това лежане.....Калина не мога да я накарам да легне в коли4ката за нищо на света.....все едно лежи на пирони......ама позаспива за 1 час след поредното тръшкане в коли4ката.Сега я чакам да се събуди и излизаме на вън......

# 177
Честити месечинки на порасналите бебоци
Честит рожден ден на Фава   bouquet
Щипуняк къде хванахте тоя бронхит? Пожелавам ви много бързо оправяне  Praynig

И Керем е болен. Няма темп., но много плаче и му тече носа, може и от зъби да е. След малко ще ходим при педито.
Нищо не ще да яде. Я кажете в началото как научихте бебоците да ядат. Моя дивак опитва пюрето и после не иска изобщо да си отваря устата, почва да се върти, да става и ако не го вдигна от стола започва адски пищене.

Някой дава ли домашни пюрета или всички купувате?

Сладкиш като е дивак ти го слагай да седи. Керем седи 15-20 мин. в количката и се обръща по корем.

За южния парк ще идвам в петък. Хайде още желаещи, да се съберем по голяма компания!

ХЕРЕЛИНА  наистина ли от кърменето може да те болят ставите? мен зверски ме боли дясната китка вече незнам ще ходя на док май.

# 178
  • Ланкър, планините Овнерог
Вчера направихме и ние голяма разходка, но на края с рев се прибрахме. Нещо не я свърта в количката. Въртя се от корем по гръб и обратно, как не я изсипах някъде се чудя. Докато беше по корем, един дядо ми каза да й дам една пушка, че така или иначе е залегнала  hahaha и наблюдава през прозорчето на гюрука. Истинска клюкарка. В къщи след това спа 3ч., но на вън-неееееее.
И ние така, ама нещо се поукротихме тези дни.
Гита защо не я слагаш да седи, ами я мъ4иш с това лежане.....Калина не мога да я накарам да легне в коли4ката за нищо на света.....все едно лежи на пирони......ама позаспива за 1 час след поредното тръшкане в коли4ката.Сега я чакам да се събуди и излизаме на вън......

Че то общо-взето е все седнала. Слагам я легнала, като я видя, че й се спи. Тогава нищо не помага-рев, мрънкане, въртене. Иска да спи, но в къщи.

# 179
Честити 7 месеца на Емма, Даниел и Радослав.
Честита половин годинка на Кирил.

Честит рожден ден Фава!Да си жива и здрава и всички твой мечти да се сбъдват!Да бъдеи много щастлива майка и съпруга!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт