Едно мъничко мъниче чака братче или сестриче (АВГУСТ)!

• 10 553
  • 282
  •   1
Отговори
# 150
честит рожден ден фава
честино и на месечинките

аз пак ще се оплаквам - днес пък сме с разстройство  Confused

птигра аз бих дала тиква  - за да имаш въведено запичащо и разхлабващо. а кое ще му харе са на беб само той си знае, пък може и да не знае  Wink

ей от туй дете човек в ече не моеда с е вреди на компа, два пъти ми изтри мнението и един път изгаси компютъра  ooooh! жгя

# 151
а предното взе че го публикува  Joy

за костите освен от килата може и да е от кърменето
мен гърбът, кръста и китките ме болят  Tired

# 152
  • Пловдив
ptigra-щом ще даваш за първи път каша се препоръчва тя да е оризова,царевична или млечно плодова от един плод,например ябълка (ябълката не е алерген).
Някои мами в парка дават на малките всеки ден каша и качват по 100гр. на месец,но все пак лекарите са на мнение,че бебетата наддават повече от кашите.
За кисела не съм съгласна,че няма витамини.Аз го правя с ябълки.Едва ли има нещо с повече витамини от чистия плод.Но всеки си знае.
Херелина-за разтройството давай чай от шипки.Той запича и е пълен с Вит.Ц.

# 153
  • В светлината на слънцето
ptigra, дай тиква. Децата направо си умират за нея. Пък е и разхлабващо, както ти е казала Хери.
Франи, защо не опиташ да му намалиш количеството. Аз също давам 160 мл вода и каша колкото поеме. Но пробвай да направиш със 100 мл вода. Може така да огладнее по-бързо. Сашко яде каша всеки ден, винаги следобяд около 17.30 и дори в 18.00, ако сме били по-дълго време навън. И след 3 часа е гладен като вълк и вие за манджа сякаш не е ял поне три месеца. Mr. Green Явно си е до дете. Моят напоследък няма изхранване направо. Между храненията започнах да му давам бебешки бисквити, че да залъже стомаха. Иначе не се търпи. И ако пак е качил за един месец 200 грама - незнам. Rolling Eyes

# 154
  • В светлината на слънцето
Di83, лекарите които аз познавам пък са категорично против киселите, точно поради причините, които описах. Колкото и плод да добавиш, не може той да компенсира всичките минерали и витамини, с които е обогатена кашата по простата причина, че в различните плодове надделяват различни витамини и минерали. И не е само до вит. С. За да се получи същото съдържание на ценни вещества, каквото има в същото количество каша, то трябва да правиш кисел с поне 15 вида плодове. Което е абсурдно. Моите лекари са категорични по въпроса. А пък аз им имам голямо доверие. Не става дума само за личната педиатърка, а и за много приятели - все видни педиатри. Смятат кисела за отживелица, останала от старите школи за захранване от 50-те години. Е, може да се дава отвреме-навреме като някакво разнообразие, но не бива да бъде единствена следобедна храна. А ако детето наддава много от кашата, то тогава препоръчват да се редува каша с мляко през ден или пък да се дава веднъж-два пъти в седмицата каша. 

# 155
ЧЕСТИТА ПОЛОВИН ГОДИНКА НА КИРИЛ!!! ЧЕСТИТО СЕДМО МЕСЕЧЕ НА ЕММА, ДАНАИЛ И РАДОСЛАВ!!!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ФАВА!!!

Винаги съм давала за пример Теди - ядеше всеки ден каша в огромни количества, защото я обичаше. И си остана едно джезве с кокали. Според таблиците в момента трябва да тежи минимум 16 кила, а тя е 13,5. Всичко е до структура и ген, не е до каши.
И ние ядем каши, а не дебелем. Явно е до организъм.

# 156
  • Ланкър, планините Овнерог
Добро утро!
Благодарско за пожеланията и почерп:

ЧЕСТИТО И НА ДРУГИТЕ МЕСЕЧКОВЦИ!
ФАВА, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

Вчера направихме и ние голяма разходка, но на края с рев се прибрахме. Нещо не я свърта в количката. Въртя се от корем по гръб и обратно, как не я изсипах някъде се чудя. Докато беше по корем, един дядо ми каза да й дам една пушка, че така или иначе е залегнала  hahaha и наблюдава през прозорчето на гюрука. Истинска клюкарка. В къщи след това спа 3ч., но на вън-неееееее.

Кашата я давам през два-три дена. Повчето пъти е на мляко следобяд.

# 157
Привет  Hug

Аз не съм влизала тук отдавна, защото и тримата бяхме много болни и беше отвратителен период  Tired  
Почнах да чета незад, но Миткан дава признаци, че ще се събуди, така че после ще дочитам старите теми. Той вече се катери като обезумял по всякакви препятствия и е някакъв ад, не мога за секунда да го оставя. Постоянно се изправя и после се лупва по гръб като дърво, не се сеща да си сгъне колената, че да тупне по дупе  ooooh!

Относно  кашите - давам много рядко, че моя дебелее и от въздуха. Педиатърката все се изненадва колко бил подвижен за килограмите си. Затова караме основно на пюрета, повече месни и със спанак, че хемоглобина ни е 105. Оказа се, че на беб кръвта му е много гъста - доста над нормата и причината била, че не пие вода. Та сега го мъча да пие вода - насилвам го буквално, а той не ще да преглътне  ooooh!

Честито на всички працнуващи днес   bouquet

# 158
  • София
Честит рожден ден на Фава!

Честити 7 месечета на ЕММА, ДАНАИЛ И РАДОСЛАВ!!!  Heart Eyes
Честита половин годинка на КИРИЛ!!!  Heart Eyes

Ние каши ядем всеки ден като слагам 130/140 вода и каша докато се сгъсти!
Не сме от дебелите  Mr. Green
И да попитам като не давате каша,какво давате за следобедно хранене?  

# 159
  • Stavanger,Norway/ Varna
Честита ни рожденничка Фава- много успехи и любов  Hug

Честити месе1инки, даса най- лични на мама и на тате  Hug

Аз сега да питам за тия каши, интересуват ме млечните. С адаптирано мляко ли са вътре и дали да рискувам с тях след като държа Йована на абсолютно безмлечна диета заради проблемите ни с акото. Извинете за тъпия въпрос, ама не съм запозната с АМ изобщо  Sick

Иначе аз и давам каша три пъти в седмицата, царевична засега, правя я с вода и я смесвам с плодово пюре. Омита я с голяма охота, за разлика от зеленчуците.

Аз следобяд като не давам каша и давам плодово.

# 160
  • Златна Добруджа
[ Докато беше по корем, един дядо ми каза да й дам една пушка, че така или иначе е залегнала  hahaha и наблюдава през прозорчето на гюрука.

hahaha  Joy

Димяни, следобедите обикновено давам плодово пюре към 16-16.30. Когато сме вкъщи обаче след него не изкарва 3 часа до следващото ядене, затова след около час давам 90 мл мляко. Но вчера например яде навън в 15.30, след това чак в 18 часа.

# 161
боб4енка има мле4ни и безмле4ни по добре нерискувай с мле4на щом имате проблем Да с АМ са Peace

# 162
  • Ланкър, планините Овнерог
.....
И да попитам като не давате каша,какво давате за следобедно хранене? 

Мляко

# 163
Фава,   bouquet

На месечинковците, също. Wink,   bouquet

Птигра, вече са ти отговорили.
Аз пък днес тествах сухарите на Хип, с глутен. Да видим.Simple Smile
Останаха малки парченца в кашата, която забърках, но нашта си ги хапна.

Освен това и шпагати прави от 2 дни, мн смешна.
И така.Simple Smile

Хубав ден.  Hug/то дано изгрее слънце някакво../

# 164
Аз сега да питам за тия каши, интересуват ме млечните. С адаптирано мляко ли са вътре и дали да рискувам с тях след като държа Йована на абсолютно безмлечна диета заради проблемите ни с акото. Извинете за тъпия въпрос, ама не съм запозната с АМ изобщо  Sick

На Калина й давам по малко каша /ама буквално по малко/ след кърменето в 19 часа, защото имам чувството, че още е гладна след него. Това от два-три дни. Взех и млечна с банан и праскова на HiPP. Пише, че е с адаптирано мляко. Милупите и Фризо-то също са с АМ. Изхожда се нормално, макар и понякога веднъж на два дни.
А когато купуваш безмлечна какво мляко прибавяш към нея?! Можеш да опиташ като купиш временно от тези млека, които са специално за такива проблеми... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт