ЮЛСКИ БЕБЕТА'08 (24та тема)

• 12 191
  • 281
  •   1
Отговори
# 30
Добро утро на всички мацки Hug
Ивонче, благодаря за темата!!!
Веси , аз редовно си изпадам в някво хормонално разстройство и си рева ей така за пълни глупости, мъжа ми просто се е ошашкал-аз хич не съм човек, който плаче, но.....
Момичета и мен много ме интересува темата за болничните защото и на мен не ми се седи в офиса и мислех март и април да ги каширам, та ако наистина се взима 6 месеца преди непрекъснат болничен направо да стягам багажа  Whistling и да не си хабя платения отпуск  Party
Пожелавам слънчев и усмихнат ден на всички   bouquet

# 31
Добро утро на всички!
Искам да питам-какво точно е усещането при първите движения на бебчо? От няколко дни усещам нещо като леко къркорене малко под пъпа и не мога да разбера то ли е или червата ми newsm78
А за болничните-понеже всичко ми е такава каша,мисля тези дни да отида до НОИ,да хвана някой ревизор под ръка и най-подробно да ми разясни какъв ми е осигурителния статус и кога мога да си бия камшика от работа. Mr. Green

# 32
eli-pate при мен също отначало беше като къркорене и след седмица направо си стана потупване  Grinning -ниско под пъпа го усещам аз  Sunglasses

# 33
Здравеите момичета и от мен.

Преди малко се бях заровила в кърмаческия форум и открих нещо много любопитно  за  нашето мъдро законодателство.Та като стана въпрос за болнични и отпуски ... кърмачките могат да поискат платен отпуск за кърмене от работодатела си.На нас още ни е ранко за това, но пък може да се окаже полезно. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=199636.0

# 34
  • София
. кърмачките могат да поискат платен отпуск за кърмене от работодатела си.
Уви, това важи само до 8-месечна възраст на детето. При сегашното платено майчинство до 9-месечна възраст, според мен много малък процент са майките, които ще се върнат на работа преди това. Явно за нашия законодател 8 месеца кърмене на бебето му стигат Rolling Eyes

# 35
. кърмачките могат да поискат платен отпуск за кърмене от работодатела си.
Уви, това важи само до 8-месечна възраст на детето. При сегашното платено майчинство до 9-месечна възраст, според мен много малък процент са майките, които ще се върнат на работа преди това. Явно за нашия законодател 8 месеца кърмене на бебето му стигат Rolling Eyes

Аз доколкото знам с бележка от педиатъра можело до 1г на детето.

# 36
белинда значи ли това ,че като са променили закона за майчинството са променили и тази клауза? Темата е побликувана юни миналата година, аз не знам от кога е в сила новия закон ,но имаше коментари на баща, който споделя, че жена му ползва този закон ,а детенцето им е на повече от годинка даже.

# 37
  • София
Добро утро и от мен Simple Smile 23 теми сме изписали, иха Shocked
Това за даването на шишета с АМ на бебетата веднага след раждането и аз го знам от една приятелка. Но това само в МД ли е така? Много ми се ще да го избегна този момент, но явно зависи от това колко тежко раждане имаш.  Praynig
еli-pate, при мен усещането на бебето не започна нито с пърхане, нито с къркорене, а направо си беше почукване. Абсолютно безпогрешно го усетих. А сега като се обръща направо ми подскача корема. Представям си нататък какво ще става. Явно е голямо значението и на предната и задната плацента.
За книжките, аз също прочетох "Близо до бебето", има полезни неща. jollity, на кое издателство е тази книжка "Какво те чака през първата година на детето". Мен винаги ме е било страх от момента, в който се приберем вкъщи с бебо как ще се справям, какво трябва да правя, та е хубаво да почета малко по този въпрос.

# 38
Агата, не съм счетоводителка, преди 4 години работех в счетоводна къща като Личен състав. Правех ведомостите за заплати на няколко фирми и се занимавах точно с болнични. После в съвсем различнен сектор започнах работя и не съм в "бизнеса"  Laughing Нещата се променят и каквото ме интересува си търся информация. Но не знам всичко, защото в момента не работя и много от нещата не ме вълнуват.

За болничните се поинтересувах в началото на бременността ми как са нещата в момента, за да знам какво може да ми е от полза. Ако имам време ще изкопая пак точния текст, който обяснява точно това, което съм написала и си цитирала, за да ви е ясно и да не се притеснявате.

# 39
Добро утро, момичета.
Лошото е, че не предлагат възможност на майката да избере да ли да изцежда кърма и да дава, колко и в трудно състояние е, а направо карат с шишетата.
В Света София (бившата Тина Киркова), когато раждах преди 1г. 4м, не разрешаваха на бебетата да се дава кърма изцедена в шише. Спомням си много добре, защото каналчетата в началото ми бяха запушени и бебето нямаше сили само да суче, едвам с помпата и то съвсеее малко успявах да отделя. Много настоявах тази кърма да я дават на бебето, но казаха НЕ. Така можело да се вкара инфекция със шишето  #Crazy. А те имаха уреди за такова стерилизиране на кърма?!?!?!?!?!?  newsm78 Както и да е. Този път никой няма да питам. Вземам си и шишетата и стерилизатора и ще си карам както си знам.
Аз да ви се похваля, май започнах да усещам този така наречен "прилив на енергия"  Mr. Green. Дано и за напред да е така. Чистя, шетам, 3-4 часа ходим на разходка, после пак с нещо друго се захващам. Измарям се разбира се като по цял ден като не си почивам, но усещането е по-различно. Не се чувствам като болна както преди.
Лек ден на всички.  Hug

Последна редакция: ср, 27 фев 2008, 09:43 от Kokolin@

# 40
eli-pate при мен имаше на два пъти едно толкова ефирно докосване от вътре ,че бях склонна да си помисля,че си въобразявам!И една вечер така ми се размърда  в корема,че направо се стреснах!То верно ,че съм гледала и много фантастични филми, но сърцето ми щеше да искочи! LaughingИ от тогава си усещам вече сериозни ритници!

А за болничните аз съм си пред свършен факт!В болничен съм от началото на бременността и така ще бъде до навършването на две години на детето!Не мога да се върна на работа!Но от колежките ,които скоро родиха казаха ,че не им се е променило майчинството,даже е било малко по-високо от болничните!Да са ни живи и здрави татковците да ни гледат!

# 41
  • София
белинда значи ли това ,че като са променили закона за майчинството са променили и тази клауза?
Ами не, нищо не е променяно, току що проверих. Така си е, както беше преди н-брой години, когато аз го учих Mr. Green Отпускът е само до 8-месечна възраст на детето. След това само "по преценка на здравните органи", и то само по един час дневно, "докато е необходимо да кърми детето". Чудно ми е, как здравните органи преценяват до кога на детенцето му е "необходимо" да суче Rolling Eyes Моят син е кърмен повече от 2 години и всички ми се смееха, но аз вярвах, че му е необходимо. Колко ли са лекарите, които мислят като мен newsm78
Абе странна е тази разпоредба, откъдето и да се погледне. И смятам, че към момента почти няма да има приложение. Тя и досега толкова имаше Whistling

# 42
  • Варна
Добро утро и от мен! Днес пак хубаво времетоо , супер просто ... и аз само за болничен мисля , как ще лежа и ще се мотам...Скоро и това ще стане ..
Нещо ме наболява в дясно корема днес ,какво ли е  newsm78

# 43
  • София
Добро утро и от мен...много ме озадачихте с тези болнични newsm78 на мен нашата счетоводителка ми го обясни по друг начин

# 44
Здравейте момичета. честита нова тема. при мен нещата се оправиха, оказа се че бебо расте и сега официално съм в 16-та седмица. за по-сигурно обаче ще ходя на видеозон другата седмица в AГ-то. явно съм забременяла по-късно и въпреки че официалния ми термин е на 28 юли, най-вероятно ще родя към 12 август. много бях притеснена, но сега вече дишам по-спокойно.  Heart Eyes
много ми е странно, че ям огромни количества а почти не наддавам, дали не е свързано с това че съм едрогабаритна или просто хормони  newsm78
за болничните бая ме стреснахте, защото февруари бях болнични на два пъти по 7 дена и сега какво се оказва - че ще взимам по-малкко пари  #Cussing out  много се ядосвам  - ако знаех предварително нямаше да правя така. май най-добре да си поработя още месец и после  - аз и тумбака вкъщи. майка ми е счетоводка и ще взема да я разпитам. ама така като тънем в пълно незнание, всяко нещо е "след дъжд качулка" #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт