ЮЛСКИ БЕБЕТА'08 (24та тема)

• 12 207
  • 281
  •   1
Отговори
# 225
И аз съм пристрастена към солените подправки.. И честно казано, от толкова неща се ограничавам, че ако и сол спра да ям, по добре веднага да мра.. Горкото дете ще има луда майка, ако продължавам така. За това - доволно сол с лъжицата  Laughing

Абе чудя се дали и аз не се опитвам да се подувам нещо, макар че усещането си ми е лично мое и е субективно. Иначе като се гледам изглеждам просто дебела. А може и от дебелината да е...

Пърл, яж си люто, не виждам проблем. Изобщо, момичета, наблягайте на нещата, които обичате, за да няма един ден мръщене от наследника като му сервирате любимата си манджа...

Апропо храна, отивам да ям... Напоследък много ми се ядат салати. Даже на моменти приритвам, ако няма салата наблизо. Mr. Green

# 226
  • Сливен
Вчера бях на ЖК ,ще си имам госпожица , Така се очертава да бъда вечно мърмореща свекърва и вечно недоволна тъща.
Натриев глутамат придава сладко -киселия вкус на храните и много се използва в трайните и варено- пушени колбаси. На мен лично ми действа разяждащо т.е. всяко следващо парченце ме кара да си режа ново. Никога не съм го ползвала в кухнята си ,дори изхвърлих и широко използвания от мен соев сос,  поради страх от генно-модифицираните храни.Есента си прибирам във фризера зеленчуци и зелени подправки ,които зимата използвам.

# 227
Добро утро,

За солта - Аз вчера писах, ама пак да си кажа (тоя път обещавам на себе си за последно Mr. Green) Не трябва да се изключва солта напълно. Друг е въпроса, че с нашите манджи и вегети и тн май надминаваме много тия 3-5г Rolling Eyes

Ето 2 извадки по въпроса за солта и отоците

Сол
Солта е източник на положително заредени натриеви и отрицателно заредени хлоридни йони и затова е най-важният минерал в хранителния режим на хората. Тези йони играят незаменима роля при обмена на течности в организма, за нервната система, храносмилането и за костната структура. Тялото на всеки от нас съдържа между 150 и 300 г сол и се нуждае от 3 - 5 г дневно, за да възстанови загубите от потене и изхвърляне чрез урината. В големите летни жеги човек изпотява понякога близо 20 г на ден. В такива случаи балансът бързо трябва да се изравни, за да не настъпят нарушения.

Лекото подуване на глезените крие ли рискове за протичането на бременността?
Отоците на глезените, както и на пръстите на ръцете са често явление през бременността (особено във втората й половина). В леките си форми те се определят като физиологично (неболестно) състояние. Причината за леките отоци е повишената склонност на организма на бременната жена да задържа сол и вода вследствие на увеличените обменни процеси и нужди на плода.
Задължително се консултирайте с вашия лекар. Той ще назначи изследване на урината за белтъка албумин и ще измери кръвното ви налягане, за да прецени дали отоците са физиологични или са болестно състояние. Обикновено физиологичните отоци изчезват няколко дни след раждането.
Консултирайте се задължително с лекар, ако: отоците нарастват бързо, наддавате много на тегло, появят се отоци по корема и лицето, при главоболие и наднормени стойности на кръвното налягане.

Пърл, оздравявай бързо  Hug За лютото не знам. Аз не мога да ям и не съм се интересувала дали вреди или не..

# 228

Пърл, яж си люто, не виждам проблем. Изобщо, момичета, наблягайте на нещата, които обичате, за да няма един ден мръщене от наследника като му сервирате любимата си манджа...

Това изобщо не мисля, че има връзка. По-скоро ни е оправдание да си похапваме. Добре е да хапваме нещата, които ни се ядат, но пък и много разумно да преценим - дали е от глезотия и пощеливост или наистина тялото ни има нужда от това. До колкото знам - сол може и да не се слага допълнително в яденето, или съвсем, съвсем малко. Не помня в кои храни се съдържаше естествено.

# 229
Има връзка. Амниотичната течнист придобива вкуса и мириса на храната, която ядем. Бебето я поглъща и изпишква. Така свиква от рано с вкуса на храната, която яде майката. И много често майките се учудват, че детето налита особено на нещо, което са яли често през бременността...

# 230
Да, може и да си права, аз не го разбрах съвсем така.  Wink Въпросът е да не го ползваме за оправдание  Laughing

# 231
Има връзка. Амниотичната течнист придобива вкуса и мириса на храната, която ядем. Бебето я поглъща и изпишква. Така свиква от рано с вкуса на храната, която яде майката. И много често майките се учудват, че детето налита особено на нещо, което са яли често през бременността...

Да, така е Peace Аз даже съм чела, че бебетата харесвали много докато са вътре вкуса на чесъна и лука Shocked

# 232
  • София
Пък аз съм чела някога някъде, не помня къде, разказ на акушер - европеец, за първи път израждал майка-индийка и направо се втрещил как изтеклите води и самото новородено бебе му дъхали на къри Joy
Пък аз да ви кажа, съм се пристрастила към тестенкото Embarassed Никога не съм била любител, сега направо без хляб не мога да седна на масата. Вчера не си взех за обяд, ядох печено месо и салата, ама обилна и....след 2 часа умирах от глад Blush

# 233
 Laughing Laughing Значи моята беба в момента се кефи. Тъкмо ометох една салатка с домати и лук... Какво да правя като толкова обичам  Whistling

Аз не се притеснявам като ми се прияде нещо полезно. По-скоро гледам да ме гризе съвеста като ям сладко.

Белинда, лошо няма, просто яж пълнозърнест. Хем ще ти помогне и за храносмилането. Аз се чудя дали да не ям активия  newsm78 Макар, че въобще не вярвам, че активията помага нещо... Thinking

# 234
Патишон, виж сега. Права си за амниотичната течност и "възпитаване" на вкусовете на бебето и т.н. Но да ти кажа какво имам предвид под "ограничавам". Например аз обичам мнооого черен пипер и слагам по много. И това "много" си е доста наистина. И сега ограничавам с черния пипер точно като слагам на половина на многото - т.е. нормално количество (а не да го премахна изцяло). И ям всичко, което обичам пак така - без да прекалявам и без да се ограничавам. Защото и аз поддържам тази теория за бъдещите вкусове на детето и както искам да му дам полезните навици, така и да му спестя вредните (с прекаляването). И мисля, че това е златната среда за таквиз хора в наш'то положение Simple Smile

А да вметна, че сладко (шоколади и всякакви десерти и сладки) не съм яла от Нова година и изобщо не ми се яде, което е чудесно. Но ми се хапва медче и плодчета и те ми подслаждат душата. Радвам се, че бебчо знае какво иска Simple Smile (И на мен в момента най-много ми се ядат салатки и леки храни)

Последна редакция: пт, 29 фев 2008, 11:07 от Pearl

# 235
  • София
Забравих да напиша едни хапченца за ларингит, страхотни - Хомеовокс Hug Оправят ми гласа за 24 до 48 часа, което не съм постигала с нито едно друго лекарство и са абсолютно позволени за бременни! Е, Агата ще ме сръфа за боаронските бози  bouquet, ама какво да правя, как да си кривя душата, като наистина действат перфектно и на мен, и на всеки, на когото съм ги препоръчала Simple Smile

# 236
За лютото не ми говорете! Напоследък умирам за суши и обилно го гарнирам с онова лютото зелено нещо - уасаби.....Целият офис ме гледа и се чуди, как мога да ям такова нещо, защото наистина, който е ял уасаби, знае какво е това!!! Поразпитах тук-там, ами не било вредно за бебето...Това за очите сега, дето го казва Весито, малко ме разтревожи, но пак ще проверявам каква точно е работата...
Иначе редовно на едно ядене си ошмулвам една връзка пресен чесън, ей така като крава си я гриза и преживям и се чувствам отлично! Бебето ми или ще е змей на лютото като мен, или, обратното, няма да може да го понася!
Само да е живо и здраво Simple Smile

# 237
Е, Агата ще ме сръфа за боаронските бози  bouquet, ама какво да правя, как да си кривя душата, като наистина действат перфектно и на мен, и на всеки, на когото съм ги препоръчала Simple Smile

Аа, споко, сега ометох една салатка с лучец, заради водите  Laughing Няма да те сръфам. Но все пак ще споделя мнението си  Heart Eyes
Боаронските бози действат понякога. В най-добрия случай, не действат. Проблем е и често се оказва, че объркват организма. Има много хора, които и ниски потенции оказват силно влияние. А така наречените ,,бози,, , т.е. смес от много хомеопатични лекарства съдържат повечето от действащите лекарства за този симптом. Едно от тях е твоето лекарство, останалите са за всеки случай. Така, ако си от по-чувствителните хора започваш да ,,доказваш,, останалите лекарства.

# 238
Боаронските бози действат понякога. В най-добрия случай, не действат.

Това беше крилата фраза, много ме разсмя  Joy   bouquet

Аз вече го докарвам на баритон гласа, до довечера ще съм готова за Мюзик айдъл  hahaha

# 239
  • София

Белинда, лошо няма, просто яж пълнозърнест.
Да де, ама не ми се яде пълнозърнест Mr. Green Бял, пухкав, даже по възможност домашно месен, приготвен от мен самата, с всякакви допълнителни джаджи като масълце, сиренце, жълтъче Laughing Не си поплювам Crazy Ще стана един чаровен слон  261uu, та после масата на целутрона не може да ме побере hahaha

Общи условия

Активация на акаунт