Отговори
# 180
valeni наистина се бях объркала и не бях сигурна кое изследване съм изтървала, но сега вече ми се изясни. Не е за околоплодните води /амниоцентеза/ а друг тест. Тука в Турция му викат двоен тест- мери се на видеозон разстоянието от врата на бебето до стената на матката и нивото на един хормон. Така ако има някакви съмнения може да се вземе някакво решение навреме.  В България мисля не е толкова разпространено, защотото каквото чета по нета на бг почти никъде не се споменава. Прави се само тройният тест /БХС/ и след това амниоцентеза ако е наложително.
Аз не съм особено притеснена, но свекито дигна голяма патардия, хем не разбира хем си мисли че тя е правата. Ще я стрелям #2gunfire #Cussing out #2gunfire

# 181
  • В чуден свят с четири Слънца
didi-2,не се притеснявай, на 10 ултразвука да отидеш в един ден, все в различна седмица ще те изкарат. Все пак това са ориентировъчни данни. Аз в 8-ма седмица ходих на 4 различни доктора и единият ме изкара в края на 10-та, единият точно, в която съм, но нямаше пълно съвпадение между 4-те УЗ апарата. А пък с предната бременност до 20-та седмица бебо си отговаряше точно, а след това взе да дърпа напред и в 7-ми месец беше с 4 седмици напред. Даже един мозък от родилния дом искаше да ми предизвиква раждане, че съм преносвала. Както и да е, износих си бебето още месец и половина и си го родих в 9-тия месец, 18 дни преди термина, съвсем здравичко и доносено момченце (според въпросния мозък трябва да съм родила в 11 месец Mr. Green). Така че, споко  Grinning

# 182
  • Бургас/Пз
Ей, само три дни ме нямаше и вече немога да ви изчета. Пък и днес много работа - не ми остава никакво време за писане. Ама сега в обедната почивка докато хапвам и да ви честитя и Баба Марта на патерици, пък и Националния празник.
Колкото до избора на количка, аз съм пълен шах. Просто всички давате толкова много мнения че направо се обърках. Направи ми впечатление обаче, че никой не пише нищо за количките на Чико /може и да съм пропуснала/ Аз преди осем години бях с Хаук и просто повече няма да взема такава - ужасно тежка беше, иначе пък доста маневрена. Знам че има още доста време до август, но досега нищо не ми е харесало , ей така да видя и да си кажа - тази количка ми харесва.

Иначе, за работниците в градината и ние ги пускаме доста често. С голямата ми дъщеря до края си ги пускахме, май последно беше два дни преди раждането, ако не се лъжа. Grinning Embarassed

Аз не съм си правила нито БХС нито нищо. Даже от началото на февруари не съм ходила на видеозон. Просто се чувствам добре и затова. Ама ще взема да си запиша час за другата седмица. Иначе съм на фетална морфология на 15 април при Марков. Дано не е късно - 21 седмица. И никакви витамини не пия. Ама изследванията са ми добри.

Къде е Котката Марта, нещо се губи днес?? newsm78

# 183
  • софия
Здравейте и от мен Laughing
Ние току що се прибираме от разходка с малкия,че нали от утре пак го дават да застудява та да използвам хубавото време.
Аз ще хода чак другата седмица на консултация,вече нямам търпение да видя бебчо.Иначе си го усещам всеки ден,все по-силно рита вече Laughing
И аз съм на 24.03 на ФМ,дано да потвърдим тогава пола
didi-2 не се притеснявай изобщо за размерите.Те са ориентировъчни.Освен това вече бебетата ни ще растът с различно темпо.Някой се раждат 2500кг на термин ,други 4500кг.Малкия ми вървеше с две седмици напред и се роди 20 дена преди термин-3400кг.Това бебе засега върви около седмица напред,ще видим по-натам как ще е.
tsvetelinka мен също ме болят прасците,но нощно време.Направо се събуждам от болки ooooh!Иначе с ходенето нямам проблем.Не мисля че е до килограми,защото аз още нищо не съм качила,пък си ме боли.
mama galka23 дано детенцето ти свикне по-бързо и да не се травмира.Моят син като тръгна на ясла,много бързо свикна,за разлика от мен EmbarassedДоста пъти в началото си поплаквах  Embarassed

# 184
здравейте от мен  Grinning
аз бях с контракции 2-3 дни  Confused отиваме вечерта в болницата и чакахме ча си половина да ме прегледат, защото "станало недоразумение с графика и доктора не знае, че е на работа"  smile3555 важното е, че бебчо е добре  Praynig  сега пия хапчета и лежа повече. забраниха ми кафе, безалкохолно, секс... УжасТ  Crazy 

# 185
  • ....от ляво до десния завой...
Да ви питам,вас наболяват ли ви прасците ако стоите доста време прави newsm78.АЗ   2 дни много обикалям,и в нас все работа имам,и повече от 30минути права на едно място немога,хваща ме кръста,и ме наболяват прасците.

tsvetelinka, в петък ходих на едно банкетче с моите колеги и ми се събраха доста часове на крака или седнала. Като се прибрах и легнах не си усещах нито прасците, нито глезените, едва вървях, бяха отекли на поразия. През почивните дни продължиха да ме болят, схванах се и в кръста и сега си ме боли - кръста и долу глезените, вървя много бавно, а по принцип съм бързачка..... Sad Явно трябва да си даваме задължително почивка през деня поне за 30минути и крачетата когато имаме възможност да ги опъваме и вдигаме на високо, за да не отичат и да ни болят! Явно болките в кръста са неминуеми и вероятно с напредването на месеците ще се засилват, защото центъра на тежестта ще се измести заради големия корем! Thinking

# 186
  • Бургас/Пз
някой може ли да ми каже сайт в който освен цените на количките, да има и колко тежат

# 187
Здравейте,
Моля включете и мен: augustbaby, 28 г, първа бременност, София, термин - 20.08
От известно време усещам движения и леко втвърдяване на корема около пъпа, но си мислех, че е бебчо. Четейки какво сте писали сериозно се замислям дали не са контракции... Sad

# 188
  • Все на втория етаж
Момичета, някоя от вас записа ли вече гимнастика за бременни?

Какво представляват тези училища за бременни, включват ли спорт? 

Търся си нещо подходящо , два пъти седмично, ако имам и компания още по- добре. Simple Smile

# 189
ani_d, аз също не мога дълго време да си харесам количка. Има един сайт който разгледах, но предполагам, че са доста скъпи. Погледни и ти все пак, наистина изглеждат много симпатични Wink www.mutsy.com

# 190
Честита баба марта и от мен на патерица Wink! Аз гостувах на родителите ми в Благоевград, беше вълшебно. Много добре си починахме и сега пак на работа....... Thinking

# 191
graciana горе в дясно има бутон редактирай,моляте използвай го когато искаш да допълниш нещо към постовете си!
augustbaby1 регистрирай се и ще те включим в списъка!
sindarella за болките в кръста знам че е така,просто не е ли малко раничко от сега да ни хваща.Аз съм с болки по принцип всяка зима,но този път и бременноста си каза думата и многго е кофти.И изглеждам след 2 часа ходене като топка,много подута Rolling Eyes

# 192
здравейте на всички мами. честите ви Баба Марта на патерици Laughing .Виждам, че някои са се замислили за гимнастика за бременни. Жалко, че в Добрич няма. На драго сърце бих се записала. Ох, тая бременност кара тялото ми да се побърква. Понякога се чувствам като парцал, капнала уморена без нищо да съм пипнала, а има дни когато просто не мога да се спра. Днес от 6 сутринта съм започнала да чистя у дома, а като почистих от нямане какво да правя почнах да готвя. До 2 и половина се изчерпах - баница, кекс , картофи на фурна и напълно изпростях - излязах да карам колело. Тъкмо се прибрах и реших да погледна какво става във форумчето, че малко трудно ме свърта пред компютъра тия дни. Като гледам доста има да чета - залавям се Grinning

# 193
Къде е Котката Марта, нещо се губи днес?? newsm78

Показвам си добрите маниери, да ви оставя малко да си побъбрите, без да съм на всяка манджа мерудия  Wink

# 194
Къде се загубиха всички. Като ме няма всички се скъсват да пишат, а като съм тук всички мълчат  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт