Отговори
# 165
здравейте на всички, честита баба марта да сте живи и здрави, аз зачезнах малко по планините а пък днес нищо че е празник от сутринта съм на работа та чак до късно вечерта пак.
добре, че се изпуснахте с този сърбеж-мен ме сърбят гърдите постоянно! независимо дали съм облечена гола намазана или не. ужасно е  #Crazy

чета ви за количките-нищо не разбирам, дано до 9ти месец от четене ми дойде акъла и преценя какво да си купя Joy

искам да ви питам - аз съм в 17 седмица - вече ноже ли да се каже пола на бебето със сигурност?
скоро нямам час, т.е. ще ходя да дам кръв за БХС и докторката ми беше казала, че трябва да отида да измерят бебето/ ?!/ това ознчава, че ще ме гледат на ехограф, нали така? значи може да се види какво е..моля ви, ако някой от вас вече е преминал БХС да сподели какво ме очаква, аз ще дам кръв в шейново-те носели пробите в майчин дом. после колко време ще чакам резултати?
вчера гледах един генетик др Кременски при цветнка Ризова, беше мн интересно, та той каза, че в Б-я има възможност за още изследвания на генетично заложени болести-например имало изследване пакт за 20 вида хромозомни изменения или нещо такова, в майчин Дом, но не разбрах дали човек самоинициативно разбира з атова изследване и отива да се тества или например лекарят ти го препоръчва или казва като опция, ако желаеш т.н.
може би е полезно. не знам.
еми това се чудех, айде пак на пангара, на всички хубава вечер  bouquet

# 166
  • Все на втория етаж
Честит празник, момичета !!!

Аз бях с две колички с Алекс, първата ми беше наследство от племенницата, обикновенна на Мони, но държа да кажа, че още две деца ще изгледа, беше 110 лв. но излезна здрава много. И после Алекс като стана на 7 месеца си купих Чиполино - Вип Смарт също съм много доволна. И тя е здрава и прибрана, но сега съм решила да купим нова и да е триколка. Но има време де, ще видим. Не мисля да влагам много пари обаче. До към 500 - 600 лв. съм склонна, бях се навила и на Куинито, но сметнах че няма нужда да се изхвърляме излишно.

# 167
Добро утро, момичета!
mama_galka, за магнезия виж листовката как пише да се пият, на моя, Магне Б6, пише да се пият по време на хранене. Често това оказва влияние за разни киселини или гадения или др.
bobito81, относно рабатниците в градината  Wink, не се притеснявай изобщо! Някъде още при предишната ми бременност бях чела, че изглажда стените на матката (не съм много медицински компетентна) и дори било полезно. Котката Марта може да каже по-компетентно как е.
malkabubi, спокойно - БХС е само взимане на кръв и после се чака около седмица. Моите резултати отидоха директно при докторката и с нея се бяхме разбрали, ако има нещо притеснително, да ми се обади веднага. Ако ли не ми се обажда - всичко е ОК. Като отидох на следващия преглед, те вече бяха там и бяха добри. А за другите изследвания - нищо незнам, но мисля, че излишно се затормозяваме и стряскаме с толкова много изследвания и чакания.
snejana01, мисля, че нещо си се объркала. Проба от околоплодните води се взима чак след БХС, и то само ако резултатите от БХС са обезпокоителни, т.е. показват възможност от риск. Едва тогава се взима проба от околоплодните води, защото е по-опасно (има опасност, макар и много малка - 0,1%, от спонтанен аборт), но е по-ясно дали детето е добре или не.
Е, пак се разписах много. И днес пак ще е хубаво времето, та после сигурно ще ходим на разходка. А после нали ни идва празника, та да си покажем и рогцата с лошото време. Не си спомням някога да е било слънчево и топло на празника, та и сега.  Wink
Лек и лежерен (много ми харесва тази думичка) де на всички ви!  Joy Приятни разходки и спорна работа!  Laughing

# 168
Здравейте , момичета! Честита баба Марта  и Честит ви 3-ти март на патерички!
Много ми стана интересна темата с количките! С моя скромен опит мога и аз да дам мнение по въпроса. Стана ми чудно колко много изисквания имате към една бебешка количка!! За мен са важни само няколко елемента: маневреност и на дръжките и на колелата , комбинацията зимна-лятна, тежината на самата количка. Това е ...Пък и всяка количка си има кош за покупки , чанта и т.н.Останалото мисля са излишни неща. Не че ако са на лице няма да влязат в употреба, но тази количка ще я ползвам година и половина, а не 10 примерно!!! newsm78 Лично за мен е излишно да давам луди пари за нещо, което ще ползвам толкова кратко време, а после дори и да я продам няма да мога да и взема и половината?! За протокола само да отбележа - старото ни Жигули струваше 300 лв Joy Joy Joy

# 169
Честита  Баба Марта на всички със закъснение!!
 Добре дошли на новите мами,наистина е много хубаво,че ставаме повече!  bouquet
  Kameto79 аз имам желание да присъствам на уроците за бременни на списание "9 месеца",но дъщеря ми е още малко болна и си я гледам,та за днес не мога.Видях ,че има още доста представяния и на много интересни теми  пак през март,и  пак в  Мис Каприз,може да се уговорим за другите дати.
Не съм си снимала коремчето, нямах никакво време, но имам чувството,че се увеличава с всеки изминал ден и то с доста,ще пусна снимки в най скоро време.
Относно сърбежите, аз също имам като  и при мен са по цялото тяло,но  най вече по корема и гърдите.
Мен специално много ме успокоява масажния крем против стрий  или ако си втрия малко етерично масло.
Утре съм на консултация,прочетох ,че и доста от вас също утре ще са ,така че сряда  ще е ден на отчети! Laughing
Слънчев ден на всички !

Последна редакция: вт, 04 мар 2008, 17:31 от steis

# 170
Здравейте момичета!
Прекрасно време е навън, стига да не съм на супер изнервяща работа.
Днес си чакам резултата от БХС и ми е притеснено!
Миналата сряда гледахме бебето на ехограф, но не му видяхме пола.
Да попитам какви витамини пиете, аз никакви и фолиевата киселина спрях.

# 171
Здравейте и от мен:)
Честита баба Марта!
Честит национален празник!
Честит имен месец на Котката Марта:)))
Тези дни си почивах мноого, мноооооооого, и се разхождах мноооооооого, мнооооого, и спах много, много:)
Виждам, че не сте си губили времето. Аз още не мога да мисля за колички. Мисля, че има време за това, но ще се възползвам от мненията ви...
Mama-qalka аз пия магнезий Diasporal 300 също, нямам стомашни проблеми, пия го вечер.

Много поздрави на всички и усмихната и лека седмица:)
  bouquet

# 172
  • ....от ляво до десния завой...
Добро утро, мамички! Grinning
Спорна работна седмица на тези, които са на работа и приятни разходки на тези, които са вкъщи!
malkabubi, като гледам така двечките се движим по един и същ начин с бременността - в момента сме в 17та седмица и ни остават още 160дни /гледам лентичките/. Миналата седмица бях на видеозон при моята докторка, каза че следващия път като отида - в 20тата седмица вероятно ще може да видим бебчо какъв пол е! Така че, още малко търпение. Да ти кажа честно голямо доверие за познаване на пол нямам, защото предния път като бях бременна сина ми до 9ти месец беше момиче - бяхме измислили име за момиче, говорех на корема в женски род, за което от вътре получавах яки ритници и накрая в 9тия месец като отидохме със съпруга ми при доктора и той ни вика : "Аз предния път какво ви казах че е бебето?" и ние отговаряме : "Ами момиче", и той : "А, така ли, е объркал съм се - то било момче, ха честито!" и ние с Жорката като втрещени. Викам на доктора : "Абе докторе, ще го увредим от утробата детето, вече 5ти месец му говоря в женски род! Сега разбрах защо на такива обръщения получавам такива яки ритници от вътре!" Laughing Laughing Laughing А доктора се смее! Така че тоя път не съм с никакви очаквания, каквото дойде - мое ще си е и ще си го обичам най-много на света, заедно с батко му!  Hug
bobito81, пускайте работниците в градинката без притеснения - докато жената е бременна може да си практикува "опасен" секс колкото си иска, щото все пак няма как пак да забременее, нали?! Wink Правете какво ви душа иска и се възползвайте от положението, че малко остана - има-няма 5 месеца, само при "гимнастиките" пазете корема!За бебчо не се тревожи - той е в маточната кухина, а тя в момента е тотално изолирана от всякъде, бебето е на сигурно и защитено място! Peace
snejana01, защо всички така сте се юрнали да правите тия изследвания там за Даун-Маун, проби от околоплодна течност.....Според мен това е излишно психонатоварване през бременността! Ако нямаш някакви индикации за риск по време на бременност, защо сам да си създаваш напрежение?! Rolling Eyes На мен от както ми направиха началните изследвания на кръв и урина, други не са ми правили. Направиха ми една фетална морфология преди две седмици, но то това е с гледане на 3Д видеозон. Говорих с докторката си, при която ходя на консултации, ще ми пусне нови изследвания да видим как е урината и кръвта, за албумин и такива неща като отида на преглед в 20та седмица.
Хайде сега ще бягам в залата, че трябва да поработя малко!
Хубав ден на всички и до скоро!  bouquet

# 173
Добър ден и от мен Grinning сладурани, как сте, гледам нова тема сте заформили, че аз няколко дни не съм се отчитала.
Само да си кажа, току що се връщам от преглед, бебо е пораснал, махаше ни от монитора, дупи се, дупи, ама не се показа какво е Heart Eyes а толкова искахме да разберем. Нищо следващият път дано се покаже.
Единственото, което ме притесни е, че виеозона показва че съм 18 седмица и 2 дни, а по мои сметки, а и по лентичката ми отдолу съм 15 (почти 16 от утре влизам в нея) седмица. Защо така се получава, някой може ли да ми каже. Доктора каза, че всичко е ок, но аз се притесних, защото пък и имам записан час за фетална чак на 7 април (тогава коя седмица ще съм) към 22, 23 се пада, няма ли да е късно.
Защо така се получава с тия седмици, уж досега всичко си вървеше ок, сега изведнъж две седмици напред newsm78 Моля Ви някой да ми каже на какво се дължи ooooh!

# 174
Забравих да добавя, че и аз имах контракции през първата бременност- мисля че беше през целия 7-ми месец и тогава ми назначиха Магнерот - българския варинт на Магнерич. Тогава беше доста по-евтин от вносния. Не се притеснявайте, всичко си отминава! Приятен ден на всички мами!

# 175
Диди, това с промяната в седмчиците се получава, защото ултразвукът пресмята автоматично седмиците според размера на бебчето. В това няма нищо неестествено, нито означава, че е станало бебе-гигант. Напротив - може по-късно за някоя друга седмица да порасне по-малко, или пък не. Вички изчисления са само прибилизителни и най-вече ориентировъчни. Аз при миналата ми бременност така растях и бебчо също, че всеки път ми се издърпваше термина напред.  Wink, т.е. накрая родих на 03 дек. (вместо на 16-ти) и тежеше 3,850 кг. (а представи си за още 2 седмици колко щеше да стане).

# 176
Офф Валени, благодаря ти, както винаги ме успокояваш ти ooooh! ама чудно ми стана значи. Даже още преди прегледа, акушерката докато чакахме доктора понеже и казах, че съм си записала час за фетална на 7 април и тя вика: Ами дааа, ти сега си 18 седмица, тогава ще си 22, 23 викам как 18, сега съм 16. Даже миналия път когато ходих доктора каза ела след еди колко си време, тогава ще си в 16 седмица, за да вземем и кръв за БХС (между другото днес ми взеха кръв за БХС) а сега още преди да ме е гледал на ехото и ми каза 18-та Thinking един път изчислява едно, после друго...айде за апарата съм съгласна ама пък и той смята различно и по календара или там по и ез незнам какво #Crazy

# 177
Здравейте момичета!
Честит 3-март на всички!
Днес моята дъщеричка е за първи ден на градина,доста си поплака миличката сутринта и ми е малко притеснено!
За количките първият път сменихме 2 и сега пак искам да си купим нова,вече съм се спряла на два модела,но като му доиде времето тогава ще му мисля.
В четвъртък съм на преглед и вече нямям търпение да видя бебето,да кажа,че аз го усещам вече почти всеки ден и много му се радвам!
Хубав ден ви пожелавам при нас наистина е такъв !

# 178
sindarellaблагодаря ти за успокоението че малко ме беше страх но си правя малко остана за опаснете неща EmbarassedОх аз съм на преглед чак на 17.03 и така искам да разбера пола но и аз съм чувала за такива случаи самата аз до последно си мислели че съм момче.Но в краина сметка каквото и да е вчера ходих в един бебешки магазин така си харесах едно костюмче и жената ме пита за момиче или за момче незнам още.Искаше ми се да си купя все розовите кордили ме привличат та ще видим няма таблица или каквото има там за гадаене на пола да ми покаже момче все момиче та ако се роди момче значи тия таблици са пълна измислица #2gunfire.Хубав ден на всички аз отивам на разходка  да раздвижа малко тумбака поне сега не ми трябва количка :35:2 в 1 сме. Party

# 179
Привет и от мен,в този слънчев ден!  bouquet
Така се радвам че мирише на пролет вече,те го дават да се застудява пак края на седмицата #Cussing out
Записах си час за ФМ на 24.03,доста време е но имам и търпение.
Да ви питам,вас наболяват ли ви прасците ако стоите доста време прави newsm78.АЗ   2 дни много обикалям,и в нас все работа имам,и повече от 30минути права на едно място немога,хваща ме кръста,и ме наболяват прасците.Не съм натежала,+ 4.5 съм,но защо така се получава newsm78,не е ли раничко за това,знам че след 5я е по обичайно newsm78

Общи условия

Активация на акаунт