Предучилищна- в градина или училище?

• 32 699
  • 242
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
... Учат ги да си направят сандвич, да си организират времето, да работят в екип (нещо слабо застъпено според мен в началното училище) и т.н.

Не съм съгласна. Желание за работа на преподавателя - всичко опира до това. Факт е, че в училище правилата са повече, докато в детската градина процесът учене-игра е по-гъвкав.
Ellypr , ако можеше все пак децата да продължават образованието си в детските градини  Wink, отново щеше да има пушещи в 8 сутринта, пред входа на детската градина обаче... Laughing

# 166
... Учат ги да си направят сандвич, да си организират времето, да работят в екип (нещо слабо застъпено според мен в началното училище) и т.н.

Не съм съгласна. Желание за работа на преподавателя - всичко опира до това. Факт е, че в училище правилата са повече, докато в детската градина процесът учене-игра е по-гъвкав.
Ellypr , ако можеше все пак децата да продължават образованието си в детските градини  Wink, отново щеше да има пушещи в 8 сутринта, пред входа на детската градина обаче... Laughing
Аз имах в предвид, че не искам детето ми да се сблъсква с големите ученици и техния пример все още, но това не е възможно в България. А напоследък се опитват още по-малки да ги вкарат в училищата  Sad.

# 167
Правила има и в детската градина, но по-щадящи. Друг въпрос е, че има учителки всякакви. Има детски уч., които учат децата да четат и пишат/за да се харесат на родителите/, има и начални учителки, които само чакат да пекне слънце и извеждат децата, независимо от програмата. може би трябва да се направят някои промени, да се остави право на избор, но предучилищната група да е в ДГ.Може дори да се премахне сънят след обяд, дори да се смени обстановката, за да е по-близка до у-ще/защо да не се закупят малки чинове/, но там обстановката е по-удачна за тях. И ако в ДГ.се учат да четат, пак питам - какво трябва да включва програмата за І клас?! Има западни страни, в които се тръгва на у-ще на 5г. Да, но децата се ограмотяват до 2 кл. А ние бързаме да им натъпчем главите с нужни и не толкова ....неща!

# 168
И ние бяхме в градината но той отказваше да спи там и се принудих да го запиша в училище .Сега сме първи клас при същата госпожа и съм много доволна  Peace.

# 169
И ние бяхме в градината но той отказваше да спи там и се принудих да го запиша в училище .Сега сме първи клас при същата госпожа и съм много доволна  Peace.
е как така предучилищна и първи клас при една госпожа?

# 170
  • Варна
е как така предучилищна и първи клас при една госпожа?

Монда, у наше село това не може да стане!  Wink

# 171
Просто защото тази госпожа заместваше госпожата на предучилищната иначе не е редовна практика.Знам ,защото децата ни учат в едно училище.

# 172
аз да питам следното. на абсолютно всичките ми познати децата след като станали на 2 години не спят следобед /така казват майките им/ - та в такъв случай за какво спане говорите в предучилищна и това ли е съществената разлика, освен общите тоалетни в училище  newsm78

# 173
В общинските градини подг./неподготвителни,...всичко спи, без право на избор.Лошото е,че доста майки предимно заради това си записват децата в у-ще. Има частни градини, в които ПГ не спят. Аз, лично мисля, че и в общинските градини може да се направи нещо. Примерно, подготвителните групи след обяд да не спят.То повечето деца на тази възраст вече не обичат тази дейност! А пък ако има "сънчовци"-при по-малката група все ще се намери креватче.Въпрос по желание на родителя.В същото време, ако спалното помещение е отделно, то то би било идеално за "вкарване" на още една група.

# 174
  • Варна
"Неспящата" група винаги би пречила на следобедния режим да другите "спящи" групи, независимо от организацията на учебната й дейност. Такъв вариант никога няма да се приеме (дори ако се предложи на по-висока инстанция), единствено е приложим, ако ПГ е в отделен корпус или крило на детското заведение. Peace

Аз пък съм за спането поне до 5 годишна възраст. Първокласникът ми дори сам понякога има желание да дремне. Така е и по-работоспособен после.

# 175
аз да питам следното. на абсолютно всичките ми познати децата след като станали на 2 години не спят следобед /така казват майките им/ - та в такъв случай за какво спане говорите в предучилищна и това ли е съществената разлика, освен общите тоалетни в училище  newsm78
Странно, аз не познавам такива деца  newsm78 ...

# 176
  • София
някои спят, други не спят. Повечето деца в предучилищната не искат да спят в градината, защото се смятат за големи, а не за "бебета".

# 177
  • Sofia
Дъщеря ми на 2 години спеше по 3 часа след обяд. На 4 години започна да пропуска съня, но в градината спи в повечето случаи.

# 178
  • На черешата
 Моята може и да не спи на 6 години,но все гледа да си полегне някъде.Лежи я на дивана я на пода и я гледам как от време на време притваря очички.Детето има нужда от  почивка,макър и двайсет минутна.Спокойно да се потъркаля някъде,не я виждам цял ден да седи на чин. Peace

# 179
гостя бях аз  Grinning мерси честе отговорили. в тази връзка да питам - искам да запиша дъщеря ми от октомври на английски. 2 пъти в седмицата по 2 часа. мислите ли че на почти 4 години ще седи сама вътре и ще издържи? обучението е с видео и между двата часа има почивка, но се стои на чин.

Общи условия

Активация на акаунт