Хайде на постите!

• 70 672
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Картофи със спанак е страхотна идея, не съм се сещала Hug. Аз днес правих спанак с ориз. Вчера - черна леща.

# 631
И аз в самите пости не участвам,защото по принцип не ям нищо от животински произход , но с радост ще чета тук  Hug
Успех на всички постящи  bouquet

# 632
Кори+захарен сироп и орехи нещо ми звучи гадно,какво може да се сложи и да стане супер?
Само на БЪДНИ ВЕЧЕР искам да не съгрешавам Embarassed

Така се прави, няма кой знае колко варианти. Може да добавиш настъргана кора от лимон, аз така я харесвам. Можеш да сложиш и други ядки - веднъж правих с шам фъстък и стана много приятна.
Също така е добре да направиш баклавата поне 1-2 дни предварително, за да се сиропира добре. За по-интересно можеш да я нарежеш на охлювчета (навиваш няколко кори с плънка на руло, после режеш на малки равни парчета и редиш в тавата, така че разрезът с плънката да е отгоре).

# 633
Фукла ,мерси аз вече имам и пропорциите за сиропа,само не знаех че трябва да е 2дни предварително,но това е супер защото на Бъдни бечер фурната се спуква и ми трябва цял ден!
Само още един ?,орехите запичат ли се предварително или ги смилам сурови и направо ръся корите? newsm78

# 634
  • Countryside
За днес ще правя пълнени сухи чушки с булгур и сини сливи+богата есенна салата от спанак, рукола, печена червена капия, печен лилав лук, морков и меден винегрет

# 635
Ира79, в баклавата слагам сурови орехи.

Днес се сетих за едни страхотни и лесни сладки - нещо като Сълзица, но подобрен вариант. Върху бутерстесто се наръсват щедро захар и стафиди, завива се на руло и се нарязва на тънки ок. 1 см. филийки, които се слагат в тава върху леко намазнено фолио и се пече. Охлюви може и да се направят с конфитюр вместо със захар и стафиди - аз съм правила с конфитюр от кайсии и става страхотно.

# 636
  • сред люляците
Фукла , аз скоро си правих такива сладки - като Сълзици. Станаха много сполучливи.
Днес направих картофена яхния. Надявам се да ми остане и за утре, защото вече ми я нападнаха Rolling Eyes

# 637
И аз каквото си сготвя всичко ми изяждат.Уж само аз постя,а все от моето ядат всички и никога не ми остава за другия ден.Тези дни бяхме на 2 прасета.Пържолки на скара,свинско със зеле,днес бяхме на гости на една жена която готви уникално,утре съм на рожден ден и нищо от това не е за моите пости.Вече взех да свиквам и дори не ми прави впечатление.

# 638
Вьпреки,че не постя направих тези Постни мъфини с ябълка и тиква.Супер са.

# 639
  • Бургас
Снощи и аз бях на картофена яхния Laughing
Мъфините изглеждат страхотно Peace
Тази вечер ще имаме гости на лазаня Crazy За себе си вероятно ще направя лозови сармички Rolling Eyes

# 640
Sad мъфините са с яйце, но може да се импровизира с комбинациите от другите рецепти.
На мен любими сладости по пости са ми халвата, корни и обикновени бисквити, слепени със сладко. Купувам няколко пакета, бели и какаови, слепвам ги и така си стоят в една кутия, за да попият.
Постните манджи не са проблем, научих се да импровизирам и мога да кажа, че от пости до пости вече почти не повтарям едно и също. Оказа се, че постното може да е и доста разнообразно.
За закуска ме спасяват сандвичи с маслинова паста, един пастет от задушени и пасирани моркови и лук, сандвич с домат и горчица. Не е кой знае какво де, ама на, и аз да кажа, ако някой не се е сетил.  newsm78

# 641
olemale ,тези мьфини са си сьвсем постни-без яйце,мляко,масло...и са вкусни

# 642
сигурно аз греша, но всички рецепти с ябълки и тиква, които намерих не са постни Sad
 Praynig дали ще те затрудни да извадиш рецептата, че нещо много им се навих на твоите мъфини  Laughing

# 643
# 644
ужас, аз рових на мъфини и кексчета, а то било просто по-долу  Embarassed
Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт