Хайде на постите!

• 70 680
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • София

ех #Crazy нали го обсъждахме това няколко страници назад, кога може и кога и не...

Аз днес правих гъби с ориз и а за обяд с хапнахне маринована риба със салата и маслини
То и много други работи обсъждахме,ама и аз отговарям,така че по-добре се въздържай от подобни коментари  #Crazy особено по време на постите.

Влезе в темата само да ме смъмриш ли newsm78 Усмихвай се повече и не бъди толкова докачлива  bouquet

Днес сме на червена леща и салата от зеле и моркови

ilrai78, страхотни вкустоии си направила  bouquet

# 616
Манджа на фурна от кисело зеле и боб с подправки.

Супа минестроне.

Много салати - свежи, както и вегетарианска руска.

# 617
Вчера имах свободно време и сготвих няколко неща. Пълнени чушки с гъби и ориз и сарми със стафиди в гювеч. Баница с праз, кисело зеле и маслини - няма по-вкусно нещо.
Предишните дни правих едно любимо постно ястие - писала съм го в предишните теми. Аз го наричам кавърма, въпреки че почти няма общо. Запължва се лук и моркови; изваждат се и се запържват гъби в същата мазнина; изваждат се и се запържват картофи на кубчета. Всичко се смесва добре в тава, прибавя се босилек и малко вода и се пече.

# 618
  • София
Баница с праз, кисело зеле и маслини - няма по-вкусно нещо.

Сега мисля да правя баница с праз лук и растителен кашкавал и се чудех дали да не й сложа маслини, но щом казваш, че е вкусно ще пробвам Crazy

# 619
Фукла, може ли рецептата за тази баница?

# 620
Баницата е моя измислица, но е много сполучлива. Задушават се в малко олио 1 - 2 стръка праз; след като се задуши добре, се прибавя малко кисело зеле, нарязано на дребно. След като се задуши и то, се сваля от котлона, прибавят се маслините, нарязани на дребно, кимион и магданоз. В намазнена тава се редят 4-5 кори, които се нагъват, така че да образуват един ред (така става по-пухкава и плънката се разпределя по-добре, отколкото ако се редят плътно една върху друга). Слага се половината плънка, още няколко нагънати кори, пак плънка и отгоре останалите кори. Нарязва се на парчета, намазва се  отгоре с олио и се пече в предравително загята фурна.

# 621
  • Банкя
Фукла Точно се чудех какво да правя едни точени кори, които ми стоят вече седмица в хладилника. Довечера ще си купя праз и ще я пробвам.
Много благодаря за чудесната идея! Hug

# 622
  • Бургас
Ние днес имаме годишнина от сватбата, та менюто няма да е много постно Wink Но постната част ще бъде гъби с ориз на фурна /гарнитура към други работи Mr. Green/, препечен ръжен хляб с маргарин и тартар от сьомга; препечен ръжен хляб с маргарин и червен хайвер, зелена салата с риба тон и царевица.

# 623
  • София
Фукла, мерси за рецептата  bouquet

Goldie, Честита годишнина, да сте живи и здрави и много семейно щастие ви желая  bouquet

Днес сготвих боб и за разнообразние го направих гъст и на фурна

Arrow

и пак направих баница с праз

Arrow

# 624
  • Countryside
Баница с праз правих аз, по рецептата на Фукла, стана супер   bouquet

# 625
Аз в самите пости не участвам(мога без месо и риба,но млечните храни ми се опъват),но ми трябва рецепта за постна баклавичка и вкусна Thinking
Кори+захарен сироп и орехи нещо ми звучи гадно,какво може да се сложи и да стане супер?
Само на БЪДНИ ВЕЧЕР искам да не съгрешавам Embarassed

# 626
Запис, къде съм спала до сега! Присъединявам се.
Днес правих картофи със спанак на фурна и печена тиква.

# 627
Кори+захарен сироп и орехи нещо ми звучи гадно,какво може да се сложи и да стане супер?
Кое му е гадното ,така се прави традиционната  баклава.
Освен корите+захарния сироп и орехите се слага мазнина и канела по желание. Simple Smile

# 628
  • София
olemale, добре дошла сред постещите  bouquet

аз днес правих картофена крем супа с чеснови крутони

# 629
благодаря, ето ги и спаначените картофкии и малко от вчерашния грах с гъбки и ориз

Общи условия

Активация на акаунт