Хайде на постите!

• 70 681
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • сред люляците
Момичета,къде сте?Много бавно върви темичката.Аз днес си хапнах леща за обед.Кога пак може рибка?

И аз вчера бях на леща. Днес закусих с макарони. Мисля да направя един тиквеник по-късно, ако ми остане време. И картофи някакви печени ми се въртят в главата, но ще видим...

# 601
Как да си приготвя печен карфиол например? Трябва ли предварително да го варя или направо се пече???
Моля за съвет.
Досега бях на житна и лунувах, ред е за постите до Коледа и искам разнообразие.
 Hug  Hug  Heart Eyes

# 602
  • Бургас
Петинка, аз го сварявам леко, да остане хрупкав и овалвам в галета с червен, черен пипер и сол; така пека Peace
Днес за обяд ще сме на картофи соте; калмари с масло /т.е. маргарин Laughing/, копър и чесън; салата от карфиол с печени чушки и маслини. За десерт пека дюли, пълнени със сушени плодове, орехи и кафява захар.
Довечера - пълнени сухи чушки с боб.

# 603
Благодаря Goldie !
Ще пробвам днес на обяд. Предполагам и салатата се прави подобно.  Hug

# 604
  • София

ех #Crazy нали го обсъждахме това няколко страници назад, кога може и кога и не...

Аз днес правих гъби с ориз и а за обяд с хапнахне маринована риба със салата и маслини

# 605
Вчера се вихрих из кухнята, готвих спанак с ориз и картофена каша, стана точно както ми я правеше моята прабаба  Heart Eyes. Днес продължих със сладкиша със сладко, стана чудесен  Grinning

# 606
Вчера се вихрих из кухнята, готвих спанак с ориз и картофена каша, стана точно както ми я правеше моята прабаба  Heart Eyes. Днес продължих със сладкиша със сладко, стана чудесен  Grinning
Кажи как се прави тази картофена каша, моля те.

# 607
  • София
Кажи как се прави тази картофена каша, моля те.

и мен ме заинтригува Crazy

# 608
Веднага ще кажа, много е лесно.

Продукти:
1 глава лук
1-2 моркова
около 700гр картофи
2с.л брашно
сол
червен пипер
чубрица

В тенджера се задушават лука и морковите в малко вода и олио. След като са готови се добавят обелените и нарязаните картофи и се заливат с топла вода, която да ги покрие добре. Прави се кашичка от брашното и малко вода и след като се сварят картофите се добавя кашата, червеният пипер и чубрицата. Необходимо е да поври още 5-6 минути и кашата е готова.

Според вкуса може да се прави със или без моркови, както  да се добавят и домати.

# 609
  • сред люляците
Аз си направих за вечеря картофки в плик. Peace

# 610

Добро утро.
Вчера си правих ориз с праз и гъби. Виждам, че и други са били на ориз като мен. Пекох си и зеленчуци - карфиол, моркови, картофи, лук, праз - каквото имах под ръка. Стана чудно. Днес незнам. Домочадието е месоядно и ще се готви пиле с нещо си. Пак трябва да си правя за мен нещо постно (и да ми го изядат като вчера).
Приятна почивна неделя.  Hug

# 611
  • Бургас
Закусихме катми със сладко от диви ягоди, за мъжете отново имаше и солен вариант Wink

За обяд има от снощните чушки с боб, вероятно някаква салатка само ще мисля, за вечеря още нямам идея Blush

# 612
  • Countryside
Вчера хапвахме - леща и постна фокача, гарнирана с лилав лук, орехи, маслини, песто и тофу с чушки и маслини.
Днес нямам още идеи, ще крадна оттук нещо

# 613

ех #Crazy нали го обсъждахме това няколко страници назад, кога може и кога и не...

Аз днес правих гъби с ориз и а за обяд с хапнахне маринована риба със салата и маслини
То и много други работи обсъждахме,ама и аз отговарям,така че по-добре се въздържай от подобни коментари  #Crazy особено по време на постите.

# 614
  • сред люляците

Аз вчера си направих постни палачинки и печени картофки с ориз.

Общи условия

Активация на акаунт