Козуначна тема 2008

• 93 636
  • 714
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Да ви споделя и моята рецепта за козунак,съжалявам че нямам снимка,но ще правя скоро преди великден и ще кача и снимка.

Та - моя е с малко червено сладко вино
Брашно 1 кг.
захар 300гр,
мая суха ,
масло 150гр, зехтин 150гр.,
яйца 6 бр.
мляко 250 гр.
сладко вино-50 гр
ванилия - 10 бр/течни/
кора лимон,стафиди

Яйцата и захарта разтопявам в млякото и прибявам виното.
Другта процедура е същата както сте описали.Втасване,печене и т.,н
 Като се изпече и застине шприцовам течен шоколад или крем на няколко места из козунака.
 Винаги го бия с миксер,въобще не работя с ръце.Става на конци като памук.

# 166
и аз се очудих на 120гр мая, но ако наистина втасва само половин час, в сравнение с час и половина и нагоре на другите, възможно е... Thinking

# 167
Момичета, само запис от мен! Само един път съм се пробвала да правя козунак и я оплесках при печенето! Чудя се дали да не пробвам тази година в машината за хляб, но и да го изпека там  Embarassed

# 168
  • Балчик
На мен рецептата ми се вижда нормална. Брашното е 950 гр, не 800- 150 има при замесване на маяното тесто. А и както каза pinа- втасването е бързо, само полин час. Освен това захарта никак не е малко, а това утежнява втасването.
Много благодаря Дуци за рецептата, отнесох я вече и ме заинтригува. Ще я пробвам задължително и то още преди Великден, въпреки че се заклех да не правя козунаци преди празника. Laughing 

# 169
Аз също си записах рецептата, но не знам кога ще я пробвам. Джемма, като имаш резултата, непременно да се отчетеш тук, че съм любопитна! Grinning

# 170
Сдобих се с махлеб, от ливански магазин, на Женския пазар. 100 гр. са 4 лв.
Дъвка имам от преди, така че в скоро време очаквайте включване от мен Laughing

# 171
  • Балчик
Аз по всяка вероятност ще го правя без махлеб, но  ще се отчета, да. pina, ти ако случайно разузнаеш къде във Варна може да се намери- да свирнеш. Да пуснем тема- къде във ВАрна има арабски магазин? Laughing

Чичко гугъл каза, че който няма махлеб може да го замени с бадемова есенция. Дуци, дай снимка как изглежда, какъв аромат има?

Последна редакция: сб, 15 мар 2008, 19:01 от Джемма

# 172

Мирише ми на...май индийско орехче, но още не съм го отворила, само през плика Laughing

# 173
  • Балчик
Благодаря.

# 174
Джемма, аз ти отговорих на лични, но да кажа и тук, ако някой друг търси във Варна - арабски магазини има 3-4, но само един е този, в който продават някои хранителни стоки и много подправки. Намира се на Колхозния пазар, точно до Рибния пазар. Щом е сирийска подправка би трябвало да има, но аз утре или вдругиден ще проверя и ще кажа със сигурност.

Медицинска дъвка питах в една аптека и ми казаха, че струва 4.30лв, но не съм купувала още.

# 175
  • София
Ммоичета, искам да ви попитам къде мога да намеря рецептата на този кранч На Джемма, че нещо ми е трудно да я намеря??? Embarassed

# 176
Здравейте, мили дами! Наближава Великден и реших да се пробвам и аз в тази област. Рецептата, по която направих моите козунаци е следната:

1 кг брашно
1 кубче мая
6 яйца
250 г захар
250 мл мас/олио
250 мл прясно мляко
2 пак. ванилия
1 суп. лъжица ром
стафиди
А ето и моите произведения:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=225464&photo=10

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=225464&photo=14

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=225464&photo=16

# 177
Моми4ета здравейте!
Пробвали ли сте да правите козунаци с пълнозърнесто брашно?Вярно, няма да е така вкусно като бялото де!Аз мисля да пробвам да направя така.А какво всъ#ност е мехлеб?

# 178
Моми4ета здравейте!
Пробвали ли сте да правите козунаци с пълнозърнесто брашно?Вярно, няма да е така вкусно като бялото де!Аз мисля да пробвам да направя така.А какво всъ#ност е мехлеб?
Дуци, изрових го в нета и се оказах права - махлеб е арабска подправка - смлени ядки. Продавало се готово, на женския пазар по арабските магазини сигурно ще го има.

# 179
 Grinningmocarella, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт