Козуначна тема 2008

  • 93 535
  • 714
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 423
А откъде се сдоби с такива формички?
Изпратиха ми ги от Щатите. Ето това  http://www.wilton.com/store/site/product.cfm?id=3E317907-475A-BA … -5F72B5C4FAE251D7, но не се виждат добре загледай се в картинките на хартиената снимка .  Не съм ги виждала в БГ, но може и да има.

Tannitа, мерси за рецептата Hug! Да те питам само за глазурата. Каква е и как се прави?

# 196
  • София
  • Мнения: 547
Записвам се в във великденската тема и аз.    chef
Таннита, тези бисквитки ще се пробват задължително! Peace
И аз да попитам - такива формички някъде има ли из София?
А сега се връщам да изчета цялата тема  Embarassed

# 197
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Такааа, правя снимки стъпка по стъпка. Обаче брашното ми идва малко. Нали трябва да си е тесто, като нашето козуначено.
 newsm78 Ще добавя още брашно.

Тестото има миризма подобна на купеното от Метро панетоне. Изглежда добре.

# 198
  • Мнения: 1 283
Сдобих се с махлеб днес, и дъвка купих, но забравих портокали. Сърбят ме ръцете за гръцкия козунак. Та изпратих мъжа ми да купи. Още тази вечер го започвам. Ще стане доста късно ми се струва докато се опече, но съмрешила- ще го направя. Така че очаквайте отзивите.

За великденски сладки- напълно подходящо е масленото тесто. Какво имаш пред вид под курабийки? newsm78
А откъде се сдоби с такива формички?
Джемма снимай всичко стъпка по стъпка Blush ще чакаме и ние Peace

# 199
  • Мнения: 1 116

Tannitа, мерси за рецептата Hug! Да те питам само за глазурата. Каква е и как се прави?


http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23585.msg1241956#msg1241956

Ето тук за глазурата.

# 200
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ето тук е албумчето с процеса до момента, ще добавям снимки след всеки етап:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=228689

# 201
  • Мнения: 2 829
Джемма--екстра изглежда  ммммммм Peace Peace

# 202
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Да кажа до тук какви са ми впечатленията. С тестото се работи отлично, хареса ми. Маята изобщо не е много, тестото е сладко и мазно, даже трудничко втаса, че не ми е много топло в къщи.

# 203
  • Мнения: 6 029
Пече се вече, нали? Оооох, гладна съм  Crazy Пуста диета.

# 204
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Да, сложих го да се пече преди минути. Сега чакам. Laughing

# 205
  • София
  • Мнения: 3 872
И ние с теб! eat  Laughing

# 206
  • Мнения: 11 743
Джемма, и аз чакам! Grinning но няма да дочакам, ще видя утре..

Кажи, само 30мин ли го остави да втасва, както е по рецепта? След като го оформи виждам, че си го оставила за окончателна ферментация, нали? Колко време?
айде другите въпроси утре! Laughing

# 207
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Готов е. Много ми харесва на вкус и мирис. Маята изобщо не е много, наистина. Аз сложих малко повече масло, тъй като правих половин доза, а маслото забравих да разделя и се усетих като го сложих, та извадих на око определено количество. Малко тежичко стана тестото. Поради тази причина си го оставих да втаса по общите правила за козуначено тесто. За половин час- нямаше да с тане, определено. Определено други път ще внимавам с маслото. освен това не стана на конци- не че съвсем няма, ама не са хубави, големи конци. Аз всъщност не знам каква е структурата на оригинала- не съм го виждала , нито яла. Пак ще направя от този козунак. Peace  Като цяло много ми хареса, особено като поизстина. Laughing

Последна редакция: пн, 17 мар 2008, 22:50 от Джемма

# 208
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802

Аз съм яла гръцки козунак и много ми хареса. Беше на конци, със стафиди и нарязани на малки квадратчета портокалови кори  Simple Smile Но да го издокарам като оригинала, хм  Laughing

# 209
  • Мнения: 655
аааааааа,заразихте ме,и аз тази година ще пробвам с центрофугата,ама малко ме е страх че ми нова пералнята,даже утре ще я пробвам,ама ще съм ентусиаст и ще рискувам Laughingнадявам се че всичко ще е без проблеми Hug

Общи условия

Активация на акаунт