Козуначна тема 2008

  • 93 561
  • 714
  •   1
Отговори
# 570
  • Ах, морето
  • Мнения: 376
Здравейте!

Ето едни козуначени кифлички, току-що извадени от фурната. Едните са със сладко и орехи, а другите - с шоколад и орехи. Мекички са като памук и ухаят прекрасно, но аз от вчера съм на диета и им се радвам от далече  Grinning. Ето и по-близък план.
Направих ги по рецептата на  Как' Сийка, която Асенцето беше публикувала в началото на темата, само че намалих количествата на половина и изпекох 2 тави. Благодаря за рецептата.   bouquet

М/у другото, Асенце, това ти ли беше снощи по БТв? Не знам защо реших, че си ти.

# 571
  • Мнения: 2 144
Нещо се е объркало при размразяването сигурно! Дрождите не умират от студеното, а от горещото  Peace

# 572
  • Мнения: 125
Ами размразявах го в хладилника през нощта. Незнам, мисля че това тесто е по-капризно от другите и не търпи такива експерименти. Все пак, ако имате други резултати, ще се радвам да пишете подробно, защото това си е улеснение.

# 573
  • Мнения: 5 221
Днес направих 2 козунака - половин доза от рецептата на Скарлет, която е дала Тандури (мерси за рецептата!). Станаха страхотни - добавих стафиди и сушени кайсии, накиснати в уиски, защото нямах коняк, и малко ром и лимонова есенции. Другият го направих с шоколад. Аз постя и не съм го пробвала, но дегустаторите останаха възхитени.  Simple Smile
Обаче тестото стана много лепкаво и изобщо не можах да го направя на плитки. Може би защото доста време стоя в машината за хляб, мислех че втасва, и чак на края на програмата установих, че се е развалил реотанът и машината е студена. Втасах го във фурната. Въпреки всичко стана на конци, изглежда много добре.

Първи козунак и втори козунак

# 574
  • София
  • Мнения: 1 374
Много хубави козунаци сте направили!!! Аз мислех чак за Великден,но се зарових по итал.рецепти и реших да пробвам една със сладолед.Ето и снимка http://i012.radikal.ru/0804/6a/9bf1639e6c4c.jpg
http://i018.radikal.ru/0804/37/1312ea1b6df9.jpg

# 575
  • Мнения: 4 371
Вътре ли го слагаш този сладолед?
Аз пък получих подарък едно италианско(не е панетоне, по-скоро е кекс) в картонена кутия, няма такова пухче просто.
И захарта, дето се покрива с него е много ароматизирана, страшен е.

# 576
  • София
  • Мнения: 1 374
 Да вътре в тестото 250 гр.сладолед се слага. Само, че в рецептата нямаше яйца,а аз сложих. Техния сладолед е много хубав има и яйца вътре,нашия кой знае какво има.Ето от къде взех идеята-http://www.gustoinrete.com/scheda_ricetta.aspx?id=973  а тук има много
http://www.cooker.net/cooker/cooker.nsf/frmx?open&url=http:/ … sp;    

Последна редакция: нд, 06 апр 2008, 08:28 от мм

# 577
  • Мнения: 4 371
Да вътре в тестото 250 гр.сладолед се слага. Само, че в рецептата нямаше яйца,а аз сложих. Техния сладолед е много хубав има и яйца вътре,нашия кой знае какво има.Ето от къде взех идеята- http://www.gustoinrete.com/scheda_ricetta.aspx?id=973  а тук има много рецепти http://www.cooker.net/cooker/cooker.nsf/frmx?open&url=http:/ … 67A3003D7068?open
Снимки няма, италиански не разбирам... Crazy

# 578
  • София
  • Мнения: 1 374
Е главно слагат много масло например на 700 гр.брашно,слагат 400 масло-странно... и мая два вида, и бирена мая. Повечето рецепти са само със жълтъци, вино слагат 150 гр-,и вода 100 гр. Не слагат в повечето рецепти мляко. Различни са.  НО ,нашите са си най-хубави   - Български !!!
 А сладоледа замести млякото и същественна разлика няма.

Последна редакция: нд, 06 апр 2008, 09:09 от мм

# 579
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 562
А на коя страница е рецептата за козунак на Скарлет ОХара, че не мога да я открия нещо  Embarassed.

# 580
  • В града на тепетата
  • Мнения: 248
А на коя страница е рецептата за козунак на Скарлет ОХара, че не мога да я открия нещо  Embarassed.
Рецептата е на 4стр. и е дадена от Tandoori . Наистина е много сполучлива и аз вече два пъти правя козунаци по тази рецепта. Peace

# 581
  • Мнения: 1 223
И аз правих козунака от 4 стр. на Тандури.Рецептата е точна и много сполучлива.При мен обаче се получи малък фал -незнам при втасването ли,при печенето ли.Средната част оснана малко клисава.Иначе на вкус беше много добър,стоеше на конци.И понеже оттогава не мога да се престраша да опитам пак правя само козуначени кифли.При тях по-лесно предценявам кога са втасали и дали са изпечени.А и май домочадието ги предпочита.За пълнеж слагам течен шоколад.

# 582
  • Мнения: 2 144
Катка, я кажи тайната - не ти ли се разтича този шоколад докато се пече  Rolling Eyes
Със същото тесто ли правиш кифлите?

# 583
  • Мнения: 2 886
И аз направих козунака на Скарлет, ама сбърках нещо и моля за помощ по-компетентните да кажат къде е грешката за втория опит. Месих тестото в пералнята и смятам се омеси добре. Втасването и печенето - както е в рецептата. Вътре обаче не само не беше на коци, а и има консистенция и твърдост, като на хляб Бонус.  По средата остана едно място с по-бял цвят, сякаш там няма яйца. Като го слагах в тавата тестото беше доста меко и не можа да се получи  плитка. А също и маслото слагах накрая при оформянето. Стори ми се, че дойде много и не сложих цялото. Даже и с половината плуваше  мазнина.  Моля, ако може някой, да определи къде е грешката. ooooh!

# 584
  • Мнения: 7 091
И аз направих козунака на Скарлет, ама сбърках нещо и моля за помощ по-компетентните да кажат къде е грешката за втория опит. Месих тестото в пералнята и смятам се омеси добре. Втасването и печенето - както е в рецептата. Вътре обаче не само не беше на коци, а и има консистенция и твърдост, като на хляб Бонус.  По средата остана едно място с по-бял цвят, сякаш там няма яйца. Като го слагах в тавата тестото беше доста меко и не можа да се получи  плитка. А също и маслото слагах накрая при оформянето. Стори ми се, че дойде много и не сложих цялото. Даже и с половината плуваше  мазнина.  Моля, ако може някой, да определи къде е грешката. ooooh!

Ами до тук не си спазила половината от инструкциите, нищо чудно, че не се е получило. Това, че цвета на козунака ти е бил различен може да е от печенето, може и да е от това, че не се е измесило добре. Освен това тестото се МЕСИ с мазнината, не се слага при оформянето и то защото самото тесто трябва да я поеме тази мазнина.Плувал е козунака ти в мазнина именно защото както споменах тази мазнина се измесва в козунака, не се намазва отгоре му. Ползването на пералнята е добра идея, но СЛЕД като козунака вече е измесен по нормалната рецепта, то само замества биенето на козунака в плота, но не и месенето!
 Конците се получават от месенето и усукването след това, нямам представа ти как си го оформила, затова не мога да дам съвет, аз съм обяснила в рецептата как се прави.

Общи условия

Активация на акаунт