Мартенички игриви са нашите СЕПТЕМВРИйчета мили!

• 19 192
  • 276
  •   1
Отговори
# 60
  • София/Осло
Гледам подхванали сте темата за храненето.... Макси е на самотек... Laughing
Яде 99% сам, само ако нещо бързам му давам аз  и той много се сърди. Закусва или корнфлейкс ,или кроасани или филийка ,кекс , палачинки..ей такива работи обикновено пред портативното двд като Ади  Flutter. Не му готвя отделно много отдавна, яде каквото има сложено на масата или пюре-много ги обича. Кола не пие, но обожава прясно мляко и айрян. Със сладкото се преборихме и сега яде по 1 -2 бонбончета на ден като винаги идва и пита  "Мааааааалко бобонче, а ?"  Laughing.На вечеря яде с нас на масата в хола/ние там се храним/, той си има едно малко столче и сяда с нас  и задължително трябва да е оборудван с чиния и вилица, салфетка и чаша. Пие само от обикновена чаша , само нощно време от Авент водичка.

# 61
  • Варна
Нещо друго се сещам - Мони непрекъснато пита това да направи, онова да направи, даже и докато играе. Може ли да изсипя пясъка, може ли да напълня кофичката, ей така. Без да сме я учили да ни пита, незнам защо го прави, но така изобщо не е самостоятелна. Не ми харесва  Sad Има ли някой друг така да се държи?

# 62
Алекс- Иво е точно обратния вариант.За нищо не пита "Може ли?" Confused Само "искам" и "дай" ooooh!

# 63
Алекс- Иво е точно обратния вариант.За нищо не пита "Може ли?" Confused Само "искам" и "дай" ooooh!

И Алекс е като Иво, като в речника освен тези две думички е много вървежно и "тва мойо" и "аз сам". Направо се побърквам като си помисля как ще се сработи с появата на бебето след няколко месеца ooooh!.

Съни, голямо мерси за снимките Hug. Страшни мацки сте всички, не искам да се повтарям с другите момичета, но наистина сте забележителни мадами Heart Eyes

# 64
  • Варна
Да, и Мони така разправя, че всичко е нейно, а за другото имам предвид, че все пита дали може да играе с нещо, а ние никога не сме й забранявали да играе с каквото и да е.

# 65
  • Остров Приятелство
Привет отново,
wavey smile3533 newsm20  Hands Clap
Мархаба дами.Споко не съм отишл ав арабско просто ми е лигаво и весело.
Съни Македа бързо оздравяване на болните в къщи в ижелая.А съни ти не се притеснявай за качеството на снимката,щото ми направи впечатление ч емолиш Фрид ада ти ги изчисти.Споксо аз искам просто на закачалка да я видя за да си се представя в нея.Това е Мисля че ще ми отива.Казах ти и на ЛС че може да я дръпна Mr. Green

Нееее, не е заради теб,Не се притеснявай  Simple Smile
Просто аз измислям по някоя и друга рокля я за сватба, я за бал или подобно...важното да е за официален случай Peace
Та ми се иска да видя ако е още по помпозна роклята дали ще заприлича на торта или ще изглежда добре newsm78
А колкото до теб - Ще ти я дам с удоволствие стига да се харесате Hug
Иначе, да заради теб скъпа моя/но това е и идоволствие за мен/ я дадох на химическо.Ако ще е, да е в цялата си прелест все пак! Peace
Нещо друго се сещам - Мони непрекъснато пита това да направи, онова да направи, даже и докато играе. Може ли да изсипя пясъка, може ли да напълня кофичката, ей така. Без да сме я учили да ни пита, незнам защо го прави, но така изобщо не е самостоятелна. Не ми харесва  Sad Има ли някой друг така да се държи?

При нас е различно, но в повечето случай просто само ме поглежда.и то е за тези позволените неща, за забранените естествено НЕ се пита Mr. Green

И Алекс е като Иво, като в речника освен тези две думички е много вървежно и "тва мойо" и "аз сам".

А пък това е някакъв ад, добре, че не взима на децата навън, че тогаз... - даже се и ядосва ако го пипнем.И тича като грабне нещо което е решил, че е негово с всичка сила, а знае естествено, че не е, но решил, че иска да е негово  ooooh! 
Ама, че изречение Joy
Моля, моля радвам се, че са ти допаднали.....е, не са като Роскините, ама стават пак

За забранените храни - хммм и яде, и не яде.Ако види иска, ако не...И най-вече ако е гладен, ако е нахранен и му дам за награда, само си играе или ни черпи Simple Smile
Мляко яде кисело като разпран, казах по горе.Прясно само ако има пана, разбирай пЯна и сърба като препил шкембе чорба hahaha Joy
Сокове по всяко време, но са определени - ябълка, грозде, вишна, череша и круша.Компоти от дюли.Не понася банан, лимон, портокал, киви и диня.От прясно изцедените от грейпфрут и грозде.

Уффффффф нещо ми е такова поспаливо.Чаооооооо

Последна редакция: ср, 05 мар 2008, 17:54 от s_sunny

# 66
Да, и Мони така разправя, че всичко е нейно, а за другото имам предвид, че все пита дали може да играе с нещо, а ние никога не сме й забранявали да играе с каквото и да е.

Вкъщи е обратния случай - аз само забранявам какво ли не, но кой ли ме пита ooooh!. Отваря шкафове, играе с порцеланови чинии, тефлонови тигани, отвертки и каквото друго се сетиш #Crazy. Аз съответно само тичам и крещя: "Остави това!", "Това не е за игра!", "Ще се порежеш!", "Ще счупиш чинията!", но кой ли ме чува. Отговора е (ако изобщо има такъв) : "Тва мойо!" и с това темата приключва Tired. Много често просто ми обръща гръб и ме поглежда пренебрежително, или поне така ми се струва на мен. Направо се чудя откъде го взе този своенравен характер Thinking. Определено отсега ми е много трудно да го възпитавам, а какво ли ме чака за в бъдеще, не ми се мисли ooooh!. Дано стане малко по-възприемчив и Господ да ми го пази Praynig

# 67
Аз за храненето няма да пиша, защото няма нищо интересно, повечето сте го написали.
Интересно ми е обаче какво ще правим с памперса  Sad Гледам,че има доста дечица с памперс. Вероника как ли не се опитвах - говорихме, карахме се, махахме памперса през деня и само като спи го слагахме. Резултатът е, че ако я слагам през час на тоалетната пишка и най-много един фал(малък) за деня, ака задължително в памперса - сякаш чака да й го сложа вечерта или пък се нааква в гащичките. НИТО ЕДИН ПЪТ не ми е казала - мамо, пишка ми се и да отиде в тоалетната. Смятам, че е вече доста голяма и трябва да престане с тоя памперс. Незнам какво да правя - искам да го махна, ядосвам се. Да не говорим за учудените погледи " Аууууууууууу, ама как така е още с памперс" #2gunfire #2gunfire #2gunfire Полудявам! И чудя се възможно ли е да загуби рефлекса да се стиска и да си пишка все в гащичките. Не са ли вече големи децата ни , за да са с памперс?????  Sad

# 68
Алекс така аз навремето питах майками ам аза всичко.Даже да имогжа и д оТоалетна да ходя.Тя се дразнеше много,а мене ми беше кеф.И сега понякога така правя.Като м икажеха нещо не може и аз или не го правех но в повечето случай отивах  иго правех с гръм и трясък та да чуят всички че съм направила нещ она коет оса миказали не може.Так аче и Мони може да е така да си знаеш
Пиопле като й викаш няма да го махне скороИзвинявай че так ати го казвам ,но все някога ще го махне.Не я насилвай.АЗ така бях лятото и като се заинатваше адашката даже наакана не ми даваше да й го сваля сакън да не я накарам на тоалетната да ходи.Стига ли сме до червено ,ама като казвам червено бая си ти червено като на маймуна подсечено дупе и с 300 зора и рев го сваляхме.Рев хем че я боли дупето хем че й сваляме памперса.ЕДиния сваля мие бързо и слагаме следващия.Сега като си бях отпуска постепенно за 4 дена й слагах гащички ,тя ги намокряше и се осети и плачейки ме моли да пишкаме.Сега  Banghead Banghead Bangheadна дърво като е при бабите вика "Бъже бабо пишам и акъм"даже се и напъва и търчи някой сваля гащи и на гърнето.Тя ще си покаже.А на хората тегли им по една.По горе на писах че така викаха миналата седмица за дето се въргаля в калта че това дете ням али си майка еми като й е кеф дръпнах я веднъж й и обясних но то дете и го оставих.Така че остави я ще се научи.Постепенно .

# 69
Много ви тенкю за отговорите. Хубаво е, че не сме само ние на този хал  Mr. Green Днес имахме напредък -всички хранения бяха на масата. Само че на обед с малко рев беше постигнато и повечето време седеше в мен, а не на неговия стол. Но вечерта пък яде пица и естественно веднага се съгласи да седнена стола  Mr. Green
Алкс, мен въобще не ме пита дали може нещо или не може. А иска всичко сам да прави и това "Сам Ади", не знам къд еми е излязло вече. Не дава да му помагам за дадено нещо, а той като не може да го направи се ядосва и се нервира, мята, хвърля...абе да не си му пред очите  Joy
За памперса - докато бяхме на Малдивите беше нонстоп го и когато беше във вилата си казваше, че има пиш или се хващаше за пишунката. ака само веднъж в тоалетната, обаче. Като си дойдохме тук отказва дори да седне на чинията ( а преди поне това правехме). Та и аз не знам. и на мен ми се иска да го махна, но пък като съдя по другите неща винаги сам си е показвал. Пиполе, защо не я оставиш за някакво време без ама грам да я караш нито да сяда на гърне, нито да ходи до тоалетната. Може да й пускашш клиповете, за които Пепа каза, ама без да й говориш. Тиха атака малко Joy Може би го прави и на инат малко това. А пък това какво казват другите ама хич не ми пука. Да дойдат те да се занимават с него.
Свеки дойде,а пък Ади се е лепнал з амен като ваденка. Сигурно си мисли, че ще забена на някъде. Дано да свикне с нея, че иначе няма мърдане и ще се получи кофти (а мен Simple Smile  Mr. Green

# 70
Пипиоле, не я насилвай. И хич да не ти пука за погледите.
Сара е с памперс. Понякога казва, понякога не. От много време отказва да седи на гърне. Започва да си казва след това, това е началото. Нещата стават бавна.

# 71
Поли, не се притеснявай толкова за памперса. Щом пишка в тоалетната всеки път, когато ти я водиш, просто продължавайте така. Дръж си я без памперс през деня и през час или колкото прецениш ходете до тоалетна. Предупреди ги в градината, че ако я подсещат ще си пишка, където е нужно. Рано или късно и Они ще започне да си казва сама. Предлагам ти след като си свърши работата детето, да и слагаш примерно малко стикерче на блузката за награда (звездичка, усмихнато човече или там каквото ти харесва). Или някаква друга награда + мнооого се радвайте всички на случилото се  Mr. Green

Предполагам си пробвала какво ли не вече, вероятно и това, което предложих, но не се сещам друго. А за това, как реагират хората... просто се опитай да не им обръщаш внимание.

Цунки и успех  Heart Eyes

# 72

Интересно ми е обаче какво ще правим с памперса  Sad .................................................

Поли- ето една тема в Нашите деца по този въпрос          bouquet

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=272644.0

# 73

Закуска?

# 74
Шухран  Mr. Green
Аз пък днес ходих на фитнес. Много е готин със супер уреди и вече взех решение - диета и фитнес и съм нов човек!
Хубав ден на всички  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт