Тайната на дългата и здрава коса-29

• 25 448
  • 383
  •   1
Отговори
# 360
# 361
Оффф, ужас направо, как ли се търпи  Crazy
Спамаджийки такива, ама хитри, защото това също има общо с коса - все пак такава показвате  Wink

Аз, когато ползвах преди време доста редовно Пантен, си спомням, че оставах доволна. Евентуално после са го развалили или както наскоро Краси спомена - първата партида не е като всички последващи.  Peace

За пяната единственото, което знам е, че не бива да се масажират под душа крайщата на косата, връхчетата, защото самата пяна ги измива без агресия. Иначе търкането е предпоставка за цъфтеж. Останалото научих от вас!   bouquet

# 362
Няма да спамя  Embarassed- за болката ми се струва че описвате различни неща newsm78- аз поне говоря за болка при обръщане на кичур
...чувството е сякаш имаш "цицина" на главата-така силно боли. Crazy

Кафе, и аз мисля като Мис Арк(леле на подмазвачка заприличах, ама така мисля Embarassed)-болката се появява при промяна на ъгъла на косата- ти може да не я връзваш, но косата ти е дълга и самата тежест променя естествения за косата ъгъл- не ви ли прави впечатление че хората с къси коси,нямат този проблем? Thinking
Мъжа ми ,ми се смее когато кажа боли ме косата. #Cussing outАко имате съмнения-вържете си косата на висока конска опашка, и след 1-2часа пак ще говорим. Mr. Green
Сега дайте да обсъдим коя как се справя с този проблем, ясно е че ни мъчи почти всички-аз вече казах здраво хидратиране...кажете и вие? Hug
МисАрк, за маската- имаме си тук наблизо едно магазинче с професионална козметика- от там зареждат много фризьори- та аз мноооого си го обичам.Има и на Лореал маските, но аз като че ли по си харесах една неизвестна марка, която съдържаше масло от пшеничен зародиш...задължително,ще се похваля. Hug
Анелия,пробвай да си сушиш косата без да я обръщаш,би трябвало да изчезнат болките. Wink

# 363
Не бих ги ползвала защото за косата ми ( поне по моя преценка) са силни.  Tired
Мия се с шампоана два пъти, защото ... винаги така съм правила и така чувствам косата си добре-чиста.  Grinning Иначе за протокола-и аз слагам в шепа и после на добре навлажнена коса слагам шампоана.
аничка  Hug
За болката-случва се рядко, не постоянно или всеки ден-но съм забелязала че имам подобен проблем от няколко години(за преди това не помня); и си знам сама за себе си, че са ми слаби корените и от там идва понякога проблема ми с косопада. За това и почнах маската. Преди месец някъде се случи така, че бях яко оскубана, защото се бях завила през глава и така стана че косата ми се оплете в копчетата на чаршафа(сложна ситуация за обяснение...) и тогава изпитах болка все едно ме колят.  Cry (слава Богу, паднаха само няколко косъма и всичко си бе наред след щателен преглед).
  За това и мразя да ми пипат косата, галене, пипане, друг да ме реше, за това майка ми само ме постригва че нея мога да бия без да ме набие после  Mr. Green , за това и не ходя на фризьори. Не се връзвам често, а на конска опашка сигурно от години не съм била.  Peace Определено не е в резултат на нещо подобно, защото съм стриктна и всичко що скуби го хвърлям в кофата. Скоро ще ходя на преглед за косата и може да попитам защо се получава така. Темата е дълга и сигурно нещо което съм искала да го напиша съм го забравила...  Rolling Eyes
Шампоана на Долива не съм ползвала, но за инфо-сега има пуснати в някои аптеки мостри на маската на Долива за коса. Аз не знам дали ще я пробвам, че е за суха коса.  Rolling Eyes  http://www.marvistore.com/150-p-21471.html (ако не виждате текста, го маркирайте)
кафе за серията мавруд ли говориш-не знаех че и шампоан имат-другите продукти са качествени, който познавам е доволен. Намерих само тези
http://www.krasnaya-bg.com/bilka/bg/bilka5.html , с мавруд не пише да има...
тонита ще опитам с хидратиране. И аз мисля, че описваме различни неща. А дълго време се чудех дали да ви питам-мислех че съм сбъркана като си мисля че ме боли скалпа Laughing Tired
Ще ви пусна снимка ако искате на шампоана, за който споменах.  Peace

# 364
Игуанка, струва ми се че твоята болка е различна от моята newsm78- а косата ти изглежда перфектно хидратирана Peace(за разлика от моята Sad)...най добре питай специалист.Имах в София една позната която често ходеше да си прави тест на косата, и после и предписваха специални за неината коса продукти...обаче не ме е интересувало къде точно ходеше. Embarassed
А маската на Долива, ми звучи много добре-ако има и ефект Praynig
А за пипането на косата,си като моята майка- от край време има коса до кръста(и никога не я оставяше пусната)- а не ми даваше да и правя прически Sad...а аз тооолкова обичах. Mr. Green
Аз пак умирам от кеф-направо заспивам от удоволствие.  bouquet
А за подсилване на корените- на мен ми действа чудесно зехтина.Почне ли да ми пада коса-почвам да втривам зехтин, и има ефект според мен.

Последна редакция: вт, 11 мар 2008, 16:28 от tonita12

# 365
Този господин явно знае тайната на здравия косъм. Или си е правил нашата маска и му е влизало в ушите. Crossing Arms

Преди време ползвах балсам на Д`Олива, беше едно малко шишенце, около 150 мл. може би, хубав беше.

Игуанка, дай снимката.

# 366
iguanka, за шампоан на Нивеа и Клоран говорех  Thinking
не ме болят корените, защото си бръщам косата, както казах - нося я само пусната. Пробвах сега да суча един кичур - не ме заболя  bowuu
Човека с косата в ушите ползвал подхранващ шампоан. Така пише във вестника!

Anleia85, къде ще ходиш да ти гледат косата? При специалист някакъв, или в някакво студио??
Трябва и аз да взема да се наканя да посетя кояй такъв в Пловдив....  Thinking

# 367
Маската на Долива съм я ползвала, т.е. ползвах няколко мостри... но не мога да кажа за някакъв кой знае какъв ефект от нея. То впрочем от няколко дозички едва ли е почувствала косата ми нещо  Laughing
Да ви кажа и аз,  Simple Smile правя си фрикции със отвара от коприва вече 8 пореден ден  Tired остават още 2 дни (реших да правя 10 дни процедурата) . Много ми е зле косата за момента, като мръсна/мазна е. Дано обаче за по нататък има ефект на заздравяване на корените!  Peace

П.П.Този господин е луд, егати и начина да влезеш в рекордите на Гинес... направо ми се придрайфа. Със сигурност не ляга жена до него  Sick

# 368
  • През девет планини в десета...
http://alopecia.8.forumer.com/viewtopic.php?t=29
 Вижте това Thinking

# 369
Кафе, мисля че Игуанка говореше, че ще ходи при специалист.  Mr. Green Грешката е вярна  Wink Но нищо не пречи и аз да я последвам...

~WOMANISH~, това с копривата всеки ден ли го правиш - поливаш всеки ден косата си или... Аз днес си купих лайка  Flutter

Игуанка, косата ти наистина изглежда фантастично. Слаби казваш, че са ти корените - изобщо не личи   bouquet

# 370
Всички казват, че не личи Peace то добре че е така Praynig ама си я искам по-здрава Mr. Green нагло съм.  Hug
Ще ходя на тестовете за коса, които ги има във Варна в аптеките-веднъж месечно с уред за изследване на косъма Peace представители на Д`авинес са. Все се каня и все ме е страх да отида Rolling Eyes била съм само веднъж на такъв преглед -преди 2 години; с оплакване пак за косопад, вследствие стрес Rolling Eyes Отскубват ти леко един косъм, изследват го и го виждаш увеличено, както и после скалпа ти-виждаш го на компютър Peace Казаха ми, че имам като ген заложен здрав и много хубав косъм, но не трябва да се стресирам Peace Tired предписаха ми разни неща и така. Но аз съм бъзла и го имам като преглед при доктор, от които ме е страх  Crazy Crazy и въпреки че имам възможност всеки месец да ходя безплатно, не ходя. А дано този път отида и съм доволна Praynig
Краси  Hug
ето серията
http://img367.imageshack.us/img367/8034/hair4ky9.jpg
още една снимка:
http://img372.imageshack.us/img372/4647/hair5zq9.jpg
моят е този в ляво-17,60 лв 250 мл
инфо за шампоана:
http://img206.imageshack.us/img206/3864/hair6uc1.jpg
Поръчан е от този каталог на тези продукти:
http://img369.imageshack.us/img369/8514/hair7ws9.jpg
Ето го и реалния, моя  Mr. Green:
http://img206.imageshack.us/img206/522/hair8xm5.jpg
Ползвала съм миналата година по това време същата разфасовка, после минах на др.шампоан, защото не намерих дистрибутор и сега сестра ми стана само заради мен hahaha
Тъкмо Краси ще каже за състава Peace

# 371
Игуанка, пожелавам ти успех, всичко ще е наред, знаеш си го!   bouquet

И аз съм като теб, бъзла по отношение на лекари и тем подобни, така че много хубаво даже си те разбирам  Hug

# 372
Съставът от страницата звучи добре, особено провитамин В5 и билките. Сега ще видя и от шишенцето.
Почистващи вещества, за лаурамидите не са писали, обаче, точно какви са. Може да са подобряващи свойствата на пенителите, може да са антистатици , може да са  регулатори на вискозитета. Какаоамидите/ако става въпрос за COCAMIDE МЕА/ са още едни подобрители на пенливите вещества. Има един стабилизатор,КОЦЕТ-3 и представа си нямам какво е, един емулгатор,един разтворител/2-етанол всъщност /.Пропиленгликол са найсет вида, не пише точно кой е. И за бутиленгликол не пише точно кой вид е. Да се надяваме, че е Монтанат/мастни киселини, планински восък и естери/.
Всичко  звучи много добре, освен PEG-7/емулгатора/, защото освен другите неща, съдържа в себе си етаноламин.

Но като цяло изглежда добре.

Последна редакция: вт, 11 мар 2008, 17:48 от мис арк

# 373
Игуанка, пожелавам ти успех, всичко ще е наред, знаеш си го!   bouquet

И аз съм като теб, бъзла по отношение на лекари и тем подобни, така че много хубаво даже си те разбирам  Hug

Ооо, и мен как ме е шубе от всякакви докторииии, не е истина! А и генно от баща ми най - горния пласт коса на главата ми е рехав  Tired  Embarassed

# 374
Знам,че малко не влиза в темата,но..да ви попитам..какво мислите за присадените коси??
Преди малко бях в фризьорския салон и едно момиче влезе.Беше си купило от центьра коса изкуствена и трябваше да й махат стара присадена,че да й боядисат истинската и после ще си слага новата.Стана ми интересно.Бях чела в интернет за косите и ми се прииска да си купя.Специално момичето си беше взело искуствена,но има и истинска. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт