Тайната на дългата и здрава коса-29

• 25 450
  • 383
  •   1
Отговори
# 345
Присъединявам се към въпроса за болките в скалпа - май се оказа често срещано явление. Освен от конска опашка, ме е болял и примерно непосредствено след като съм измила косата и съм я навела надолу, за да я изсуша. После като вдигна нагоре главата и падайки към гърба косата, някак си в основите за миг не наболва?! Не знам защо, но хубаво е, че повдигнахте въпроса... и дано намерим решение и за него  Praynig

За шампоана - аз винаги размазвам сипаното количество шампоан в ръцете си преди да нанеса в косата, просто навик. Снощи се замислих, дали все пак не бъркам с това, че след шампоан винаги нанасям маска, вместо балсам?!  Thinking Може би е по-добре, ако понякога комбинирам...

Междудругото, някой да е ползвал шампоанът на Долива? Другите продукти са им доста качествени.

# 346
Боли ви защото променяте ъгъла на космите спрямо кожата на главата.  По принцип те растат под ъгъл до 35 градуса стрямо нея.

# 347
Боли ви защото променяте ъгъла на космите спрямо кожата на главата.  По принцип те растат под ъгъл до 35 градуса стрямо нея.

мис арк, може да не е само това причината, нека не спираме дотук с разнищването на въпроса, защото аз моята коса си я нося предимно пусната както си расте, за последните 4 месеца само 3 пъти съм я връзвала на конска опашка и не я суша със сешоар. Не я навеждам и надолу наобратно. Някой път, обаче, когато косата ми е суха (не е мокра след баня), като само се пипна на някое място, усещам лека болка, все едно някой ме оскубва или нещо подобно.  Confused Не е всеки път и не мога да хвана на какво се дължи!  Thinking

# 348
Аз суша косата си така, за да й придам повече обем, но не виждам нищо лошо в навеждането надолу за 20-тина минутки и нещо. Не би Колкото и да го мисля, все попадам на мисълта, че трябва повече да заздравя корените на косата си, примерно с някакви ежеседмични билкови фрикции без отмиване. Това ми хрумва... засега  Flutter

# 349
ама то верно ,че в Бургас ги няма тези маски DSМ-даже много странно ме гледаха като питах в парфюмериите Shocked
Иначе, днес ми е маскин ден и като стана една първа хубавицаааа-само маска да си харесам.
Да кажа и за Миосотис-еми не ми харесаха маските им-ама то си е индивидуално де.

# 350
  • През девет планини в десета...
Момичета ще ви изненадам с откритието си! Останах невероятно доволна от шампоан Коприва на "Арома". От години не бях ползвала български и то евтин шампоан/1,20лв/ и сега изведнъж реших да пробвам Hug Нямате представа колко добре ми се отрази на косата.Лъскава,плътна, и жива.Даже без балсам след това. Flutter Човек какво ли не открива...

# 351
Аз пък открих, че фирмата, която изработва крема ми за ръце, с любимия аромат на грозде  Heart Eyes, са пуснали и шампоан с грозде Laughing
Обаче! Имам половин шише шампоан Клоран и цяло такова на Нивеа  Embarassed
Май до Нова година няма да ми се наложи да си купувам  Joy

# 352

мис арк, може да не е само това причината, нека не спираме дотук с разнищването на въпроса, защото аз моята коса си я нося предимно пусната както си расте, за последните 4 месеца само 3 пъти съм я връзвала на конска опашка и не я суша със сешоар. Не я навеждам и надолу наобратно. Някой път, обаче, когато косата ми е суха (не е мокра след баня), като само се пипна на някое място, усещам лека болка, все едно някой ме оскубва или нещо подобно.  Confused Не е всеки път и не мога да хвана на какво се дължи!  Thinking

Аз не казвам, че това е единствената причина. Просто когато Anelia85 спомена за навеждането и сушенето, се сетих.

# 353

Киселото мляко ми изсушава прекалено косата. Медът също, от него има и допълнителен д/ефект-хвърчаща, твърда и стои като разплетена кошница. С аспирин не съм пробвала, но като ми свърши почивката смятам да опитам.

Колкото повече се пени, толкова повече химия има вътре. А Фитовал беше шампоанът, който се отрази най-добре на косата ми.
[/quote]
Ето това наистина не го знаех. Винаги се научава нещо ново от вас.
Краси, на мен точно тези съставки ми се отразяват добре на косата. Но точно това и е хубавото на маската, за всеки тя е индивидуална. Peace
Игуанка, страхотна ти е косата. Ти си го знаеш, много сте сладки с приятеля ти Heart Eyes

# 354
ani_4ka,Игуанка , цитат:
 Колкото повече пяна има, толкова по-добре ще се измие косата.
Грешка! Разпенващите свойства на продуктите нямат нищо общо с миещия ефект, освен това голямото количество пяна изсушава, създава условия за цъфтене в краищата, прави косата по-податлива на външни агресии.
източник:
http://alopecia.8.forumer.com/viewtopic.php?t=32

# 355
Понеже в момента не мога да пиша и да коментирам всичко, което искам; само да вметна че и аз съм на това мнение за химията и пяната на шампоана-ползвам шампоан, който съдържа основно сапунини (спец.билки които се пенят)  Peace Това за химията си го знам от много време Peace но явно не сте ме разбрали.  Peace (пък да не говоря че Гарниер, Нивеа или Пантен не бих ползвала Thinking но всеки си има мнение по въпроса) По-късно ще пиша Hug

# 356
Защо не би ги използвала  Rolling Eyes
Мис Арк  Hug

Последна редакция: вт, 11 мар 2008, 14:30 от ani_4ka

# 357
Момичета от вас научих толкова много неща.Ето това за пяната: винаги ми е било кеф да разтривам косата с шампоана и да има много,много пяна,но сега разбрах,че не е полезна Embarassed
Тази вечер няма да правя маска,чак в четвьртьк и неделя.Много добре ми се отразява,но нямам време Cry и да се надяваме,че няма да се омазни Praynig
Аз се мия с Пантен,който има много пяна и дори и малко да сложа,пяната пак е много.
kafe как е само с шампоана на Нивеа,защото не прочетох да си писала за ефекта??

# 358
kafe как е само с шампоана на Нивеа,защото не прочетох да си писала за ефекта??[/b]

Щях да пиша, да, но ми се приспа снощи и легнах.  Rolling Eyes
Ами наистина косата си има блясък по цялата дължина... Дори на връхчетата изглежда доста цветна  Mr. Green
А също така и изглежда обемна... Мирише много хубаво... Е, не ми е косата като на рекламите на стилизиращи продукти, но като цяло май ще се окаже, че съм доволна...

Току - що прочетох във вестника, че някакъв индиец си е отгледал 13,2см. косми в ушите и е влезнал в рекордите на Гинес!!!

# 359
Току - що прочетох във вестника, че някакъв индиец си е отгледал 13,2см. косми в ушите и е влезнал в рекордите на Гинес!!!
Кафе, #2gunfireтака сладко хапвах един сладолед- направо ми приседна Confused...ти си чела, аз го гледах по телевизията-ужас.
Ето го-и на вас да ви стане убаааво.

Извинявам се за спама, Кафе е виновна Mr. Green

Последна редакция: вт, 11 мар 2008, 15:06 от tonita12

Общи условия

Активация на акаунт