Тайната на дългата и здрава коса-29

• 25 466
  • 383
  •   1
Отговори
# 330
Цитат на: tonita12
въпроса беше дали е дебел, мисля. ?Сега като ще започвам да се маскирам,трябва да реша какво да слагам...а твоята коса ми прилича на моята.Тежка,дебела и да, пластична(странно определение, но вярно), в корените нормална, иначе по-скоро суха.
Би ли ми казала какви съставки ти действат най-добре(какво слагаш в маската).  bouquet

Дебел косъм имам, да. Увисва от тежестта и затова често стои безформена, но в същото време ако си я увивам около пръста се накъдря. Нормален скалп, по дължината суха, в краищата до остра.
В маската слагах/и след почивката ще продължа да слагам/Тривитаминол, масла- каквито имам/три или четири вида/, 3-4 капки газ.Слагах и оцет и ракия, но маслата изплуваха отгоре, ракиено - оцетената смес оставаше за по дължината и много ми изсъхваше косата. Вече не слагам оцет и ракия. Последните пъти слагах малко лимонов сок/прясно изцеден/. Това ми е маската. След измиване слагам малко балсам в краищата, за да падат мекичко/ти ще ме разбереш предполагам/.

# 331
Мис Арк, и на мен от тежестта ми стои зле косата и най-вече бритона, изпъва се косата ooooh!и да си отрежа бритон мислех, но не мисля че ми отива. SadКато е мокра ми се начупва, но изсъхне ли отиват на кино всички чупки #Cussing out-нищо не помага...няма пяна която да я удържи,а много ми се иска. Rolling Eyes
Иначе аз слагам готова маска,след като измия косата- изплаквам добре, и след като я подсуша малко втривам балсам без изплакване в краищата. Peace
Решила сам като ми свършат помадите, да си купя някаква професионална маска-една фризьорка ми беше казала да преспивам с нея- и наистина хидратира и омекотява добре- но не съм спала с маската,даржа я 2-3 4аса newsm78
Иначе много добре ми действа зехтина- само да е иcтински-да не пише рaфиниран, а студено пресован, бадемово масло в корените...ей такива маслени истории.
Ще следвам твоя опит за маската, благодаря ти много Hug  bouquet
А киселото мляко и меда не ти ли действат добре?И за аспирин се чудех newsm78

# 332
tonita12, анелия мерси   bouquet И аз да не изпусна - трябваше да пробвам миосотиса Mr. Green-ама не знам дали има разлика-ползвам я като балсам Peace Едва ли ще свикна към нея, защото скоро й изтича срока и ще я хвърлям и не ми се купува нова-много е голяма. 
А за шампоана се отказвам-не обичам да не се пенят Blush мерси краси  bouquet
А какво мислите за болките в скалпа (в основата на корените на косата)? На какво биха се дължали?

# 333
Игуанка,аз винаги съм мислeла че мен ме болят корените заради тежестта на косата newsm78-особенно ако се опитам да обърна някои кичур ooooh!- А също както спомена и МисАрк- ако се опъва прекалено косата на конска опашка.
Иначе единственото решение което сам намерила е къпане на косата и постоявам повече време с маската(балсам) за да я хидратирам. Hug

Последна редакция: вт, 11 мар 2008, 14:19 от tonita12

# 334
iguanka,Целия скалп ли те боли? Или тук там?
И  на мен ми се е случвало, но когато съм била продължително време на опашка. Тогава ме боли целия скалп. Усещам горе долу нещо като парене като от маска... не знам как да го обясня.  Rolling Eyes
Иначе ме е болял и на определени места - косата ми от горе беше доста оредяла (мис арк е виждала снимка на оголения ми скалп  Hug) преди да започна маската и болката основно беше по оголените места.  Rolling Eyes
Някой ако има идея защо се получава тази чувствителност на скалпа да сподели!

# 335
Моята маска днес:
Тривитаминол,мас,ябълков оцет,мед,хума,ракия,бадемово масло и стимулант за коса.

# 336
iguanka, разкошна коса  Heart Eyes
Чела съм доста отдавна, че качествения шампоан се пени по - малко и по възможност да си избираме шампоан, правещ по - малко пяна.  Peace (в пяната някакви химични реакции, бла - бла - бла, не помня много, но го помня точно това).
Следващият ми шампоан ще е Фитовал, сигурно.
А защо си слагаш 2 пъти шампоан при миене?  Thinking
Аз гледам да редуцирам този навик и вече слагам по веднъж, но и аз си мия косата на 3(4) дни!

И мен ме интересуват болките на определени места по скалпа!:thinking:

Последна редакция: вт, 11 мар 2008, 09:29 от kafe

# 337
  • През девет планини в десета...
Момичета хубаво е да разредите малко шампоана с водичка преди да го втриете в косата.Не е толкова агресивен.А за болките по скалпа май всички ги имаме Hug.При мен се получават когато косата ми се поизмазни и като обърна някой кичур направо ...ooooh! Хубав ден ви желая! Heart Eyes

# 338
Цитат на: tonita12
Решила сам като ми свършат помадите, да си купя някаква професионална маска-една фризьорка ми беше казала да преспивам с нея- и наистина хидратира и омекотява добре- но не съм спала с маската,даржа я 2-3 4аса А киселото мляко и меда не ти ли действат добре?И за аспирин се чудех newsm78

Киселото мляко ми изсушава прекалено косата. Медът също, от него има и допълнителен д/ефект-хвърчаща, твърда и стои като разплетена кошница. С аспирин не съм пробвала, но като ми свърши почивката смятам да опитам.

А професионалната маска е?...

Игуанка, шампоанът се пени нормално. Но аз неволно го сравних с Пантен например. Колкото повече се пени, толкова повече химия има вътре. А Фитовал беше шампоанът, който се отрази най-добре на косата ми.

Последна редакция: вт, 11 мар 2008, 10:36 от мис арк

# 339
  • София
Момичета хубаво е да разредите малко шампоана с водичка преди да го втриете в косата.Не е толкова агресивен.

И аз правя така, първо слагам в шепичка шампоана и го разтърквам между ръцете си да се разпени и чак тогава на косата. Дали има някакъв смисъл не е много сигурно ама нали си внушавам. Crazy
 Аз в момента съм с маска ама ми е много досадно да я изчаквам по 2 ч. Tired

# 340
В "Развенчаните митове за косата" пишеше за разреждането на шампоана с вода и, че не е добре да се прави.

# 341
  • София
В "Развенчаните митове за косата" пишеше за разреждането на шампоана с вода и, че не е добре да се прави.

Ама става дума да разредиш в самата опаковка, нали?

# 342
Не. За разреждане непосредствено преди нанасянето, на шампоана в шепите.

Не мога да намеря в момента статията, но помня, че ставаше дума за това, че шампоаните не са концентрати, за да се разреждат. Има и концентрати, но те са професионални, и изрично е упоменато да се разреждат. Като намеря инфото ще го покажа.

Последна редакция: вт, 11 мар 2008, 11:50 от мис арк

# 343
  • София
Не. За разреждане непосредствено преди нанасянето, на шампоана в шепите.
Мерси. Интересно ми е, така или иначе секунда след това пак ще бъде разреден с вода.. Rolling Eyes Вие как си слагате шампоан? Crazy

# 344
Ами аз го нанасям, след като обилно полея косата с вода непосредствено преди нанасянето, за да може да се разнесе добре шампоана  Twisted Evil

На шампоана ми Клоран, обаче, пише да се нанесе на суха коса  #Crazy
което практически ми е невъзможно!  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт