използвате ли течен прах за пране?

• 158 110
  • 753
  •   2
Отговори
# 360
Аз от Карфур последно за десетина евро си взех течен Ариел за 56 пранета, а карфур е най-евтината марка, Ариела ми е излязъл по-евтино и от него.

Боже, къде живеем!

Какво искаш да кажеш, не те разбрах.

# 361

Не ме разбра, защото живееш в Гърция и можеш да си купиш 56 дози Ариел за 10 евро.  Wink
В България ни прецакват по всички възможни начини.

# 362

Не ме разбра, защото живееш в Гърция и можеш да си купиш 56 дози Ариел за 10 евро.  Wink
В България ни прецакват по всички възможни начини.

За прецакването е горе-долу така, макар че в конкретния случай нямам представа каква е цената там, че да съпоставя.
Сравних таблетки нисък клас марка с течен прах висок клас, а тях вече мога да сравня, защото са купени от един и същ супер.
Иначе нищо лошо за марката Карфур не искам да кажа, някои нейни продукти много уважавам, но да не се отплесвам.

# 363
Ние в Бургас и Карфур и Кауфлан си имаме  newsm10 ама цените ни не са такива като в Германия и Гърция  smile3514

# 364
при мен откакто започнах да ползвам течен препарат се появи лош мирис в пералнята- Персил за цветно  ползвам и съм много доволна как изпира но откакто се вмириса съм се поболяла
някой дали му се е случвало
сега ми донесоха някъкъв от италия и ще почна  с него -дано се нормализират нещата
инъче прането си ухае добре

# 365
при мен откакто започнах да ползвам течен препарат се появи лош мирис в пералнята- Персил за цветно  ползвам и съм много доволна как изпира но откакто се вмириса съм се поболяла
някой дали му се е случвало
сега ми донесоха някъкъв от италия и ще почна  с него -дано се нормализират нещата
инъче прането си ухае добре

Виж тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=398442.0

# 366
Без значение какъв препарат използвате е необходимо регулярно почистване на пералнята. "Вмирисването" едва ли е породено от течния препарат. Има специални препарати за почистване, а не да разглобим машината. Лошото е, че супермаркетите не ги продават - смятат ги за излишен лукс. Но се намират по специализираните магазини. Препоръчва се да се ползват на 3-4 месеца -  според това , колко често пускате машината.

# 367
Без значение какъв препарат използвате е необходимо регулярно почистване на пералнята. "Вмирисването" едва ли е породено от течния препарат. Има специални препарати за почистване, а не да разглобим машината. Лошото е, че супермаркетите не ги продават - смятат ги за излишен лукс. Но се намират по специализираните магазини. Препоръчва се да се ползват на 3-4 месеца -  според това , колко често пускате машината.

Как се наричат тези препарати, в темата, която даде линк guess who е обяснено защо се вмирисва пералнята от течните препарати, а аз рядко пера на високи градуси и може и мен да ме очаква такова мухлясване скоро. Пералнята е нова и не беше прала с течен прах. Старата нямаше никакъв проблем с течния прах, но стоеше на едната тарасата поради липса на място в предното жилище и добре се проветряваше след пране. Сега детето редовно минава след мен и затваря люка.

# 368
Аз ползвам на sano ANTI KALK. Не знам дали почиства само варовика или всичко.

# 369
Аз ползвам на sano ANTI KALK. Не знам дали почиства само варовика или всичко.

В другата тема пишеше с прах за бяло пране, че се пуска празна пералня на високи градуси - и това ли се използва така?

# 370
Лилянчо

sano Anti-kalk,  frisch-aktiv Anti-kalk и domol anti-kalk са Гелове против натрупване на варовик, от типа на прахообразния калгон. Те се добавят към гела за пране за да се омекоти водата, но не чистят натрупаното по машината.

Препаратите, кото аз съм ползвал са немски и се наричат Машиненрайнигер или Машиненпфлегер, но не знам къде да ги търсиш. Особено в Атина Laughing
Има и за перална, и за миялна. За почистване само от натрупан калк също има отделен препарат, който е на основата на пречистена лимонена киселина и е съвсем различен от скъпия калгон. Пуска се веднъж на няколко месеца на температура над 60 оС, без пране и други препарати.
90 оС не ти препоръчвам за каквото и да е.

# 371
Дедо, благодаря, изясни ми се, явно ще трябва да отделя повече време на щанда с препаратите, за да намеря нещо подобно.

п.с. а за температурата рядко пера на 60 градуса, това за мен е висока температура, 95 градуса пробвахме само в началото, първото празно пране.

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 10:14 от Лилянчо

# 372
Има препарат за почистване на съдониални на Кларо. Ще проверя дали става и за перални и ще ви кажа.
Иначе аз понякога пускам пералнята да се вирти с белина на 90 градуса.

# 373
Клро не.
Първо е само за варовик по миялни. Освен това и за тях не го препоръчват, защото в друг форум споделиха, че не е истински препарат, а само лимонена киселина, пакетирана тук.

# 374
Клро не.
Първо е само за варовик по миялни. Освен това и за тях не го препоръчват, защото в друг форум споделиха, че не е истински препарат, а само лимонена киселина, пакетирана тук.
Абсолютни глупости!
Проверих- става за всички видове съдомиялни и перални и се препоръчва от Миеле. За накип в машината и по нагреватела.

Общи условия

Активация на акаунт