използвате ли течен прах за пране?

• 157 973
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
абе я си гледайте работата ... ще се регистрирам, когато си поискам. Писах само в тази тема, защото тази ме интересува Wink

# 736
  • България
използвам капсули на ариел и от известно време при първо плакнене се разнася ужасна миризма/маркуча излива водата направо в мивката/
днес купих капсули ленор,за първи път ги видях и дрехите мокри миришат мн хубаво и чорапите се изпраха/поставих си за цел да наблюдавам тях,като най-замърсени от дрехите ни/
ще изчакам да видя изсъхна ли как ще миришат,но за мен е важно че пере тоя прах....мислех че само омекотител е ленора

# 737
  • София
Точно се чудех дали да си взема течно ОМО от Лидъл, че го мернах в брошура - и добре, че тази тема се появи, та да се откажа. Жалко, че вече няма в Лидъл ОМО  на прах. От него бях най-доволна.

# 738
Точно се чудех дали да си взема течно ОМО от Лидъл, че го мернах в брошура - и добре, че тази тема се появи, та да се откажа. Жалко, че вече няма в Лидъл ОМО  на прах. От него бях най-доволна.
Лидълският ОМО на прах няма нищо общо с хубавия ОМО, дето си го купувах от другите вериги. Става въпрос за голямата опаковка, купих, ползвах дълго време, но не изпираше добре, не миришеше добре и главно беше само бял прах, нямаше цветни гранулки, което е знак за орязана версия на оригинала. И аз му се зачудих на течното ОМО от брошурата, ама май няма да взема.

# 739
Лидълският ОМО на прах няма нищо общо с хубавия ОМО, дето си го купувах от другите вериги. Става въпрос за голямата опаковка, купих, ползвах дълго време, но не изпираше добре, не миришеше добре и главно беше само бял прах, нямаше цветни гранулки, което е знак за орязана версия на оригинала. И аз му се зачудих на течното ОМО от брошурата, ама май няма да взема.
Това в червено изобщо няма нищо общо с истината. Цветните гранулки не са знак за нищо.
За другото си права.
Не си давайте парите за ОМО от Лидл. Не струва.
Хубавият прах ОМО е този

течен - този

и капсули

# 740
Гес, благодаря, както винаги си перфектна. И аз такъв си взех от Фантастико, пере добре, доволна съм. Вече по инфо от темите тук търся предимно прах за пране, а не течен или капсули.

# 741
От години пера единствено с течния на Фрош.

# 742
  • София
Аз пера с течен Тео бебе и съм доволна. Simple Smile

# 743
Не ви ли се вмирисват дрехите?

# 744
За цветно пране използвам Ариел течен за цветно, но за бялото си държа на прахта...

# 745
  • София
Ползвам течен ариел и персил.
С течни препарати перете на 60 и повече градуси.
Иначе тиня, мухъл, гняс...  Sick
Ех, че генерално заключение! Тинята и гняста се получават при тези, който не си поддържат пералните, както и от некадърни препарати дето само размазват мръсотията и няма нищо общо с това дали препарата е течен или прахообразен. Калпавите прахове пък не се разтварят на 30, някой и на 40 градуса и става  Sick Мухала се получава, когато дрехите седят с часове непростряни и когато врата на пералнята се държи затворена, понякога и при съвсем притворена почти затворена и влагата няма от къде да излезе, или излиза бавно с часове. Също и ако помещението е влажно /баня, наличие на сушилня, която прави много влага/.
Ако някой трябва да следва съвета ти не виждам как ще се перат повечето дрехи - те искат 30-40 градуса, да спре да ползва течен ли? Не е ли по-добре да си поддържаш пералнята някак? Има го и варианта течния да е некачаствен, ама това не е щото е течен.

# 746
  • Стара Загора
Днес се загледах в праховете в Лидъл. Имаше Омо на прах голяма кутия със  зелен етикет ново, цената я забравих. До формила за цветно беше.

# 747
  • София
Нямам мухъл, нямам тиня, пералнята ми е почти нова, наскоро пробвах пак да се върна към течен за цветно. 3-4 пъти беше ок, обаче сега дрехите пак миришат, веднага след като ги извадя от спрялата пералня.

# 748
  • София
От години пера с течен Ариел, често пускам дрехи на 30 градуса и всичко се изпира чудесно и мирише чудесно. За пръв път чувам за вмирисано пране, кал и тиня  newsm78 Честно казано вече толкова съм свикнала с течния прах, че не си представям да пера с друг.

# 749
От 2009 до сега сигурно 1000 пъти (само от мен) е обяснявано  защо праховете са по-добри от течните и защо течните могат да предизвикат неприятна миризма в пералнята и на дрехите. Който се интересува, ще намери начин да намери информацията. Който не се интересува, ще продължи да си развива дървените философии.

Хайде сега като е на 50-та страница, дано някой я заключи тая 100-годишна тема.

Последна редакция: сб, 19 сеп 2015, 21:49 от Guess Who

Общи условия

Активация на акаунт