използвате ли течен прах за пране?

• 158 274
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
ползвам течен rex  и съм доволна  Peace

# 166
rex има ли чашка

# 167
  • There I was on a July morning
Самата капачка на бутилката е въпросната чашка.

# 168
От години ползвам само течен прах. Познати ми носят от Германия, от тук при привършване съм взимала каквото намеря. Сего скоро си взех на Perwoll от Billa и съм доволна. Rex-а не може да се сравни с Ariel,Persil или Dixan, но за зор заман става. Течният прах пределено е по-добър от праха на гранули, тъй като се разтваря по-добре и съответно се отпира по-бързо.
Слагам го когато се сетя в барабана, но в повечето случаи забравям и го изсипвам в отделението за нормалния прах, но не съм забелязала разлика.

# 169
Ползвам течна прах "Ариел" и съм доволна. Като "излязат" от пералнята, ухаят страхотно без омекотител  Peace

# 170
ползвам течен персил и съм много доволна.

# 171
не ползвам

# 172

Да, продава се с чашката. И Персила - също.

Течният прах пределено е по-добър от праха на гранули, тъй като се разтваря по-добре и съответно се отпира по-бързо.

Но определено не се препоръчва дългосрочна употреба само на течни препарати и то само на ниски температури, защото не съдържат избелващи вещества на кислородна основа и пералнята може да мухляса или да започне да мирише на лошо.

# 173
Досега не съм ползвала,но в последно време се замислям да пробвам. Peace

# 174
  • с/у ОколоМръсТното
ползвам течен персил и съм много доволна.

и аз така.
Но ме притеснява фактът, че пише Универсал на опаковката.
А аз ползвам поне 2 вида прах от този на гранулки - за цветно и за бяло пране. Дали ще си прецакам бялото или ще си избеля цветното, ползвайки тоз универсален Персил?  Thinking

# 175
Нали казваш, че е универсален, така че не би трябвало да се променят цветовете!

# 176
и аз така.
Но ме притеснява фактът, че пише Универсал на опаковката.
А аз ползвам поне 2 вида прах от този на гранулки - за цветно и за бяло пране. Дали ще си прецакам бялото или ще си избеля цветното, ползвайки тоз универсален Персил?  Thinking

По принцип течните перилни препарати не съдържат кислородни избелители (перборат) както прахообразните. Производителите го компенсират като добавят повече оптични избелители, освен ензимите. Оптичните избелители не избелват, само подсилват визуално цвета. Така че не би трябвало да има проблеми да се избелят цветните, но белите могат да се прецакат, което не ми се е случвало досега.

# 177
а цапа ли се пак така чекмеджето, където се слага праха? на мен това ми е проблема с праха на гранули, че остава малко и после мухлясва. Също така мухлясва и отделението, където се слага белина, а аз никога не слагам Rolling Eyes

# 178
  • В долината на голямата река
Аз от половин година ползвам течен прах за пране т.е. гел на Персил и съм много доволна, а пък и напоследък ми прави впечатление, че е с намалена цена, което го прави наистина по - приемлив ценово.

# 179
  • София
Ползвам течен Ариел професионален, определено доволна.

а цапа ли се пак така чекмеджето, където се слага праха? на мен това ми е проблема с праха на гранули, че остава малко и после мухлясва. Също така мухлясва и отделението, където се слага белина, а аз никога не слагам Rolling Eyes
И при мен с гранулирания прах отделението се зацапваше страшно много. Сега ми се струва, че е в пъти по-добре. А опитвала ли си да пробваш да извадиш чекмеджето и да го почистиш. Аз така правя от време на време. Явно от влагата мухлясва, при това не само там, където виждаме... като го извадих за първи път с ужас установих, че е доста захабено  Crazy! Киснах го и го търках доста сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт