Великден-как да украсим яицата и масата?

• 114 677
  • 796
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Имам въпрос, от кои бои сте доволни? Последните години нещо не мога да попадна на хубави наситени бои. Все са едни такива убити цветовете, искам да са по- силни. Thinking

# 166
eti_31 много хубави яйца  bouquet
geleva аз сега купих повечето бои на пазара, наресвам тези желатиновите, а за другите слагаш по малко вода за да разтвориш боята и става по наситен цвят, а и сега правя продухани яйца и може да стоят в боята и едно денонощие

# 167
  • София
Аз слагам по две капсули в съдинка, но не са така ярки цветовете. Rolling Eyes Ще опитам с желатиновите.   bouquet

# 168
  • В града на хумора...
Аз слагам по две капсули в съдинка, но не са така ярки цветовете. Rolling Eyes Ще опитам с желатиновите.   bouquet
ДА....и аз това се ядосвам...искам ярки , наситени цветове ...а те все едни тъмни....убити ..... newsm78

# 169
  • някъде там
Запис,че скоро ще ми трябват идеи Peace

# 170

Страхотни бисквитки , моля за рецептата и особено цветната глазура . Хубав ден !

# 171
# 172
mam@, много идейна кошничка  Peace Какво е тестото?

# 173
# 174
# 175
  • Средната земя
Да ви питам, като боядисвате с желатин или с брилянтните боички, не ви ли залепват яйцата? Аз миналата година пробвах с боичките и трябва да ви кажа, че лепнеха яйцата. Придържах се към упътването, но нещо не се получи, личи си къде си ги поставил. Цялата трева в кошницата беше залепнала по тях. Много неприятно  Confused
Кажете как точно ги варите яйцата, че на мен половината са ми разход винаги  Embarassed Колко минути, слагате ли оцет, сол във водата  newsm78

# 176
Имам въпрос, от кои бои сте доволни? Последните години нещо не мога да попадна на хубави наситени бои. Все са едни такива убити цветовете, искам да са по- силни. Thinking
Аз купувам едни бои дето приличат на антибиотик( в такива капсули са) - 7 цвята....Много съм доволна от тях.Даже вече съм си купила от тях....Ако искаш довечера ще погледна и фирмата производител и пак ще пиша(сега съм на работа....).Разкошни наситени цветове стават....

# 177
Да ви питам, като боядисвате с желатин или с брилянтните боички, не ви ли залепват яйцата? Аз миналата година пробвах с боичките и трябва да ви кажа, че лепнеха яйцата. Придържах се към упътването, но нещо не се получи, личи си къде си ги поставил. Цялата трева в кошницата беше залепнала по тях. Много неприятно  Confused
Кажете как точно ги варите яйцата, че на мен половината са ми разход винаги  Embarassed Колко минути, слагате ли оцет, сол във водата  newsm78

Като, гланцираш яйцата с олио, не залепват.

Относно варенето - постилам кърпа на дъното на тенджерата и подреждам, измитите яйца които са със стайна температура /само на един ред/, наливам вода със същата температура, слагам 1 ч.л. сол и включвам да се варят на слаб котлон. Важно е да няма резки температурни промени и яйцата да не подскачат и се удрят едно в друго при варенето.

# 178
  • София
TheNMaster , ще чакам да пишеш. Hug
Зипър , аз също като tety, слагам кърпа на дъното на тенджерата, нареждам яйцата плътно едно до друго, слагам и сол. Като заврат яйцата, намалявам котлона на по- ниска степен, за да не подскачат много и да се удрят едно в друго. Яйцата ги варя около 15 минути, след като е завряла водата. Peace

# 179
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз ги варя на пара. не се чупят Peace

ползвам металната кошничка, слагам в теджера вода, кошничката и в нея яйцата.
първо бях скептична, но яйцата се сваряват идеално и немят грам пукнатини  Peace
стават и по-бързо, защото за 8-10 яйца завирам само около чаша вода...

Общи условия

Активация на акаунт