Великден-как да украсим яицата и масата?

• 114 583
  • 796
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Извинявам се ако задавам глупав въпрос, но искам да попитам в София къде мога да намеря формички или формичка за сладки във формата на яйце? В магазина за 1 лев при нас имаше великденски формички, но няма с форма на яйце, а и тези за които писахте от Пикадили не разбрах дали имат яйчице.
Благодаря   bouquet

Къде е магазинът за левче, в който си видяла великденски формички Praynig Аз обиколих всичките ми познати такива и не намерих

# 226
  • Варна
Ето и моите яйца от миналата година :

# 227
  • София
Извинявам се ако задавам глупав въпрос, но искам да попитам в София къде мога да намеря формички или формичка за сладки във формата на яйце? В магазина за 1 лев при нас имаше великденски формички, но няма с форма на яйце, а и тези за които писахте от Пикадили не разбрах дали имат яйчице.
Благодаря   bouquet

Къде е магазинът за левче, в който си видяла великденски формички Praynig Аз обиколих всичките ми познати такива и не намерих

Ами аз съм от Драгалевци и тук в кварталния магазин имаше, бяха зайче, мече, пате, сърчице и още 2, но не помня какви, НО си нямат формичка на яйце а аз все още търся! Формичките са 1.50лв, ако искате можем да измислим нещо  Peace

# 228
  • Някъде на път....
suzi_a, ееееее, разкош!   smile3501 smile3501 smile3501

# 229
  • Балчик
Яйце в БГ не съм виждала, затова си поръчах по интернет.

# 230
  • под кривата круша
Мисля, че няма да е трудно да се докара формата на яйце и без формичка. Тази година обаче искам да взема бели яйца. Върти ми се нещо, че били по-чупливи от другите. Вярно ли е?

# 231
Тази година обаче искам да взема бели яйца. Върти ми се нещо, че били по-чупливи от другите. Вярно ли е?

И аз съм го чувала. Миналата година мъжът ми беше намерил бели. Бях супер внимателна при варенето и от 20 имаше 2 пукнати.

# 232
Здравейте момичета, идеите, снимките - те са страхотни  newsm10
Но моля ви отговорете ми на един вероятно тъп въпрос, виждам от снимкте, че natalyna го прилага успешно, затова директно и към теб:
(май ще стана фенка на темата ти 'Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях', феноменално)
Как безвредно се боядисват храните, от къде мога да си купя такива оцветители за лакумства?  newsm51
Моля майсторите,  Praynig , cook споделете ! ако оставите и линкове да се информирам, също ще съм благодарна

Гледам колко е малък избора на едни 'прости' формички и през какво сте минали за да ги имате. От години се оглеждам за формички, но ...
Чак си мислех да купя комплект за игра с пластелин за детето, за да взема от него формичките. Май не се реших понеже ми се видя доста скъп, аи не успях да видя формите newsm12.

За тазгодишните яйца съм решила да изпробвам поне 4 варианта, единият от които в този форум ще е вписан май за първи път, ако си мисля че съм изчела цялата. Та нововъведението е следното:

Боядисващи конци

Купих си вълнена прежда, Нарязох я на около 15-20см.-ви парченца, Разтворих си боите за яйца, Накиснах на око във всеки цвят изрязаните лентички, Сега чакам да се изпари водата, ако не стане скоро и има проблеми ще я доизлея, После ще изсуша конците. И когато яйцата са готови в предвеликденските дни, още топли, ги увивам в конците, каквато комбинация си направя и в ал.фолио докато изстинат.

Идеята ми дойде след като разбрах, че в Гърция конци точно за тази цел си се продават. И аз съм ползвала. Най-добре е яйцата да са бели, но и може с ежедневните. Ефекта е - мраморен, е с оригиналните конци от Гърция. Това какво ще се получи при мен, още е мистерия.  fingerscrossed

Последна редакция: чт, 03 апр 2008, 19:13 от Фанита

# 233
Купих си вълнена прежда, Нарязох я на около 15-20см.-ви парченца, Разтворих си боите за яйца, Накиснах на око във всеки цвят изрязаните лентички, Сега чакам да се изпари водата, ако не стане скоро и има проблеми ще я доизлея, После ще изсуша конците. И когато яйцата са готови в предвеликденските дни, още топли, ги увивам в конците, каквато комбинация си направя и в ал.фолио докато изстинат. [/color]

Много хитро!

# 234
Моми4ета страхотни идеи.Бихте ли ми казали при боядисването с желатин, трябва ли предварително да е боядисано яйцето преди да се сложи в желатина?Не знам дали се обясних добре. newsm78Мерси предварително.

# 235
  • Czech Republic
Здравейте момичета, идеите, снимките - те са страхотни  newsm10
Но моля ви отговорете ми на един вероятно тъп въпрос, виждам от снимкте, че natalyna го прилага успешно, затова директно и към теб:
(май ще стана фенка на темата ти 'Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях', феноменално)
Как безвредно се боядисват храните, от къде мога да си купя такива оцветители за лакумства?  newsm51

Здравей Фанита - това са сладкарски бои, но може да използват и бои за яйца на които е написано, че стават и за сладкарски цели (общо взето това са бои в които няма сол - обикновени). Иначе в темата за тортите има в началният пост адреси на сладкарски борси в БГ от където могат да се купят и по-специализирани боички).

Някой беше питал за сладките които бях правила - може да ползвате която и да е рецепта за изрязани с формички сладки (моите са меденките на Джули - рецептата съм пускала в коледната тема). Глазурата може да е белтъчна (в моят случай) или захарна(ледена) глазура - рецептата е пак в първият пост на тортите.

# 236
  • София
Благодаря   bouquet

Ами аз съм от Драгалевци и тук в кварталния магазин имаше, бяха зайче, мече, пате, сърчице и още 2, но не помня какви, НО си нямат формичка на яйце а аз все още търся! Формичките са 1.50лв, ако искате можем да измислим нещо  Peace

Благодаря ти за бързия отговор  bouquet Днес случайно видях в Хит формички на Факелман и в тях имаше пате, зайче и т.н. , но нямаше яйце. купих си ги, но ще следя някъде за яйце и ако намеря ще докладвам в темата.

# 237
...това са сладкарски бои, но може да използват и бои за яйца на които е написано, че стават и за сладкарски цели (общо взето това са бои в които няма сол - обикновени). Иначе в темата за тортите има в началният пост адреси на сладкарски борси в БГ от където могат да се купят и по-специализирани боички)...

Благодарности на майсторката!  Heart Eyes
Ориентирах се Simple Smile и дано утрешния ден ме отведе да си закупя малко декорации и боички. само се вайкам защо толкова късно ви откривам момичета?!? Добре, че се поправям.  Peace

Последна редакция: пт, 04 апр 2008, 01:31 от Фанита

# 238
Фанита тази година има такива конци по магазините, в нас ще снимам и ще ги покажа, пише че се омотават около яйцето и след това се овива в фолио и така се варят яйцата, едновременно варене и боядисване

# 239
http://pet.dir.bg/pet.htm
намерих я боята, казва се Комплект "Слънчева дъга

Общи условия

Активация на акаунт