Великден-как да украсим яицата и масата?

• 114 368
  • 796
  •   1
Отговори
# 375
Много са красиви яйцата. Това с какво е рисувано?

Това са моите меденки, които са още недовършени. Мисля да събера букетчета за подарък на приятели.

# 376
Незнам точно с какво са рисувани , особено последните .Някой изглеждат рисувани с восък .Аз лично ще рисувам с водни и темперни боички и четка от очна линия , пък какво ще се получи ще видим .После ще покажа.

# 377
Незнам точно с какво са рисувани , особено последните .Някой изглеждат рисувани с восък .Аз лично ще рисувам с водни и темперни боички и четка от очна линия , пък какво ще се получи ще видим .После ще покажа.

С такива бои могат да се рисуват само кухи яйца за декорация. Тези които ще се консумират не можеш да боядисваш с подобни бои.

# 378
  • Балчик
Narina, не знам точно колко бройки. Направих 2 дози и всички са снимани и са в албума ми в подписа. Ако не те мързи-брой ги. Ама са доста дребни+ 4 различни големини зайци.

# 379
  • Варна
Здравейте!
Аз за пръв път правих лимонените сладки и станаха страхотни! Сложих кората на цял лимон и 2 препълнени супени лъжици от сока и станаха много лимонени, точно както обичам. Но малко трошливо беше тестото, трудно ги местех на тавата.
Сега ми се иска да направя още нещо с формички, но да не е меденки. Имам резервен вариант джинджифилови сладки, но ми се ще нещо ново да опитам.
Предложете!

# 380
Да се запиша и аз тук,че има доста идейки.А ето и моите яйца миналогодишни,надявам се тая година на по-хубави  Rolling Eyes
http://images15.snimka.bg/002586743.jpg
http://images15.snimka.bg/002586744.jpg

# 381
  • космополитно
Привет! Не мога да отделям много време за четене из форума и "хващам" нещата от тук и там! Попаднах на много ценни идеи тук! Ето и моя принос към темата!

http://velikden.rozali.com/
Моля за извинения, ако дублирам вече поместена информация!

# 382
Момичета, следа темата судоволствие, но не успявам да изчета всичко. Имаше дадена идея за боядисване на яйца с люспи от лук. Моля, ако някой има снимки на яйца, боядисани по този начин, да сподели една. Как се правят ми стана ясно, но не знам ефекта какъв е, дали има смисъл да се пробвам с ежедневните яйца, малко ме съмнява, а нямам под ръка бели. Еееееййй, малееее добре че го написах та да се сетя - Бели яйца, трябва да щурмувам Метро тези дни.

# 383

С такива бои могат да се рисуват само кухи яйца за декорация. Тези които ще се консумират не можеш да боядисваш с подобни бои.

Аз боядисвам с подобни бои всяка година яйца , водните детски боички са безвредни ,защото са направени за деца ,  не виждам проблем да се боядисва с тях, но всеки си преценява .

# 384
Джемма, преброих около 130 от двете дози, т.е. около 65-70 за доза...Перфектно!
А за маргарина какво мислиш - ще стане ли кулинарния на Калиакра?

# 385
  • Балчик
Мисля, че ще стане маргаринът. По-принцип той е с по-голямо съдържание на мазнина, но пък ако ползваш българско "масло"- в кавички понеже то е всичко друго, но не и масло- все тая, защото и то е с огромно съдържание на вода, недопустимо за масло по БДС.
НАпоследък и аз ползвам доста от кулинарния маргарин на Калиакра за печива.

# 386
Благодаря Hug

# 387
NARINA,от теб разбрах за промоцията на Калиакра с формата и вчера щурмувах BILLA,защото тази година ми се иска да направя козунак във форма,а не кръгъл.И като го гледах този всичкия маргарин се чдех какво да го правя и реших да забъркам лимоновите бисквитки.Направих двойна доза с едно пакетче маргарин.До 2.00 сутринта им слагах глазура,захарни пръчици и от ония лъскави захарни топченца.Получи се голяма красота(в момента нямам фотоапарат),но твърдички.По изкривените оставих за дегустация на сутринта,другите в кутия и на някое по-закътано място,че моите хора ще ги налазят и до Великден няма да остане нищо!Днес бискитките са поомекнали,страшно ухаят на лимон и не мога да ти кажа как вървят със сутрешното ми кафенце!Така че не се притеснявай,а действай смело!Успех!

# 388
И аз се запалих по вашите бисквитки, но нямах формички. Днес попитах в един магазин за домашни потреби в квартала и си купих за 1.50 лв някакви пластмасови турски формички - зайче, мече, сърце, цвете, елхичка и пеперуда. Сега трябва да се върна назад в темата и да открия рецептата.

# 389
Самотника, радвам се че нещата са се получили...аз в сряда ще забъркам една доза и се надявам и моите да станат мекички поне за Великден Peace

Общи условия

Активация на акаунт