Великден-как да украсим яицата и масата?

• 114 347
  • 796
  •   1
Отговори
# 390
Момичета толкова ме развълнувахте с тия меденки че ме хваща яд  че съм на работа и няма да има време да забъркам нещо, надявам се в събота да ми остане време за нещо, но си мисля да направя едни пурички стават страхотни.Давам рецептата ако някой иска да ги пробва макар не и сега:
500 гр. брашно
1ч.ч. мас
1ч.ч. олио
1ч.ч кисело мляко с 1.л. сода
1л.захар
Тестото става ронлово - маслено и се разточва върху брашно.Пълнежа е по избор - локум сладко или нещо друго.След като се изпекът и са все още топли се поръсват обилно с пудра захар, и тъй - като тя се поема от тестото като изстинат може още ведън да се поръсят, така става по - сладки

# 391
  • Torino,IT
Момичета, не съм чела темата, извинете ме ако въпроса ми вече е дискутиран тук, но за Великден броя на боядисаните яйцаима ли значение?Четен или нечетен трябва да бъде или няма значение? newsm78

# 392
По принцип трябва да се боядисват толкова колкото е броя на членовете на семейството, по принцип така се е правело едно време, но сега мисля че всеки боядисва колкото има и може да си позволи.Не съм чувала дали трябва да са четни или не.  newsm78

# 393
Хммм, май никога не съм чувала да се обсъджа четен или не да е броят боядисани яйца newsm78

# 394
  • дълбоко,дълбоко в прованса
Narina, eто тук е обсъждано, плюс съвети за варенето на яйцата::
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=179680.msg3625752#msg3625752

# 395
Моля Ви помагайте!Някой знае ли къде е описано как се правят брилянтните яйца?Търся вече цял час и се обърках.Благодаря Ви предварително!  bouquet Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 396
  • Пловдив
И аз се запалих по вашите бисквитки, но нямах формички. Днес попитах в един магазин за домашни потреби в квартала и си купих за 1.50 лв някакви пластмасови турски формички - зайче, мече, сърце, цвете, елхичка и пеперуда. Сега трябва да се върна назад в темата и да открия рецептата.
И аз се  запалих, ще споделиш ли като ги намериш, да не се ровя и аз  Heart Eyes Praynig

# 397
Сарина,  Peace

# 398
Днес от Метро си купих тези боички за декорация на бисквитки по 3лв.и11ст.

А това е от Кауфланд-мечета и захарни животни:

# 399
Рецептата на лимоновите бисквитки е на шеста страница от тази тема,поста е на NATALYNA ,а рецептата е на Таннита,доколкото разбрах.

# 400
Абе и на мен ми хареса идеята със ле6тата,но няма ли да замери6е този памук?
И засто то4но ле6та?Сте пробвам и аз.
Уна-Сладките са ти страхотни.Браво. Grinning

# 401
  • Пловдив

няма да ти порасне  толкова бързо...аз моята я сложих преди няколко дена и е покарала, но още е много късичка тревата....

# 402
  • Пловдив
Рецептата на лимоновите бисквитки е на шеста страница от тази тема,поста е на NATALYNA ,а рецептата е на Таннита,доколкото разбрах.
Тенк ю, открихме я  Hug

# 403

няма да ти порасне  толкова бързо...аз моята я сложих преди няколко дена и е покарала, но още е много късичка тревата....

Веднъж да покара, после расте с минути. Моята я сложих в четвъртък и вече е 4см. Май на светличко расте повече. Но е добре да има повече леща. Моята е малко рядка май.

# 404
За този Великден ще ползвам само бели яйца. Черупката им е много по-фина от на всекидневните такива. Как да намаля до минимум броя на пукнатите яйца по време на варене? Освен добавянето на сол във водата, дали има значение и бройката, която на веднъж ще варя? Дали да разпределя на порции сваряването в тенжери колкото да покрият само дъното, без 2-ри ред яйца? Чувала съм и за мрежички. Преди да ги сложа да се варят колко време е добре яйцата да са постояли на стайна температура? Първоначално варя на силен огън, докато заври водата и после намалям? Изяснете  ми тънкостите, ако има и още! Аз за това се сещам и трябва да си призная, че досега не съм се придържала към всичко това и съответно имаше много 'жертви'.

Последна редакция: вт, 22 апр 2008, 14:56 от Фанита

Общи условия

Активация на акаунт