Как да сваря яйцата без да се пукнат?

  • 54 079
  • 105
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 432
А кога слагате яйцата - като се нагрее водата или още в началото?
От началото.

# 16
  • Мнения: 286
Момичета, не слагайте оцет във водата в която варите яйцата.
Киселината в оцета разяжда черупката и почти не ги хваща боята.

Миналата година така си изхабих всички яйца.Добре, че имах стикери та горе-долу придобиха вид.

# 17
  • Мнения: 2 015
Винаги ми се напукват едно 70, че и повече.

То още като ги купуваш яйцата - черупките им едни прозрачни, нежни, крехки...

Домашни яйца трябва да се използват - Тогава ако има 1-2% пак добре.

А иначе и кърпи слагам, и ги увувам и на слаб огън...Всичко си е от яйцата

# 18
  • Мнения: 1 118
аз не слагам кърпа или чорапогащник,защото всичката ми винена киселина остава по тях
иначе на слаб огън в голям съд и малко на брой + сол

# 19
  • София
  • Мнения: 2 360
Тъкмо си мислех да пусна същата тема. Браво на авторката.  Grinning
И на мен ми се пукат половината винаги, че и повече от половината. слагала съм сол, кърпа отдолу, вадя ги предната вече от хладилника - и все е така. На слаб огън на котлона, пък спират да се варят, абе, няма угодия.  #Cussing out Щом пишете 3 - 4 лъжици сол - ще сложа този път повечко и дано "жертвите" са по-малко. Че е голям резил - ходя да купувам още яйца и варя втори път.  Embarassed

# 20
  • Мнения: 814
Ако самата черупка на яйцата не е достатъчно здрава, естествено е да се пука по - лесно. Яйцата  слагам в студена вода  и ги варя  на по - ниска температура в началото, като  едва накрая я увеличавам, за да избегна счупването или напукването на черупката. Не мога да си обясна защо толкова много яйца ви се пукат, при мен се случва само при яйца с по - тънка черупка, а това обикновено са домашните яйца. Тези, които купувам, са с по - здрава черупка.

# 21
  • Мнения: 1 118
сега говорих със свекървата и се разбрахме утре да боядисаме заедно яйцата.всичко хубаво,но тя ми каза,че трябвало всичките неведнъж да се варят  #Crazy демек 51 яйца наведнъж,еми те ще се спукат всичките.казах и по 15 да вариме,тя не та не  Close

# 22
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 190
lamita, аз пък от моята свекърва знам, че се варят и боядисват нечетен брой яйца

# 23
  • Мнения: 29
и аз да споделя моя опит слагам най-отдолу кърпа след това ред яайца възможно най-плътно наредени после пак кърпа пак ред яйца и не слагам сол нито оцет
 така  с водата ги оставям около 1/2ч и после на тих огън  нямала съм пукнати яйца  е да речем едно на 30бр е нищо при условие че имам три дечица -яйцето се дели на три и...няма загуби

# 24
  • София
  • Мнения: 2 360
lamita, аз пък от моята свекърва знам, че се варят и боядисват нечетен брой яйца
Това за сефте го чувам. Но сигурно е вярно, знам ли?  newsm78 Аз боядисвам, колкото оцелеят от двете сварявания.  Party

# 25
За да не се пукат се слага 1/4 до 1/2 чаена лъжица сол.

# 26
Аз варя най много 20 яйца

# 27
  • Мнения: 2 160
слагала съм и оцет и сол, но пак са се пукали Rolling Eyes

# 28
  • София
  • Мнения: 4 659
Друг начин да не се напукат е да се сложат за известно време в топла вода преди да започне варенето. Аз мисля така да направя, после ще сложа някаква кърпа отдолу в тенджерата, малко сол и мисля да ги включа на 3 от максимум 6. Вие на колко ги варите?

# 29
  • Мнения: 11 607
За да не се пукат яйцата, майка ми ги слага от вечерта на стайна температура. После в една торба ги слага и така с торбата ги вари.....Колко пука така - незнам, но това е нейната технология.... И ги слага след като заври водата... Лично аз не обичам яйца с черен жълтък.

Общи условия

Активация на акаунт