Великден-как да украсим яицата и масата?

• 114 428
  • 796
  •   1
Отговори
# 555
Момичета и аз боядисвах с ръкавички и ръчичките ми са чистички.Аз от 24 имам 4 при варенето пукнати,варих ги на 2 пъти,от първия път 3,от втория само 1,защото сложих 3 с.л.сол и оцет и кърпа.Иначе счупих 2 аз по невнимание.Утре ще ви ги покажа.Нагледах се на красоти от вашите яичица.Имам един въпрос,искам да залепя и аз ориз и макарончета,но с какво да ги залепя,какво лепило е подходящо,защото после ще ги ядем?
Къде имаше със залепени оризчета?

mama toni е показала такива, на стр.25 от темата  Peace

# 556
http://img187.imageshack.us/img187/5926/karolin216qb9.jpg  Това са яичицата на mama toni ,но тя е използвала лепило,което на мен ми е неизвестно,а и не вярвам тук да намеря такова,затова питам има ли някакъв начин друг за залепване,при положение,че ще ги ядем после?

# 557
  • Русе
Много хубави яйца сте боядисали  bouquet
И хубави идеи сте написали Heart Eyes
Ето ги и моите яйчица.Обикновено ги изрисувам,но този път като почнах се оказа,че боите пускат,независимо,че ги запечатах с желатин и бялото става розово,така контраста се губи и не изглеждат добре Sad Но поне цветовете са прилични.

# 558
Страхотни сте! Малко ме е срам да покажа моите, ама като за първи опит в живота ми съм доволна!  Laughing
http://images25.snimka.bg/005681172-big.jpg

# 559
  • софия
Направо ми омръзна да се повтарям,но какво да правя,като всичко показано до тук е  newsm10 newsm09!
Това с оризчетата,ще е за някоя мама с по-железни нерви от моите и с детенце разбиращо от "не пипай в боята!" Joy

# 560

Ето нашите

# 561
  • Пловдив
Eто и моите моите яйчица само, че снимката е малко кофти  Wink

# 562
Още веднъж благодаря mimi6669lovekiss 60 яйца, 3 пукнати
Ето една част от яйчицата, които ще ни радват на Великден:

Сега започвам да налепям и стикери, на част от останалите.

# 563
И ние цял следобяд боядисваме-60 броя ooooh! В това число и за бабите ни.
Весели празници на всички!!!

Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 20:11 от gretacvetina

# 564
  • София
Яйцата ви са много хубави,ето и моите:

# 565
За нищо Фанита,станали са ти страхотни яичицата.Моите не станаха въобще хубави.Аз пак да си задам въпроса,че ме подминавате.С какво да си залепя оризчета варху яйцата,които ще се ядат?Сетих се за разтопена захар-карамел,дали ще се залепят?

# 566
Аз слагах на някои брокат, не че се вижда, но ползвах Craft glue - лепило за моделиране, Non-toxic - Safe. Мисля че идеята с карамела е 6-тица, не бих се сетила. По тази логика, може би ще стане и с някоя глазура newsm78
Сетих се че желатиновите боички са доста лепливи докато изсъхнат. Идеален начин ще е след нанасяне с четчица да сложиш и оризчетата.

Последна редакция: пт, 25 апр 2008, 09:28 от Фанита

# 567
  • софия
Майко мила  Shocked как ги првите тези уникални яйца,бе жени  Crazy?!
На Фанита и на анна-мария направо ме разбиха

# 568
Майко мила  Shocked как ги правите тези уникални яйца,бе жени  Crazy?!

И мен ми падна шапката като видях на Фанита красотите....Евала!   bouquet

# 569
Чудни яйчица сте нашарили Joy

Аз от 24бр. нямам НИТО ЕДНО пукнато...Миналата година от 30 имах само 1 и смятам, че "тайната" е в следното:
1. яйцата не се слагат направо от хладилника да се варят, а малко се изкарват в стята
2. редят се по един ред в тенджерата...трябват няколко тенджери за повече яйца
3. слагат се в студена вода
4. загряването е постепенно (първо на много слаб котлон, после съвсем леко усилваме и т.н. до точката на кипене и пак леко намаляваме, за да не подскачт яйцата
5. на дъното слагам някаква тънка кърпа
6. 1ч.л. сол
7. редят се плътно, за да не се мърдат докато се варят

Ами това се сещам...Ще кача снимки на моите по-късно. Само да кажа, че не съм доволна изобщо от боите, които купих...при условие, че яйцата ми са бели и цветовете станаха едни бледи. Наложи се да ги подсилвам с боя за сладки...едва така придобиха някакъв вид Thinking
А печатите изобщо не съм махала, но не си и личат след боядисването изобщо Peace

Общи условия

Активация на акаунт