Великден-как да украсим яицата и масата?

• 114 352
  • 796
  •   1
Отговори
# 645
  • София-Лагера
Моите станаха толкова грозни,че ме срам да ги покажа Sick

# 646
  • у дома
да се похваля и с малко сладки Laughing

# 647
Изядох, вика 3 снощи..и нищо ми няма!  Joy Joy Joy Joy
Спокойна съм, значи.  Mr. Green

Извинявам се, ако съм ви притеснила, търся под петела яйце явно. Crazy
Калистаааа, сподели как ги направи, много ми харесват!

# 648
  • Варна
Ето ги и мойте яйчица за тази година - нищо особено, поради липса на време, та трябваше да добавя малко украска. Доста са скромни все пак, в сравнение с вашите произведения. Догодина ще се постарая повече.

Последна редакция: пт, 25 апр 2008, 21:25 от Джиджи-биджи

# 649
  • Абсурдистан
Може ли някой да ми покаже снимка на тези яйца с ориза. Дето се слагали на чашка и се разклащали? Искам ад ги направя и ми се ще предварително да знам какво да очаквам.
Това първо и второ за яйцата с желатина /ако може и на тях снимка ще съм ви мнооооого благодарна/. като си сваря на водна баня желатина и потапям яйцата в него и докато не е стегнал рисувам с боичките, които съм разтворила в съвсем малко вода. Така ли?  newsm78

# 650

Може ли някой да ми покаже снимка на тези яйца с ориза. Дето се слагали на чашка и се разклащали? Искам ад ги направя и ми се ще предварително да знам какво да очаквам.
Това първо и второ за яйцата с желатина /ако може и на тях снимка ще съм ви мнооооого благодарна/. като си сваря на водна баня желатина и потапям яйцата в него и докато не е стегнал рисувам с боичките, които съм разтворила в съвсем малко вода. Така ли?  newsm78

Виж наживо!

Прочети!

# 651
Ееее, догодина ще пробвам този метод за желатиново боядисване...много им бях навита на желатиновите боички и си взех 2 вида, но ги правих по указанието вътре и стана просто едно мазане...сполучливо, но изнервящо ooooh!

# 652
  • Абсурдистан

Днес съм ти много благодарна. Каквото и да попитам веднага ми отговаряш   bouquet
А ориза?  Grinning

Последна редакция: пт, 25 апр 2008, 23:19 от Гери

# 653
Narina, чудесни са! Поздравявам те за търпението!  А по коя рецепта ги направи?

ilrai78, рецептата е на Танита за маслени лимонени бисквити: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,778.msg1040.html#msg1040 (ще ти иска регистрация, ако нямаш)
Глазурата е роял айсинг или т.нар. бяла ледена глазура (има я на І-ва страница на темата за тортите Peace)

Сега да се редактирам, че данo не съм объркала някого - роял айсинг НЕ е бяла ледена глазура, а БЕЛТЪЧЕНА глазура и пак я има в темата за тортите Blush Very sorry!

# 654

Днес съм ти много благодарна. Каквото и да попитам веднага ми отговаряш   bouquet

А ориза?  Grinning

Щото съм зависнала във форума....... Grinning За готовите бои с ориза четох по форумите разни мнения, според някои са пълен боклук, на други пък им харесват. Аз утре ще пробвам не с готови бои, ще видя какво ще се получи - сама ще си оцветявам ориза. Ако намеря снимки в нета сега- ще ги пусна, ако моите утре станат - ще сложа и тях.

# 655
Здравейте
Извинявам се за тъпия въпрос, ама как приготвяте украсата на тези бисквитки, които видях по-нагоре?Много ми харесаха и мисля утре да ги направя  bouquet

# 656
  • Абсурдистан
Щото съм зависнала във форума....... Grinning За готовите бои с ориза четох по форумите разни мнения, според някои са пълен боклук, на други пък им харесват. Аз утре ще пробвам не с готови бои, ще видя какво ще се получи - сама ще си оцветявам ориза. Ако намеря снимки в нета сега- ще ги пусна, ако моите утре станат - ще сложа и тях.
Ами то и аз не искам с готовите бои. Ще  го правя по този начин:
В чашка с капаче слагам ориз. Капвам му един цвят от боите. Пускам яйцето и го разклащам. Вадя и слагам в друг цвят.
Ама се чудя дали няма да полепне ориза и после като го почиствам ад се замаже. Това е едното и другото дали ще се получи наситеност на цвета.

# 657
Здравейте
Извинявам се за тъпия въпрос, ама как приготвяте украсата на тези бисквитки, които видях по-нагоре?Много ми харесаха и мисля утре да ги направя  bouquet

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=287816.msg7308916#msg7308916 - белтъчена глазура Peace

# 658
Ето още един начин за боядисване на яйца с ориз, снимката е линк към рецептата.

# 659
Изчетох доста мнения за желатиновия вариант, и всички бяха писали, че първо се топи яйцето в желатина, а после се рисува. В сайта, за който Labrex е дала линк, обаче е написано точно обратното - първо се боядисвата яйцата и после се топят в желатина. Къде е истината според вас?
А на клипчето, дамата шари яйцата и после ги топи в желатин или в боя?

Общи условия

Активация на акаунт