За скъпата и евтината козметика

• 261 253
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 105
  • някъде под слънцето...
ами сигурно каквото си пожелае.... нали парите излизат от джоба на данъкоплатеца
след като някой може да си позволи риза на 6анел за 2500 евро, която все пак трябва да комбинира с подобни по вид дрехи и обувки, 6то да не си купи 2 крема за по 600 евро? newsm78
 познавам хора които полу4ават по 18 000 евро  на месец(или поне това е , което му превеждат в банковата сметка) , сложи и 3 заплати екстра(лятна, коледна и великденска....) и за6то да не направи подарък на жената( или жените ) до себе си?

# 106
да, Simple Smile
от няколко години имам възможност някаква да ползвам  сравнително скъпа козметика
еми---разликата между шанел и нивея е от небето до земята,говоря за околоочни кремчета ,дневни и нощни,,,и разликата е не само в цената Wink
кремчетата на шанел например -са с по-плътна консистенция и можеш да ги ползаш по-дълго време Peace

и се пак-скъпата козметика не прави чудеса Peace
 и въобще --скъпа или евтина-козметиката не прави чудеса
най-важното е -да се употребява правилно ,да е съобразена с възрастта
и да се използва Simple Smile
пък ако си намеря кремче за очи който да ми върши същата работа на цена 20 лв  с най-голям кеф бих заменила скъпия крем Wink Wink

# 107
  • някъде под слънцето...
да, Simple Smile

и въобще --скъпа или евтина-козметиката не прави чудеса

Peace 4удеса прави  само скалпела.....
да, Simple Smile

най-важното е -да се употребява правилно ,да е съобразена с възрастта
и да се използва Simple Smile

по добре не може да се каже

# 108
В Мадрид има 4астна клиника, където се правят изследвания и после дерматолозите приготвят ТВОЯТА козметика, дневен, но6тен, серум, лосион, околоо4ен...., удоволствието да ползва6 персонализирана козметика? около 600 евро за артикул  гаранции 4е 6те ти подейства?.... няма такива....., но за всеки влак си има пътници.....

Това вече е прекалено, наистина, кой си го позволява?

Шегуваш ли се, страшно много хора могат да си го поволят.
Не говорим за България де. newsm78

Софи, ще се радвам да споделиш за коя фирма работиш Hug

# 109
Много харесвам Арома и Рубела. За кожата на лицето ми прекрасно действа през зимата крема с мед , цена под два лева. Извинявам се, но него ползвам.
След многобройни експерименти с боя за коса две неща ще споделя: Закупена Л Ореал в Испания е в пъти по-добра от същата (серия, цвят) у дома.
Най-дълготрайна и с най-хубав цвят боя за коса за мен се оказа Елеа. След Гарние - и то е евтино  - след едно измиване лъсват половината бели коси.
Аз съм ЗА БГ козметиката! Дано да остане достъпна и все така качествена.

У нас ако се направи такава клиника за персонализирана козметика, на бас, че ще е запълнен графика със седмици напред.

# 110
"La prairie" добра козметика ли е....!?

# 111
  • Торонто
по молба на авторката

Последна редакция: пт, 07 мар 2008, 09:42 от kopche

# 112
Sofi - NO Comment!
Наистина с поста си ме върна в ПЪРВИ КЛАС! Embarassed
След прочетеното - не съм сигурна изобщо на кого да вярвам(имам предвид фирмите ).
Но е много хубаво да пиеш вода от извора  -- за което БЛАГОДАРЯ! Hug

# 113
Софи, много благодаря за всичките разяснения.

Точно Лореал преди няколко дни убеждаваха как 7 години иновационният им отдел работил върху една иновационна съставка...

Ето и част от представането им:

"L’Oréal Paris представи за първи път у нас революционната грижа за кожата на лицето Derma Genése. Серията е плод на 7-годишна работа в лабораториите L’Oréa и за първи път съчетава силата на две активни съставки – създадената от L’Oréal Pro-Xylane™ и хиалуронова киселина....
 PRO-XYLANE™ е нова активна съставка срещу стареене на лабораториите L'Oréal, разработвана в продължение на 7 години...
Молекулата на Рro-Хylane ™ е производно на дървесната захар. Тя притежава способност да стимулира синтез на Глюкозаминогликани (GAG) – основна съставка на междуклетъчното пространство в кожата. Като стимулира синтеза на Глюкозаминогликани (GAG), Рro-Хylane ™ работи в полза на изграждането на оптимална среда за растеж на клетките. В същото време стимулира и производството на колаген, който осигурява стегнати връзки между дермиса и епидермиса – а оттам и младежки вид на кожата.
Pro-Хylane™ също така има уникално действие върху епидермиса, като подпомага фиксирането на хиалуронова киселина върху клетките. Така осигурява хидратация на дермиса и на епидермиса.
Pro-Хylane™ е биологичен продукт, който лесно се разгражда, не се натрупва и не е отровен за околната среда."

# 114
Марката продава!

# 115
  • Торонто
Софи, много благодаря за всичките разяснения.

Точно Лореал преди няколко дни убеждаваха как 7 години иновационният им отдел работил върху една иновационна съставка...

Те си имат много лаборатории и бази, при нас правят само някои продукти.
Това, което са написали може и да си е вярно, аз съвсем нямам информация за рецептата на всеки крем.
Но мисълта ми е, че може и да не е вярно. Както вече се нагледах на много такива случаи. Не е задължително да се вярва на всяка тяхна дума.
Особено пък ако някой не може да си позволи скъпата козметика няма никакъв смисъл да се напъва.
      За съжаление на българските фирми им куца доста маркетинга, а и самия продукт не се тества толкова много на усещане като на Запад. Затова и много хора не ги харесват - продукта може и да си има активните съставки вътре, но ако ти е тежък на лицето или бавнопопиващ или нещо подобно - разбира се че няма да го харесаш и ще предпочетеш западния.

# 116
Здравейте всички, Sofi   bouquet
Много се зарадвах на темата защото доста съм мислила по въпроса  ooooh!
Както някой вече се е изказал, ако козметиката имаше вълшебните свойства да ни предпазва от стареенето /т.е. вълшебни колкото ни убеждават в рекламите/, богатите хора щяха да си ходят вечно младолики  Confused
Разбира се и аз като всяка уважаваща себе си жена използвам доста козметични продукти,  убедила съм се, че козметиката е "необходимото зло"  Mr. Green, всъщност едно много много приятно задължение към себе си, което освен че дава резултати, често ни струва и доста пари  Thinking
Досега мислех че по-висока цена = по-качествен продукт = повече грижа = по-добри резултати, но.... Sofi обърка и моите представи  Rolling Eyes
За рекламните и маркетингови похвати няма да коментирам, учила съм и работя в тази област... Но това за свеждането на активните съставки на определен продукт до Marketing level направо ме разби  Sick
Хрумна ми да копирам тук съдържанието на един крем на Clinique който ползвам от няколко дни - това е Total Turnaround - visible skin renewer:
Water; Dimethycone; Isododecane; Butylene glycol; Polysilicone-11; Squalane; Peg-8; Ammonium Acryloydimethiltaurate/Vp copolymer; Triticum vulgare (wheat) germ extract; Phospholipides; Hordeum Vulgare (Barley) extract/extract d'orge; Salvia officinalis (sage) leaf; Palmitoyl oligopeptide; Sodium hialuronate; Acetyl glucosamine; Caffeine; Tocopheryl acetate; Cholesterol/Potassium sulfate; Linoleic acid; Cholesterol; Peg-9 dimtethicone; Glyceril polymethacrylate; Nylon-12; Isohexadecane; Silica; Acrylamide/Sodium acryloyldimethiltaurate copolymer; Polysorbate 20; Polysorbate 80; Xantan gum; Phenoxyethanol; Methylparaben; Ethylparaben; Propylparaben; Butilparaben; Isobutilparaben; Mica; Titanium dioxide (CI 77891) (ILN29976)
Може и да има някоя правописна грешка  Blush
Sofi, ще се радвам ако  се изкажеш за съставките  Hug
Единственото което на мен със скромните ми познания в тази област ми направи впечатление е няколкото вида парабени, за които съм чела че са вредни  Thinking

# 117
В Мадрид има 4астна клиника, където се правят изследвания и после дерматолозите приготвят ТВОЯТА козметика, дневен, но6тен, серум, лосион, околоо4ен...., удоволствието да ползва6 персонализирана козметика? около 600 евро за артикул  гаранции 4е 6те ти подейства?.... няма такива....., но за всеки влак си има пътници.....

Това вече е прекалено, наистина, кой си го позволява?

Шегуваш ли се, страшно много хора могат да си го поволят.
Не говорим за България де. newsm78

Според мен могат да си го позволят хора, които получават месечно поне 5000 евро. Та, наистина, къде в това - в Европа ли, в Азия ли?

# 118
  • София
Има такива хора доста и в БГ.

# 119
Едва ли са повече от 2-5%.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт