За скъпата и евтината козметика

• 261 166
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 120
  • някъде под слънцето...
В Мадрид има 4астна клиника, където се правят изследвания и после дерматолозите приготвят ТВОЯТА козметика, дневен, но6тен, серум, лосион, околоо4ен...., удоволствието да ползва6 персонализирана козметика? около 600 евро за артикул  гаранции 4е 6те ти подейства?.... няма такива....., но за всеки влак си има пътници.....

Това вече е прекалено, наистина, кой си го позволява?

Шегуваш ли се, страшно много хора могат да си го поволят.
Не говорим за България де. newsm78

Според мен могат да си го позволят хора, които получават месечно поне 5000 евро. Та, наистина, къде в това - в Европа ли, в Азия ли?
заплатите на средно големите 6ефове в Испания са от порядъка на 45000 евро годи6но, толкова вземат  и лекарите в държавните болници, а  строителни предприема4и , адвокати  зъболекари ве4е минават в диапазона над 150 000 годи6но.... има и " други" които са  в по висока категория( предприема4и или директиви на големи мултинационални компании,  спортисти , директори на телевизионни канали , на банкови  тръстове.... и други постове с огромни заплати и невероятни отговорностти...
и Испания е една от страните с най нисък стандарт в Европа..... извинявам се за спама....

# 121
Да, май трябва да се отиде в клюкарника.

# 122
  • София
Едва ли са повече от 2-5%.  Wink

Е, няма как да са 100 %.

# 123
  • Торонто
Clinique това е Total Turnaround - visible skin renewer:

Water; Dimethycone; Isododecane; Butylene glycol; Polysilicone-11; Squalane; Peg-8; Ammonium Acryloydimethiltaurate/Vp copolymer; Triticum vulgare (wheat) germ extract; Phospholipides; Hordeum Vulgare (Barley) extract/extract d'orge; Salvia officinalis (sage) leaf; Palmitoyl oligopeptide; Sodium hialuronate; Acetyl glucosamine; Caffeine; Tocopheryl acetate; Cholesterol/Potassium sulfate; Linoleic acid; Cholesterol; Peg-9 dimtethicone; Glyceril polymethacrylate; Nylon-12; Isohexadecane; Silica; Acrylamide/Sodium acryloyldimethiltaurate copolymer; Polysorbate 20; Polysorbate 80; Xantan gum; Phenoxyethanol; Methylparaben; Ethylparaben; Propylparaben; Butilparaben; Isobutilparaben; Mica; Titanium dioxide (CI 77891) (ILN29976)
няколкото вида парабени, за които съм чела че са вредни  Thinking

Активни съставки - хубави са подбрали, стига да са в достатъчно количество

Течни емолиенти, които допринаcят да чувстваш кожата си гладка и мека, нямат никакво активно, подмладяващо или др. подобни действия, но употребата им е важна заради крайното чувство на клиента върху кожата и добрия блясък (търговски вид) на крема

Пудри - едната обира излишната мазнина от крема и те кара да казваш колко "кадифено" е усещането от този крем, другата е т.нар. Soft Focus/Light Diffusing - тоест отразява светлината по такъв начин 4e да не се забелязват леките бръчки.

Консерванти, без които не може, в последно време се избягват парабените заради евентуална канцерогенност (не че са единствените с такова действие и не че е толкова силно изразено, но по-хубаво е да е paraben free консерванта)

Останалите имат отношение предимно към вискозитета на крема.

# 124
Повече от ясно е,че всичко,което носи името на доказана марка продукти е по-скъпо.
Логиката,че скъпото винаги е по-качествено е меко казано наивна.
Да не говорим,че много от продуктите не са създадени за нашия тип кожи и коси.
Едно примерче от личен опит: Laughing
Косата ми е претенциозна и веднъж по неволя мъжа ми ми купил шампоан "Teo Botanical".
Eстествено го навиках едно хубаво,но притисната от обстоятелствата си измих косата с въпросния шампоан.Учудването ми беше огромно,след като ефекта се оказа много благотворен.
"Elseve" пък е най-големия ужас за моята коса.

# 125
Sofi, благодаря   bouquet
Nuclear Queen, повдигаш един интересен въпрос, а именно твърдението че произведените у нас продукти са съобразени с нашия тип кожа/коса/климат, интересно ми е мнението на другите  по въпроса.
Колкото до това че скъпото винаги е качествено, явно съм заблудила малко относно моето разбиране, но така съм се изказала  Simple Smile. По-скоро моята идея е, че за бяла козметика си струва да се дават повече пари и изпробвам реномирана марка за да видя какъв е ефекта при мен. Разбира се очаквам ефекта да е по-добър от някой по-евтин крем, но дали ще е така...
За някои български продукти съм установила че са по-хубави от внесени марки т.нар. "супермаркет козметика" от която са и по-евтини. А това е  резултат от производството за нашия регион - както много хора споменаха Loreal и Dove в България нямат много общо със същите продукти закупени в чужбина... тъжно но факт!

# 126
По принцип в скъпата козметика активните съставки са в по-голям процент и в по-чист вид. То броя на суровините си е общо взето един и същ-много рядко се намира нещо коренно различно-но в какъв вид се слага,това вече е друго. Например за борбата с бръчките-всеки знае,че ретинола е мноооого мощно средство за борба. Но дали ще сложиш чист ретиол или някое производно, резултата е съвсем различен.Затова и цените са различни. А иначе на етикета и в двата случая ще пише "ретинол". Затова мисля,че е по-добре да се довери човек на по-утвърдените марки.Разбира се,в някаква разумна граница. Не съм фенка на кремовете за по 300лв и нагоре.Но не бих си взела и крем за 2 лв.

# 127
  • София
Преди време забелязах - каквото пуснат Лореал, пускат го и Ланком. Говоря точно за модата в козметиката. Забелязах, че и продуктите им си приличат.

И един ден открих - ми че те са си една фирма!

Просто това е маркетингов трик - по-евтините марки кремове за една таргет група.
По-скъпите марки - за друга.
Цената е само за гъдел на самочуствието.

Само да спомена че примерно салами Леки и Тандем все от едни и същи чували им вадят смеските. Това съм го виждала с очите си.

# 128
  • София
Това и за Шисейдо съм го чувала. Правели ги заедно с една далеч по-евтина козметика, не знам обаче марката, няма я в БГ, продава се в супермаркетите, като разликата в качеството е минимална.

# 129
Преди време забелязах - каквото пуснат Лореал, пускат го и Ланком. Говоря точно за модата в козметиката. Забелязах, че и продуктите им си приличат.

И един ден открих - ми че те са си една фирма!

Просто това е маркетингов трик - по-евтините марки кремове за една таргет група.
По-скъпите марки - за друга.
Цената е само за гъдел на самочуствието.

Само да спомена че примерно салами Леки и Тандем все от едни и същи чували им вадят смеските. Това съм го виждала с очите си.

Е все пак би трябвало да има разлика между Ланком и Лореал! Какво като са на една фирма - съставките които влагат са различни /и количестовот на активните надявам се  Laughing/

# 130
Странно, не мога да ям Леки, купуваме само Тандем.  newsm78
Явно има значение рецептата!

Склонна съм да мисля, че всяка фирма произвежда продукти от 2-3 ценови категории. За всекиго според възможностите!

Ако сте чели книгите на Пол-Лю Сюлицер "Хана" и "Императрицата" - за Хелена Рубинщайн - тя е правила точно това - за богатите клиентки разни глезотии - върхът на уменията й. А за шир-потреба - някакъв второкласен продукт. Само че е била толкова добра, че и посредственият крем е бил пак най-добрият на пазара.  Joy

# 131
  • Торонто
По принцип в скъпата козметика активните съставки са в по-голям процент и в по-чист вид. То броя на суровините си е общо взето един и същ-много рядко се намира нещо коренно различно-но в какъв вид се слага,това вече е друго. Например за борбата с бръчките-всеки знае,че ретинола е мноооого мощно средство за борба. Но дали ще сложиш чист ретиол или някое производно, резултата е съвсем различен.Затова и цените са различни. А иначе на етикета и в двата случая ще пише "ретинол". Затова мисля,че е по-добре да се довери човек на по-утвърдените марки.Разбира се,в някаква разумна граница. Не съм фенка на кремовете за по 300лв и нагоре.Но не бих си взела и крем за 2 лв.

Примерът с ретинола е удачен, но голяма част от активните съставки се купуват от едни и същи производители независимо дали е българска фирма или чужда. Даже и да искат няма от кой да си ги купят в България, просто няма производители на такива неща.
Пак казвам, че вносните кремове са много добре изпипани на маса (консистенция и end skin feel).
Специално заради тази тема ходих да попробвам тази вечер малко кремчета - признавам ги особено някои от тях Клиник, Герлен, Lancome - много са се постарали хората за търговските качества на кремовете си, много са приятни за нанасяне. Активните съставки по-скоро ме разочароваха като процент (доколкото мога да го предположа от етикета, не съм 100% сигурна).

# 132
Аз съм на мнение че има разлика м/у скъпа и евтина козметика-за кремовете-не жаля пари-това за мен си е инвестиция за бъдещето.Няма да премахнат бръчици но ще забавят появата и затова не правя компромиси.За гримовете-също.Досега не съм имала сенки,които да не" се разбягат" от клепачите ми с времето,насккоро купих едни на Шанел и усетих разликата
В много кремове съм чувала какво има вътре всъщност,да не говорим за крема Бочко за бебета..За мен не е демонстриране не кой знае какъв лукс с ползването на по-съпа козметика, а че просто тя наистина е по-добра и си струва Peace

# 133
  • Торонто
В много кремове съм чувала какво има вътре всъщност,да не говорим за крема Бочко за бебета..

Да не прозвучи като заяждане, но би ли споделила какво точно си чувала, интересно е

# 134
високо съдържание на олово
а не важи и само за него,просто познавам човек,който доставя съставки за козметични продукти та той ме светна какви боклуци слагат в бг кремовете

Общи условия

Активация на акаунт