За скъпата и евтината козметика

• 260 837
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 365
Ако хиалуроновата киселина е от животински произход - има смисъл. Доколкото знам синтетичната хиалуронова киселина не върши работа Naughty

# 1 366
  Моята козметичка ми предлага терапия с хиалуроновата киселина и ултразвук.Трябва да я питам,от какъв произход и е киселината..... newsm78

# 1 367
Първото което виждам докато чета за продукта в нета е че не е медицинска козметика,а е по скоро за фризьорски салони с професионална насоченост,което на мен вече ми е минус,вярвам че медицинските продукти са клинично тествани . По състав нищо необичайно витамин Б,има го във всички подобни продукти ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,не мисля че би повлияло на кърмата не виждам как активните съставки ще пенетрират през скалпа до толкова че да се отразят.   baby_neutral
Дано съм била поне малкоооооооооо полезна.
drugata Hug мерси
Laughing и аз идея си няма как може през скалпа да повлияе на кърмата, но съм длъжна да си питам
взех го, защото съм много зле с косата, по-точно с изчезването и Cry и тъй като не се сетих за друг медицински продукт, който би могъл да ми помогне се спрях на този

# 1 368
  Моята козметичка ми предлага терапия с хиалуроновата киселина и ултразвук.Трябва да я питам,от какъв произход и е киселината..... newsm78

Селма, питай Praynig и после задължително да споделиш Mr. Green  bouquet

# 1 369
Аз много харесвам Ls Roche, Grinning Grinning Heart Eyesмисля че тая работа с парабените е поредната параноя и е повече реклама на продуктите бе з парабени иначе как ще се лансират,но знае ли човек.................. newsm78
не е точно така , имам приятелка която работи към една козм.фирма и тя ме светна
в ла рош позе не видях като че ли newsm78

Понякога не е лошо да се чете преди да се пише! Naughty
Първо, имаше наскоро цяла тема за парабените.
2. Само няколко мнения по-рано:

2. Парабените са набедени под общ знаменател, а потенциално опасни са само бутил и изобутил парабен.

ама друго си е форумът "Една жена ми каза"

# 1 370
Стики нещо не стоплих кого упрекваш че не чете , а това за едната приятелка беше като потвърждение

# 1 371
Във връзка с парабените искам да попитам, нужно ли е в козметичния продукт да присъстват всичките 4/5 парабена? И в крайна сметка, вредни ли са те?
Не знам дали е нужно да присъстват, но определено са МНОГО вреди. Вече се доказани алергени, за връзката им с рака още се спори, но повечето изследователи са на мнение, че такава ИМА.

това беше другото, което имах предвид

# 1 372
Към момичето на което му капе косата - нормално е да капе след скорошно раждане, хормоните са със съвсем друго от нормалното за организма ниво. Все пак се обърни към генеколожката ти. Ако тя те отсвири потърси направо ендокринолог да ти направи изследвания на хормоните. Аз съм имала подобен проблем след раждането - косата ми капеше ненормално. След като мина около година и се нормализира организмът ми, косата ми се възстанови. Разбира се консултация с лекари е практически задължително да се направи. По принцип се взимат много витамини от група Бе, най-вече Бе 12, който дори се инжектира мускулно. Има и център по иглотерапия в кожната клиника на Александровска болница (бившата медицинска академия) - там се занимават и с такива проблеми.

# 1 373
Към момичето на което му капе косата - нормално е да капе след скорошно раждане, хормоните са със съвсем друго от нормалното за организма ниво. Все пак се обърни към генеколожката ти. Ако тя те отсвири потърси направо ендокринолог
   Гинеколог....Един дерматолог няма ли да свърши по-добра работа в случая? Thinking

# 1 374
Към момичето на което му капе косата - нормално е да капе след скорошно раждане, хормоните са със съвсем друго от нормалното за организма ниво. Все пак се обърни към генеколожката ти. Ако тя те отсвири потърси направо ендокринолог
   Гинеколог....Един дерматолог няма ли да свърши по-добра работа в случая? Thinking

Генеколозите пускат (би следвало да пускат) изследвания за хормони (естрогени, прогестерон..........).

# 1 375
Доколко обаче хиалуроновата киселина е възможно да действа на епидермиса? Чувала съм за ефекта й само подкожно, също като колагена. Греша ли? Или е възможен положителен ефект?

Тъкмо се включих да питам същото Peace, yourDesire ме е изпреварила Hug Присъединявам се към въпроса, доколко има смисъл да ползваме продукти с хиалуронова киселина? Thinking
Kakво знам: Хиалуроновата Киселина (ХК) играе много важна роля в дермис-епидермис-граничния слой, където е свързана в ГликозАминоГликани (ГАГ). Самият граничен слой е като гъвкава структура и "отговаря" за еластичността на кожата, появата на бръчки и целулит.
Първоначално ХК се е добивала от петльови гребени, но вече по биотехнологичен път.
ХК има доста голяма молекулна маса и както колагена в козметични продукти няма никаква роля, освен повърхностен овлажнител. Имало и ХК малка молекула маса, но така или иначе няма ефект (освен маркетингов), или поне аз не вярвам да има дерматологичен.
Ефект имат инжекциите с хуалуронов гел, но е краткотраен.
Ако някой има друго инфо, ще се радвам.

# 1 376
Във връзка с парабените искам да попитам, нужно ли е в козметичния продукт да присъстват всичките 4/5 парабена? И в крайна сметка, вредни ли са те?
Не знам дали е нужно да присъстват, но определено са МНОГО вреди. Вече се доказани алергени, за връзката им с рака още се спори, но повечето изследователи са на мнение, че такава ИМА.

това беше другото, което имах предвид
Не са алергени, нито канцерогени. Доказано е (според немски доктори на науката и експерти в консервантите), че метил и етил Парабените са абсолютно безвредни. Публикациите за друго са пълни с липса на доказателства и лаищина. Не трябва да присъстват всичките, обикновено са само метил и пропил в съотношение 1:2.

# 1 377

Генеколозите пускат (би следвало да пускат) изследвания за хормони (естрогени, прогестерон..........).
100 % съм съгласен с Бастид.

# 1 378
Доколко обаче хиалуроновата киселина е възможно да действа на епидермиса? Чувала съм за ефекта й само подкожно, също като колагена. Греша ли? Или е възможен положителен ефект?

Тъкмо се включих да питам същото Peace, yourDesire ме е изпреварила Hug Присъединявам се към въпроса, доколко има смисъл да ползваме продукти с хиалуронова киселина? Thinking
Kakво знам: Хиалуроновата Киселина (ХК) играе много важна роля в дермис-епидермис-граничния слой, където е свързана в ГликозАминоГликани (ГАГ). Самият граничен слой е като гъвкава структура и "отговаря" за еластичността на кожата, появата на бръчки и целулит.
Първоначално ХК се е добивала от петльови гребени, но вече по биотехнологичен път.
ХК има доста голяма молекулна маса и както колагена в козметични продукти няма никаква роля, освен повърхностен овлажнител. Имало и ХК малка молекула маса, но така или иначе няма ефект (освен маркетингов), или поне аз не вярвам да има дерматологичен.
Ефект имат инжекциите с хуалуронов гел, но е краткотраен.
Ако някой има друго инфо, ще се радвам.

CI, благодаря за отговора Peace

# 1 379
страхотна тема,благодаря за ценната информация   bouquet

в момента използвам estee lauder и clarins,след изчетеното тук,реших да проверя какво сьдьржат /след дьжд-качулка  Wink/ ,но сьм изхвьрлила кутийките им,а сьстава не го пише на самите кремчета  Confused

Общи условия

Активация на акаунт