За скъпата и евтината козметика

• 260 318
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 350
Някой може ли да ми каже що е парабен и какви са вредните му действия?

Питай чичко Гугъл. Ето:
парабен
НЕ питай чичко гугъл, а по-добре уикипедия!

2. Доказано не са канцерогени, а бутил и изобутил имат сходно-естрогенно действие.

Е то пак ако уикипедията се смята за достоверен източник Shocked
Може ли да дадете линк към тези доказателства? Аз чета, че тепърва ще се изследва по-детайлно дали има връзка между рак и използването на парабени в дългосрочен план.
Имаш основание, но за бърза справка става - аз мога да схвана кое е съмнително там. Мисля имаше статия в последния Капитал за странностите на уики.
Относно доказателствата - ако държите, мога да ги намеря, но си позволявам да цитирам експерти в областта на консервантите, PhD-та.
Относно дългосрочния план - ами то всичко подлежи на такива изследвания!

Ако може да намерите линк като имате време ще ми е интересно да прочета Simple Smile Иначе много зависи и кой провежда изследването - козметични компании или независими изтоници.. Wink

# 1 351
  • Paris
Във връзка с парабените искам да попитам, нужно ли е в козметичния продукт да присъстват всичките 4/5 парабена? И в крайна сметка, вредни ли са те?

# 1 352
  • Варна
Във връзка с парабените искам да попитам, нужно ли е в козметичния продукт да присъстват всичките 4/5 парабена? И в крайна сметка, вредни ли са те?
Не знам дали е нужно да присъстват, но определено са МНОГО вреди. Вече се доказани алергени, за връзката им с рака още се спори, но повечето изследователи са на мнение, че такава ИМА.

# 1 353
  • Варна
Страхотни сте всички, които ни давате толкова много безценна информация!   bouquet

Имам въпрос относно състава на този продукт на Mario Badescu
Seamollient, Collagen, Retinyl Palmitate,Hydrolyzed Elastin, Ascorbic Acid, Hyaluronic Acid, Imidazolidinyl Urea, RNA, Herbal extract.

Постно ми се вижда като съставки, понеже съм свикнала на половинопаковкови описания на съставките. Ползвам го от 1 седмица и не съм сигурна дали си въобразявам или наистина е така, но определено кожата ми изглежда по-избистрена, по-свежа някак си.
Благодаря за отговорите предварително.
Моля ви, отговорете ми! /зов за помощ/

# 1 354
yourDesire , здравей, моето мнение е напълно непрофесионално, но по състава съдя, че това е крем против бръчки, заради Колагена и Еластина. Уреята се използва, мисля за суха кожа. Има хиалуронова киселина, която е доста популярна в момента..не че досега не се е залагала в продуктите. Екстрактите са ти на последно място и не са посочени дори какви са. Според мен този крем не би трябвало изобщо да е скъп. В случая по- важното е, че се чустваш добре с него и ти се отразява добре. Не разбирам какво провокира въпроса ти. Ако това е пълният състав, хубавото е, че няма парабени. Това  Seamollient допускам, че са някакви морски екстракти( с риск да казвам някаква глупост)..но както казах , аз бих си го разтълкувала така и нищо повече. Дано се включи някой по- компетентен, за да ти е по- спокойно Hug

# 1 355
  • Торонто
Страхотни сте всички, които ни давате толкова много безценна информация!   bouquet

Seamollient, Collagen, Retinyl Palmitate,Hydrolyzed Elastin, Ascorbic Acid, Hyaluronic Acid, Imidazolidinyl Urea, RNA, Herbal extract.

Постно ми се вижда като съставки, понеже съм свикнала на половинопаковкови описания на съставките. Ползвам го от 1 седмица и не съм сигурна дали си въобразявам или наистина е така, но определено кожата ми изглежда по-избистрена, по-свежа някак си.

Първо кажи това всички съставки ли са? Но ти май спомена, че да.
В този случай не прилича на крем, а нещо като moisturizing concentrate (серум да кажем) на активни съставки.
Скъп е според мен, особено пък и предвид, че няма грам вода в него, а алгае екстракт вместо това. Има страшно много литература и изследвания за положителния ефект от него. Ако ми остане време тези дни ще дам линк, интересно е.
Другите съставки - също никак не са евтини (поне в сравнение с доста други), само че консервантът Imidazolidinyl urea е гаден. Отделя формалдехид.

# 1 356
след дълго четене аз се спрях на La Roche Posay - Hydreane
ето съставките - water , glycerin , cyclohexasiloxane , alcohol denat,hydrogenated polyisobutene , myristyl , myristate , stearic acid , potassium setil phosphate , ammonium polyacryloydimethyl , taurate , xantan gum , polyphosphorcholine glycol acrylate , acrylates  copolymer , butylene glycol , phenoxyenthanol , caprylyl glycol , parfum
дано нищо не съм пропуснала , много ще бъда благодарна за мнение   bouquet

# 1 357
Sofi, страхотна си. Аз занапред ще си гледам професионалното направление(Психологията) и няма да правя анализ на кремове, че само я омацах май Joy..съжалявам за което  bouquet

# 1 358
  • София
DICAPRYLYL CARBONATE
A solid plant-derived fat. It is a good emollient and does not leave an oily film on the skin.
Contained in the following products:
SENSITIVE Day cream with UV protection, SENSITIVE Calming eye-cream, SENSITIVE Conditioning mask, THERMAL Day-Cream, FOUNDATION Tinted day cream
POLYGLYCERYL-3 METHYLGLUCOSE DISTEARATE
A plant-derived emulsifier which is used to make O/W emulsions.
Contained in the following products:
sun Self tanner, Kräuter-Kosmetik Face cream, Kräuter-Kosmetik Witch hazel camomile cream, Kräuter-Kosmetik Carotene vitamin cream, Kräuter-Kosmetik Apple moisturising cream, Kräuter-Kosmetik Cucumber cleansing milk, Kräuter-Kosmetik Cucumber moisturising cream
http://www.stevenfoster.com/education/monograph/licorice.html
http://www.herbmed.org/Herbs/Herb108.htm
Ginseng is promoted as an adaptogen (a product that increases the body's resistance to stress), one which can to a certain extent be supported with reference to its anticarcinogenic and antioxidant properties,[2] although animal experiments to determine whether longevity and health were increased in the presence of stress gave negative results.[3]
Изглежда добре.

Т.е. би трябвало наистина да има хиратиращ ефект и да не е вреден?
Доста е евтин в сравнение с други козметични марки....

# 1 359
ето съставките - water , glycerin , cyclohexasiloxane , alcohol denat,hydrogenated polyisobutene , myristyl , myristate , stearic acid , potassium setil phosphate , ammonium polyacryloydimethyl , taurate , xantan gum , polyphosphorcholine glycol acrylate , acrylates  copolymer , butylene glycol , phenoxyenthanol , caprylyl glycol , parfum
рек
Аз много харесвам Ls Roche, Grinning Grinning Heart Eyesмисля че тая работа с парабените е поредната параноя и е повече реклама на продуктите бе з парабени иначе как ще се лансират,но знае ли човек.................. newsm78

# 1 360
рек
Аз много харесвам Ls Roche, Grinning Grinning Heart Eyesмисля че тая работа с парабените е поредната параноя и е повече реклама на продуктите бе з парабени иначе как ще се лансират,но знае ли човек.................. newsm78
не е точно така , имам приятелка която работи към една козм.фирма и тя ме светна
в ла рош позе не видях като че ли newsm78

# 1 361
  • Варна

Първо кажи това всички съставки ли са? Но ти май спомена, че да.
В този случай не прилича на крем, а нещо като moisturizing concentrate (серум да кажем) на активни съставки.
Скъп е според мен, особено пък и предвид, че няма грам вода в него, а алгае екстракт вместо това. Има страшно много литература и изследвания за положителния ефект от него. Ако ми остане време тези дни ще дам линк, интересно е.
Другите съставки - също никак не са евтини (поне в сравнение с доста други), само че консервантът Imidazolidinyl urea е гаден. Отделя формалдехид.
Благодаря ти, Софи!
Най-накрая получих компетентен професионален отгововор. Иска ми се наистина да почета повече по въпроса, ако не те затруднява, ще ми пратишли линк?
Това наистина е концентрат/серум, използва се под основния крем. Мен също ме изненада състава му. Доколко обаче хиалуроновата киселина е възможно да действа на епидермиса? Чувала съм за ефекта й само подкожно, също като колагена. Греша ли? Или е възможен положителен ефект?
Този консервант обаче ме плаши.. Кажи повече за него, моля те.

Цената на серума е към 50 долара в Ягодката /беше намален/

# 1 362
Момичета, копирам поста си от една друга тема, в която ме посъветваха да попитам тук. Става въпрос за ампули против косопад Keraplant. Много съм зле с косата. Падат направо цели кичури. Проблема е в това, че все още кърмя и не знам дали са подходящи. Ще напиша съставките, ако някой знае нещо, дали са противопоказни при кърмене, моля да сподели. И изобщо дали има вредни сред изброените съставки Thinking

Съдържа трикомплекс: сулфопептиди от соя, аминокиселини: тиразин, аргинин, орнитрин, цитрилалин, аминозахарин и витамини група В /РР, B5, биотин, соли на цинка, екстракт от женшен и екстракт от arctium majus

# 1 363
Първото което виждам докато чета за продукта в нета е че не е медицинска козметика,а е по скоро за фризьорски салони с професионална насоченост,което на мен вече ми е минус,вярвам че медицинските продукти са клинично тествани . По състав нищо необичайно витамин Б,има го във всички подобни продукти ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,не мисля че би повлияло на кърмата не виждам как активните съставки ще пенетрират през скалпа до толкова че да се отразят.   baby_neutral
Дано съм била поне малкоооооооооо полезна.

# 1 364
Доколко обаче хиалуроновата киселина е възможно да действа на епидермиса? Чувала съм за ефекта й само подкожно, също като колагена. Греша ли? Или е възможен положителен ефект?

Тъкмо се включих да питам същото Peace, yourDesire ме е изпреварила Hug Присъединявам се към въпроса, доколко има смисъл да ползваме продукти с хиалуронова киселина? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт