За скъпата и евтината козметика

• 261 097
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 360
Полезна темичка, но и аз съм да се избягват "епитети"  от рода на "супермаркет" козметика за утвърдили се  с годините фирми  Peace Моето лично мнение е че има добри и не толкова добри продукти, не може да слагаме всичко под един знаменател. 

А сигурни ли сте че DDML-a  на Клиник, съдържа толкова малко съставки  Thinking,

Сега погледнах DDMG - гелът за 3 и 4 тип кожа, ето съставът му:
Water (Aqua purificata) purified, Dimethicone, Isododecane, Butylene Glycol, Bis Peg-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Glycerin, Laminaria Saccharina extract, Lactobacillus ferment, Polygonum cuspidatum root extract, saccharomyces lysate extract, cucumis sativus (cucumber) fruit extract, hordeum vulgare (barley) extract, helianthus annuus (sunflower) seedcake, caffeine, trehalose, sodium hyaluronate, tocopheryl acetate, chamomilla recutita (matricaria), polysilicone-11, silica, propyleneglycol dicaprate, oleth-10, laureth-23, laureth-4, ammonium acryloydimeth-yltaurate/vp copolymer, car-bomer, tromethamine, disodium edta, phenoxyethanol, methylparaben, yellow5 (CI 19140), red 4 (CI 14700), yellow 6 (CI 15985), {ILN27368)

Софи, как ти се струва и той ли е зле?

И пак да уточним, това е само един семпъл овлажнител, след почистването и ексфолиирането, не претендира за функциите на крем  Wink

Последна редакция: ср, 19 мар 2008, 01:04 от AniSim

# 361
  • Торонто
Полезна темичка, но и аз съм да се избягват "епитети"  от рода на "супермаркет" козметика за утвърдили се  с годините фирми  Peace Моето лично мнение е че има добри и не толкова добри продукти, не може да слагаме всичко под един знаменател. 

А сигурни ли сте че DDML-a  на Клиник, съдържа толкова малко съставки  Thinking,

Сега погледнах DDMG - гелът за 3 и 4 тип кожа, ето съставът му:
Water (Aqua purificata) purified, Dimethicone, Isododecane, Butylene Glycol, Bis Peg-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Glycerin, Laminaria Saccharina extract, Lactobacillus ferment, Polygonum cuspidatum root extract, saccharomyces lysate extract, cucumis sativus (cucumber) fruit extract, hordeum vulgare (barley) extract, helianthus annuus (sunflower) seedcake, caffeine, trehalose, sodium hyaluronate, tocopheryl acetate, chamomilla recutita (matricaria), polysilicone-11, silica, propyleneglycol dicaprate, oleth-10, laureth-23, laureth-4, ammonium acryloydimeth-yltaurate/vp copolymer, car-bomer, tromethamine, disodium edta, phenoxyethanol, methylparaben, yellow5 (CI 19140), red 4 (CI 14700), yellow 6 (CI 15985), {ILN27368)

И пак да уточним, това е само един семпъл овлажнител, след почистването и ексфолиирането, не претендира за функциите на крем  Wink

Не, защо реши, че трябва да ми се струва зле?

# 362
Софи, би ли дала мнение и за това кремче. Grinning

Aqua,Aloe barbadensis gel,Glycerin,Polyglyceril-3Methylglucose,Distearate,Cetearyl Isononnoate,Coco Caprylate  Caprate,Diethyl Adipate,Glyceryl Stesrate Cytrate,Cetearil Alcohol,Sorbitol,Tocopheryl Acetate,Cyclopentasiloxane,C 12-12 Alkyl Benzoate,Octocrylene,Panthenol,Simmontsia Chinensis Oil,Cyclohexasiloxane,Glycine Soya Oil,Phospholipids,Ubiquinone,Algin, Magnesium Ascorbyl Phosphate,Sambucus nigra extract,Carica Papaya extract,Disodium Adenosine Triphosphate, Sodium Hialoronate,Butyl Methoxydibenzoylmethane,Chodrus crispus extract,,Parfum,Propylene Glycol,Carbomer Alcohol,Tocopherol,Phenethyl Alcohol,Lecitin,Ascorbyl palmitate,Glyceril Oleate,Citric Acid,Glyceril Stearate,Sodium Hydroxide,Phenoxyethanol,Benzoic Acid,Dehydroacetic Acid

Предварително се извинявам ако има малки грешки в правописа, преписвала съм състава по най-хамалския начин, защото не можах да го намеря в нета.
Благодаря!  bouquet

# 363
Чакайте сега малко.

Известно ми е, че не всички имат икономическо образование и под термина "себестойност" си представят елементарно единствено и само суровините, вложени в даден продукт.
Да, ама не е така. Няма да влизам в обяснения, какво точно се калкулира като себестойност, има цял дял в счетоводството за това.
Много мразим, като ме питат "е к'во толкова има в тази мебел, че й е такава цената?!". Ами ела виж! През колко производствени процеса минава, колко души (работна ръка, която се заплаща, все пак) са ангажирани до като стигне изделието до клиента.

Умните нека си бъркат сами кремове и помади, щом им се отдава. Оставете нас, простите да си ги купуваме.
От химия може да не разбирам, но усещам веднага действието на 3-те стъпки на "супермаркет"  марката Clinique, ако не ги ползвам дори за 2 дена.
От там нанатък никак не ме интересува защо са 3 продукта, дали е рекламен трик или заговор да ми вземат парите и т.н.

# 364
# 365
  • по пътя на светлината
Определено и аз усещам разликата сутрин когато се погледна в огледалото и видя състоянието на зоната около очите си ......в зависимост от това дали съм използвала крем предназначен за около очния контур.....Имам попадения и на кремове за лице които безпроблемно се използват и за около очите,но състоянието на тази част от кожата ми видимо изглежда по друг начин след нанасянето на определен крем който да я поддържа.....поне при мен е така.

# 366
Да си кажа и аз болката  Embarassed.
Омръзна ми да давам пари за скъпи и евтини избелващи кремове безрезултатно.В момента свършвам Clarial на SVR,предписан от дерматолог,никаква полза.Ако някой има поглед и идея с какво да го заменя...  bouquet

# 367

Не, защо реши, че трябва да ми се струва зле?

Не съм решила, питам за мнението ти Simple Smile Доколкото разбрах в аналога на този продукт за суха кожа са вложени малко и евтини суровини, затова дадох състава на същия продукт за мазна /комбинирана кожа, да си дадеш мнението и за него  Peace

Да те питам нещо друго, дали ползването на продукти едновременно от различни компании/ серии вреди на кожата, например да имат несъвместими съставки...да кажем измиващ гел и лосион на една фирма, серум на друга, дневен/нощен крем на трета?

# 368
мими23, с този (или пък е тази) д-р Хаушка ще ме изкушиш и ще ми намериш хоби за след няколко месеца Wink

# 369
Д-р Хаичка е  с  70 %  пазарен дял за натурална козм. в Германия. Ех да имаше начин да си поръчаммм

# 370
  • София
Д-р Хаичка е  с  70 %  пазарен дял за натурална козм. в Германия. Ех да имаше начин да си поръчаммм

А защо не си поръчаш от Ягодка - http://us.strawberrynet.com/skincare.aspx?BrandId=641&goChar=DPeace

# 371
Sofi

Ако искам сама да бъркам кремчета (да слагам различни масла), къде мога да купя хубава лека база.

# 372
  • Торонто
Чакайте сега малко.

Известно ми е, че не всички имат икономическо образование и под термина "себестойност" си представят елементарно единствено и само суровините, вложени в даден продукт.
Да, ама не е така. Няма да влизам в обяснения, какво точно се калкулира като себестойност, има цял дял в счетоводството за това.
Много мразим, като ме питат "е к'во толкова има в тази мебел, че й е такава цената?!". Ами ела виж! През колко производствени процеса минава, колко души (работна ръка, която се заплаща, все пак) са ангажирани до като стигне изделието до клиента.

Умните нека си бъркат сами кремове и помади, щом им се отдава. Оставете нас, простите да си ги купуваме.
От химия може да не разбирам, но усещам веднага действието на 3-те стъпки на "супермаркет"  марката Clinique, ако не ги ползвам дори за 2 дена.
От там нанатък никак не ме интересува защо са 3 продукта, дали е рекламен трик или заговор да ми вземат парите и т.н.

Да, разбира се, и мен точно това ми е думата. Не са само суровините, които определят цената.
Но в този случай крема е центове.
Другите си образуват цените по същия начин, но имат много по-скъпи съставки и продуктите и струват повече.
Естествено, че не те интересува дали са 3 продукта или 2, направени са по-скъпи другите 2, третия (който няма нито една активна съставка) е пуснат евтин и така печалбата е много по-голяма за компанията, защо ти си доволна като цяло от серията и купуваш винаги трите.

# 373
  • Торонто
Определено и аз усещам разликата сутрин когато се погледна в огледалото и видя състоянието на зоната около очите си ......в зависимост от това дали съм използвала крем предназначен за около очния контур.....Имам попадения и на кремове за лице които безпроблемно се използват и за около очите,но състоянието на тази част от кожата ми видимо изглежда по друг начин след нанасянето на определен крем който да я поддържа.....поне при мен е така.

Попаднала си на подходящия състав. Не споря.
Исках да ти обясня, че нe може да се говори за молекули на крема. Няма такова понятие.

# 374
eta, докторант по икономика съм, по-точно корпоративни финанси....и въпреки това Клиник с нищо не е уникален, за да е толкова скъп Peace А за усещането - понякога психиката ти работи така, че трябва да си с "нещото" на лицето за да се почувстваш добре - не споря, че има физиологично усещане, но психо-соматичният ефект е адски голям.

Общи условия

Активация на акаунт