За скъпата и евтината козметика

• 261 069
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 345
gato,искам да те попитам гела с алое като крем за лице ли го използваш?Задавам ти този въпрос,защото в къщи моето семейство го използва за всякакъв вид наранявания,инфекции и ефекта е вълшебен,както казва моето момиче вълшебното нещо...... Simple Smile

За чистия гел ли ме питаш?
http://www.flp.bg/bg/P_Gelly_bg.htm
За този ли?

# 346
gato,искам да те попитам гела с алое като крем за лице ли го използваш?Задавам ти този въпрос,защото в къщи моето семейство го използва за всякакъв вид наранявания,инфекции и ефекта е вълшебен,както казва моето момиче вълшебното нещо...... Simple Smile

За чистия гел ли ме питаш?
http://www.flp.bg/bg/P_Gelly_bg.htm
За този ли?

И на мен ми е интересно.Може ли да се използва като крем за лице.И къде може да се намери тази козметика.Само каталожна ли е

# 347
Това е само чист екстракт от алое. Можеш да го ползваш за лице, но не мисля, че е достатъчна грижа.
Можеш да го закупиш от дистрибутори или от офиса на фирмата, ако ти станеш дистрибутор.

# 348
  • Торонто
всъщност ДДМЛ трябва само да овлажнява и е подготовка за 'истинския' дневен крем с активните съставки - за това може да е с по-семпъл състав

ОК, но колко струва? Нали за това отворихме темата - защо е скъпа скъпата козметика? Всяка една от тези съставки може да не е чак толкова лоша, но е страшно евтина, ама от най-евтините, които се използват в козметичната промишленост.
Да не говорим за тенденцията, която се заформя да не се слагат продукти petroleum derived. Но това е за малките фирми, които тепърва прообиват и искат да сложат нещо наистина хубаво и ново на етикета си, големите - за тях може всичко.
От това по-евтин не може да бъде продукта ако ще и най-смотаната българска фирма да го прави съмнявам сe, че и тя ще успee да поевтини повече рецептурата.

# 349
  • Торонто

Фирмата е американска. Казва се Forever Living Products. Станах дистрибутор на тази компания, но като цяло съм от скептиците и не съм човек, който би препоръчвал нещо без да е убеден в качествата му. Точно затова те помолих за професионално мнение.
Относно съдържанието - всичките продукти са на базата на патентован от тях чист екстракт от Алое Барбаденсис. Това е основният им продукт. За съжаление не можах да открия състава на латиница и на новите им продукти от серията Соня.
Ако не те затруднява погледни сайта им: www.flp.bg или www.foreverliving.com /втория е международния и за съжаление не мога да намеря състава там/ и дай оценка като цяло за козметиката им. Интерсно ми е мнението ти за околоочния крем и за Алое активатор. Вкъщи имам някои кремове и мога да препиша състава им в оригинал.

Благодаря отново за отделеното време Simple Smile 

Добре са продуктите.
Околоочния крем - хубав е, като гледам почти еднакъв е с регулярния крем за лице, но това си е масова практика навсякъде.
Алое активатор всъщност си е чист гел от алое с консервант, което не е лошо. Даже по-добре отколкото наблъскани безсмислени съставки. Остава въпроса какво съдържа самия гел от алое. Ако имаш някаква опаковка - то отзад състава е на латински, погледни само как е записан гела.

# 350
  • Торонто
Чакай, че се притесних като разбрах че е на Клиник  Rolling Eyes Наистина е много dramatical, толкова съм развълнувана от състава му  Mr. Green
Гледах, гледах пак да открия нещо, което съм пропуснала, но уви...
Eiphnh, ти целия етикет ли преписа?

Абсолютно Peace. Дори докато го преписвах и аз със скромните си познания схванах, че няма кой знае какво в него Crazy.

А в лосиона (майлд, стъпка 2 за смесена кожа) още по-малко неща има - основно само вода и алкохол + още 1-2 съставки. Ще го препиша и него, но в момента нямам никакво време.

Няма да е лошо да ги видим и другите 2 чудеса 1ва и 2ра стъпка  Simple Smile

# 351
Цитат
Добре са продуктите.
Околоочния крем - хубав е, като гледам почти еднакъв е с регулярния крем за лице, но това си е масова практика навсякъде.
Sofi, в тази връзка искам твоето мнение на специалист /не помня по-рано в темата да си писала, ако все пак повтарям, извини ме/. Става дума за крема за около очи - според теб кремовете за очи правят ли се по-специални като консистенция за да може да се усвояват по-добре от кожата около очите която е по-фина и деликатна? В сайта на Пола Бигън съм чела е това си е маркетингов трик на козметичните фирми - да създават специални кремове за около очи, в повечето случаи спокойно може да се ползва крема за лице. Интересно ми е ти какво мислиш по въпроса?
Колкото до 3-те стъпки на Клиник, ето ти състава на втора стъпка за 3-ти тип кожа /комбинирана към мазна/:
Основни вещества: пречистена вода, SD алкохол 40B, североамериканско дърво /hamamelis virginiana/, бутилен гликол.

# 352
да, писала е, потърси го - отговорът е точно върху цитат от ПБ

# 353
  • по пътя на светлината
Не е маркетингов трик,кремовете за лице са с по големи молекули,които не могат да се усвоят добре от кожата около очите.....и следователно не работят в дълбочина.....и даже може да я увредят,ако крема е по силен....Така ,че е хубаво да се използва крем предназначен за зоната около очите,макар и по евтин....

# 354
Още едно въпросче към Софи ако не е много нахално Embarassed

Попаднах на тази маска за лице.По описание е за всички типове кожа и е универсална-витализираща,подхранваща,овлажняваща и грижеща се за финната структура на кожата.Пише също ,че за кожа с пори,неравности,инперфекции и белечета може да се ползва по често и на нужните места да се нанася тънък слой за през целия ден,може и под стандартния крем.Можеш ли да ми кажеш по съставките може ли да се вярва на описанието и добра ли е според теб тази маска:

Ingredients: Aqua, Pyrus Cydonia, Alcohol, Glycerin, Triticum Vulgare, Anthyllis Vulneraria, Borago Officinalis, Cetearyl
Alcohol, Prunus Armeniaca, Arachis Hypogaea, Chamomilla Recutita, Buxus Chinensis, Bentonite, Daucus Carota,
Propolis Cera, Parfum, Citral*, Citronellol*, Geraniol*,
Linalool*, Limonene*, Farnesol*, Lecithin, Xanthan Gum,
CI 75810.

Процентите изглеждат добри, някои от съставките не са много популярни. Имат лечебен ефект, но може и дразнещо действие.
Дали може да се остави маската на лицето - трябва да провериш дали ще те дразни и сама да прецениш.

Мими23, нали се разбрахме да пишем имената на продуктите за които питаме Софи, за да не я питаме по няколко пъти за едни и същи продукти  Peace
Коя е тази маска?

Присъединявам се към мнението на Bastet за 3-те стъпки на Clinique /най-вече за третата/ - целта е да си купуваме колкото се може повече продукти  Sick
Аз ползвах 3-те им стъпки 4 или 5 месеца - не мога да кажа че съм особено впечатлена от резултата. Ще ги заменя, в моя случай не си заслужават парите  Crossing Arms Освен това колкото и пречистен и бла-бла да е спирта във втората стъпка  Naughty вече не, благодаря .
В момента ползвам Total Turnaround крема /страници назад го бях постанал като състав и Софи даде мнение за него/ - рано ми е още за резултати. Пробвала съм още Ripearwear, Moisture surge, All about eyes, City block SPF40. Не мога да кажа че тази марка козметика ме впечатли с нещо досега  Peace

Ох,сори Embarassed
Маската е ето тази: http://www.drhauschka.com/holistic-products/face-care/masks/deta … l+skin+conditions

Скоро се натъкнах на тази марка и реших да пробвам нещо.Ако някой знае нещо повече за продуктите ще се радвам да сподели.

Бастет може да и хвърли око,предимно от натурални,природни масла и съставки е Peace

И за да се приключи спора Клиник-за и против ще кажа за заключение...
Марката съществува от 1968 до сега,със същите съставки че дори и опаковките не променят,продава се в целия свят и имат супер добри продажби,за други марки може да не е чувал но за Клиник всеки е чувал GrinningПродуктите може да са бедни на съставки,но никой не можа да докаже това добре ли е или зле.Ако ще и цялата Менделеева таблица да съдържа това не прави един продукт хубав или лош.Продуктите са анти-алергични,нормално е да избягват съставки които алергизират кожата.Нека не се впускаме пак с лозунги "супермаркет козметика", "боклук" и тем подобни.Всеки да си ползва каквото си ползва и да спи спокойно...Тук сме за да си даваме съвети а не да се обиждаме на марки...или не е така.Ако греша ме извинете Peace

# 355
k.a.l.i., ти си ми го обяснявала   Simple Smile, затова исках да питам и Софи като специалист. Според теб тогава Пола Бигън подвежда ли ни?
Разбира се аз например с моята мазна кожа няма да си наплескам матиращ крем около очите  Mr. Green, но за обикновените хидратанти например...
Bubanka, мерси, открих къде е отговорила  Peace
Мими23, мерси за линка към маската  Grinning. За Клиник няма спор, именно - нека всеки ползва тези продукти които му действат добре, затова аз писах че лично мен не ме впечатлиха тези които досега съм ползвала и определено 3-те стъпки не ми оказаха никакъв по-особен ефект Peace

# 356

Фирмата е американска. Казва се Forever Living Products. Станах дистрибутор на тази компания, но като цяло съм от скептиците и не съм човек, който би препоръчвал нещо без да е убеден в качествата му. Точно затова те помолих за професионално мнение.
Относно съдържанието - всичките продукти са на базата на патентован от тях чист екстракт от Алое Барбаденсис. Това е основният им продукт. За съжаление не можах да открия състава на латиница и на новите им продукти от серията Соня.
Ако не те затруднява погледни сайта им: www.flp.bg или www.foreverliving.com /втория е международния и за съжаление не мога да намеря състава там/ и дай оценка като цяло за козметиката им. Интерсно ми е мнението ти за околоочния крем и за Алое активатор. Вкъщи имам някои кремове и мога да препиша състава им в оригинал.

Благодаря отново за отделеното време Simple Smile 

Добре са продуктите.
Алое активатор всъщност си е чист гел от алое с консервант, което не е лошо. Даже по-добре отколкото наблъскани безсмислени съставки. Остава въпроса какво съдържа самия гел от алое. Ако имаш някаква опаковка - то отзад състава е на латински, погледни само как е записан гела.

Ето състава на този крем: Sonya Aloe Balancing Cream

Aloe Barbadensis Gel (Stabilized Aloe Vera Gel), Water, Cyclopentasiloxane, Butylene Glycol, Hydrogenated Polyisobutene, Dimethicone, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Polyacrylamide, C13-14 Isoparaffin, Laureth-7, Sodium Hyaluronate, Tocopheryl Acetate, Glycerin, Citrus Medica Limonum (Lemon) Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Tropolone, Fragrance.

Sonya Aloe Nourishing Serum:

Aloe Barbadensis Gel (Stabilized Aloe Vera Gel), Cyclomethicone, Water, Dimethicone Crosspolymer, Dimethicone, Glycerin, Butylene Glycol, Polyacrylamide, C13-14 Isoparaffin, Laureth-7, Hydrogenated Polyisobutene, Camellia Sinensis (White Tea) Leaf Extract, Mimosa Tenuiflora Bark Extract, Tocopheryl Acetate, Sodium Ascorbyl Phosphate, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Tropolone, Fragrance.

Всичките козметични продукти започват състава си с:
Aloe Barbadensis Gel (Stabilized Aloe Vera Gel)

Моля те кажи си оценката за този състав.   bouquet

# 357
Sofi, моля за твоята оценка за този състав:
Cyclopentasiloxane, Polydimethylsiloxane (silicone slip agents), Carthamus Tinctorius (Safflower) Oil (non-volatile plant oil), Camellia Olefiera (Green Tea) Leaf Extract, Arctostaphylos Uva-Ursi (Bearberry) Extract, Lupinus Albus (Lupine) Seed Extract, Solanum Lycopersicum (Tomato) Extract (antioxidants), Avena Sativa (Oat) Kernel Extract (anti-irritant), Tocopheryl Acetate (vitamin E/antioxidant), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (anti-irritant), Tetrahexyldecyl Ascorbate
Това е Super Antioxidant Concentrate Serum all skin types на Paula's Choice  Peace

Също и за този: Water, Methylpropanediol (slip agent/water-binding agent), Salicylic Acid (beta hydroxy acid/exfoliant), Hydroxyethylcellulose (gel-based thickener), Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract (antioxidants), Epilobium Angustifolium (Willow Herb) Extract, Bisabolol (anti-irritants), Phytosphingosine (skin-conditioning agent), Sodium Hydroxide (pH balancer), Tetrasodium EDTA (preservative)
Това е 2% Beta Hydroxy Acid Gel на същата марка.

Ще се радвам да дадеш мнение и за тоника на Клиник на който по-горе съм постнала състава   bouquet

# 358
  • Торонто
И за да се приключи спора Клиник-за и против ще кажа за заключение...
Марката съществува от 1968 до сега,със същите съставки че дори и опаковките не променят,продава се в целия свят и имат супер добри продажби,за други марки може да не е чувал но за Клиник всеки е чувал GrinningПродуктите може да са бедни на съставки,но никой не можа да докаже това добре ли е или зле.Ако ще и цялата Менделеева таблица да съдържа това не прави един продукт хубав или лош.Продуктите са анти-алергични,нормално е да избягват съставки които алергизират кожата.Нека не се впускаме пак с лозунги "супермаркет козметика", "боклук" и тем подобни.Всеки да си ползва каквото си ползва и да спи спокойно...Тук сме за да си даваме съвети а не да се обиждаме на марки...или не е така.Ако греша ме извинете Peace

Не, Мими, това не може да бъде заключение на "спора".
Всеки да ползва каквото иска разбира се и не казвам, че трябва да има много съставки в един продукт, за да е хубав, но тук най-вече започнахме разговора защо е скъпа скъпата козметика (не че всичко е под общ знаменател).

Този продукт е ужасно евтин! Използвани са много малко суровини, нямам нищо против вазелина аз лично (макар че много хора имат), доста добре омекотява кожата, но той както и другите 5-6 съставки са една от друга по-евтини. Не заслужава да е скъп, за мен тези три стъпки са измислени точно с цел да си купиш повече продукти.

Ето ти някои цени  за килограм

WATER  - пренебрежимо малко *
MINERAL OIL - 3$*
 SESAMUM INDICUM (SESAME) OIL  -20$*
 PROPYLENE CLYCOL  - 3$*
 TEA-STEARATE  - не я знам, по-малко от 10$*
GLYCERYL STEARATE  - 5$*
LANOLIN ALCOHOL - 20$*
 PETROLATUM - 3$ *
METHYLPARABEN * PROPYLPARABEN -  общо консервант маx 30$
* YELLOW 5 (CI 19140) * YELLOW 6 (CI 15985) * RED 33 (CI 17200) [ILN29832] - пренебрежимо малко

Всичко без водата не е повече от 40% (даже и това е много). Клакулацията за 100 кг продукт максимум 300$/100кг готов продукт
значи 3$ за 1 кг готов продукт. Не знам грамажа на 3тата стъпка, но ако е 250 мл - идва под 1$ за единична бройка продукт.

Сега виждаш ли, че точно в този случай плащаш марката?

Последна редакция: вт, 18 мар 2008, 23:52 от Sofi

# 359
  • Торонто
Не е маркетингов трик,кремовете за лице са с по големи молекули,които не могат да се усвоят добре от кожата около очите.....и следователно не работят в дълбочина.....и даже може да я увредят,ако крема е по силен....Така ,че е хубаво да се използва крем предназначен за зоната около очите,макар и по евтин....

kali, боя се че не си много близо до истината.
 Не разбирам за какви молекули на крема става въпрос ...
Молекулата е следващото ниво след атома и те са градивните елементи на химичните субстанции. Всяка субстанция има своите собствени молекули, различни от тези на следващата и т.н. Крема е сбор често от 20-30 съставки, всяка от които със своите собствени молекули. Говорим за молекула на глицерина, молекула на стеариновата киселина и т.н.

Използва се една и съща база за крем за лице и крем за около очи.
Някои активни съставки са особено подходящи за около очи поради специфично действие, но същите те могат да се слагат и в друг тип кремове.

Общи условия

Активация на акаунт