За скъпата и евтината козметика

• 261 040
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 315
  • София

Клиник е едната от двете козметики, която не ми направи добро впечатление изобщо (другата е Дарфен, но аз имам свръхчувствителност към едно от маслата съдържащи се в нея - иначе за мен Дарфен е едно от нещата, което е качествено и съдържа работещи вещества). Имам приятелки които твърдят, че Клиник е високия ценови клас на супер-маркет козметиката - склонна съм да се вслушам в мнението им - айде сега и мен да ме наядат фенките на 3-те стъпки Laughing Joy

Аз много харесвам козметиката на Дарфен, някои продукти са ми просто незаменими, но има неща от козметиката им които ми идват прекалено богати и тежки за кожата ми.

# 316

Клиник е едната от двете козметики, която не ми направи добро впечатление изобщо (другата е Дарфен, но аз имам свръхчувствителност към едно от маслата съдържащи се в нея - иначе за мен Дарфен е едно от нещата, което е качествено и съдържа работещи вещества). Имам приятелки които твърдят, че Клиник е високия ценови клас на супер-маркет козметиката - склонна съм да се вслушам в мнението им - айде сега и мен да ме наядат фенките на 3-те стъпки Laughing Joy

Аз много харесвам козметиката на Дарфен, някои продукти са ми просто незаменими, но има неща от козметиката им които ми идват прекалено богати и тежки за кожата ми.

Ползвай си ги - няма да съжаляваш.......а тежките неща са за други възрасти - все пак за всекиго по нещо Simple Smile.ще ти дойде и за тях времето Wink

Последна редакция: сб, 15 мар 2008, 16:01 от Bastet

# 317
Още едно въпросче към Софи ако не е много нахално Embarassed

Попаднах на тази маска за лице.По описание е за всички типове кожа и е универсална-витализираща,подхранваща,овлажняваща и грижеща се за финната структура на кожата.Пише също ,че за кожа с пори,неравности,инперфекции и белечета може да се ползва по често и на нужните места да се нанася тънък слой за през целия ден,може и под стандартния крем.Можеш ли да ми кажеш по съставките може ли да се вярва на описанието и добра ли е според теб тази маска:

Ingredients: Aqua, Pyrus Cydonia, Alcohol, Glycerin, Triticum Vulgare, Anthyllis Vulneraria, Borago Officinalis, Cetearyl
Alcohol, Prunus Armeniaca, Arachis Hypogaea, Chamomilla Recutita, Buxus Chinensis, Bentonite, Daucus Carota,
Propolis Cera, Parfum, Citral*, Citronellol*, Geraniol*,
Linalool*, Limonene*, Farnesol*, Lecithin, Xanthan Gum,
CI 75810.

# 318
Аз лично не съм попадала на нито един свестен продукт от бялата козметика на Estee Lauder. Всичките им кремове с уж хидратиращи съставки са някак мазни, непопиващи и комедогенни. Може би козметиката им за зрляа кожа е по-добра, но нямам намерение да опитвам.

Е това вече е въпрос на вкус и на сработване с кожата, кое колко е свясно - тука поне 20 жени ще ти наскачат, че от Есте Лодер по-велико няма Peace.Аз съм от тези, при които ЕЛ не работи много, но бих се въздържала от коментари кое е свястно и кое не.

А при мен определени продукти на Ести работят, други ми действат ужасно.

Но като цялостна грижа козметиката на Clinique не пасва на моята кожа.

Клиник и Дарфен идват от едно и също място,произвежда ги един и същи концерн-The Estee Lauder companies Inc. Може би затова и към двете имаш непоносимост Thinking.И двете са от средния клас козметика на концерна.Може приятелките ти да са прави,аз по тия въпроси не споря Peace...всеки си знае какво му понася и какво си ползва сам за себе си.Нито пък ще хукна да си купувам друга козметика заради 2-3 изказвания Grinning.А високия ценови клас идва от милионите инвестирани в проучвания, тестове, изследвания и патентоване.Най вече патентоването.Клиник има няколко патентовани рецепти/така да го кажа/...Много фирми го правят всъщност и това повдига също цените.Но това е една друга тема Grinning Grinning Grinning
Може да си го споменавала някъде,но не си спомням-ти каква козметика ползваш,от кои си доволна ?!

# 319
Мими23, в Дарфен има едно масло, към което съм чувствителна, трябва да видя някъде съм си го записала какво точно беше - не алергична, просто чувствителна - излизат ми пъпки. Не е заради концерна, който произвежда тези козметики. Това масло е едно от базисните за продуктите на Дарфен. Но пък те имат сто процентови масла и извлеци, което ги поставя нагоре в скалата на по-незамърсените и свободни от консерванти продукти. За Дарфен това мога да ти кажа от гледна точка моя организъм. Аз ползвам Деклеор - по причина ,че все търся да е по-богато на естествени съставки. Има неща на Ювена и Гатино, които ми харесват, също и на Кларен (ама специално продукти , на които си пише, че имат извлеци или пък са разработени за кожни проблеми в кожни клиники). Някои работи на Ингрид Мийе, Нюкс и Мари Кор ми харесват (това от тези козметики, които ги няма в Ягодата и другите познати нам сайтове). Доста работи са ми допадали на Гино - но Гино съм го оставила само да му се наслаждавам в салон. Най-ми хареса едно чудо на Валмон, трябва да видя има ли го в Ягодата, но струваше адски много (особено в Женева, където нещата са по-скъпи от Бг). Сега се чуя на Сисле (пак поради страстта ми към природата Simple Smile) - ама и то е скъпичко сравнително....Въобще вече за зор заман само си купувам диор, шанел, че и любимия ми от преди 7-8 години Ланком. По тази причина съм фенка и на етеричните масла на Икаров и Етерика като имам проекти в Бг.

П.П. Иначе всяка лаборатория патентова нещо......иначе няма да я приемат на сериозно, ако ще да промени процента на витамин Е сигурно ще хукне за патент.

# 320
  • Варна
Аз лично не съм попадала на нито един свестен продукт от бялата козметика на Estee Lauder. Всичките им кремове с уж хидратиращи съставки са някак мазни, непопиващи и комедогенни. Може би козметиката им за зрляа кожа е по-добра, но нямам намерение да опитвам.

Е това вече е въпрос на вкус и на сработване с кожата, кое колко е свясно - тука поне 20 жени ще ти наскачат, че от Есте Лодер по-велико няма Peace.Аз съм от тези, при които ЕЛ не работи много, но бих се въздържала от коментари кое е свястно и кое не.
\
Затова и съм написала, че лично за мен свестен продукт липсва. Не съм правила обобщаваща констатация за козметиката им като цяло

# 321
Мими23, в Дарфен има едно масло, към което съм чувствителна, трябва да видя някъде съм си го записала какво точно беше - не алергична, просто чувствителна - излизат ми пъпки. Не е заради концерна, който произвежда тези козметики. Това масло е едно от базисните за продуктите на Дарфен. Но пък те имат сто процентови масла и извлеци, което ги поставя нагоре в скалата на по-незамърсените и свободни от консерванти продукти. За Дарфен това мога да ти кажа от гледна точка моя организъм. Аз ползвам Деклеор - по причина ,че все търся да е по-богато на естествени съставки. Има неща на Ювена и Гатино, които ми харесват, също и на Кларен (ама специално продукти , на които си пише, че имат извлеци или пък са разработени за кожни проблеми в кожни клиники). Някои работи на Ингрид Мийе, Нюкс и Мари Кор ми харесват (това от тези козметики, които ги няма в Ягодата и другите познати нам сайтове). Доста работи са ми допадали на Гино - но Гино съм го оставила само да му се наслаждавам в салон. Най-ми хареса едно чудо на Валмон, трябва да видя има ли го в Ягодата, но струваше адски много (особено в Женева, където нещата са по-скъпи от Бг). Сега се чуя на Сисле (пак поради страстта ми към природата Simple Smile) - ама и то е скъпичко сравнително....Въобще вече за зор заман само си купувам диор, шанел, че и любимия ми от преди 7-8 години Ланком. По тази причина съм фенка и на етеричните масла на Икаров и Етерика като имам проекти в Бг.

П.П. Иначе всяка лаборатория патентова нещо......иначе няма да я приемат на сериозно, ако ще да промени процента на витамин Е сигурно ще хукне за патент.

Аз си помислих...може би някаква съставка,която използват и в двете марки Rolling Eyes
При мен е точно обратното,колкото повече натурални извлеци,масла и тем подобни-толкова повече проблеми.Не съм алергична а както каза свръхчувствителна...алое вера,роза,и всякакви други естествени масла направо ми раздразнят кожата и ставам червена и щипе.Последно беше с един фондъотен на Гарлен с розов екстракт,а след това с Канебо силк с копринен екстракт.Няма да ти казвам какво чудо беше....имах чувството,че ако не се измия ще експлоадирам Cry Cry Cry
Затова казвам винаги,че е строго индивидуално.Ползвала съм какво ли не,всякакви марки,от всички ценови категории,от супермаркета до специално забъркана за моите нужди козметика в частна лаборатория...........Или започва да ми дразни,обривам се,щипе и ми сълзят очите или другия вариант-добре действа но никакъв по специален ефект.

И ще тичат за патенти и още как Mr. Green То при тая конкуренция и имитации...всеки ден излиза нова марка,нов продукт.За някои,които са на пазара имам чувството че са едни и същи,просто в различни опаковки...

# 322
Може ли и аз едно въпросче Praynig
Може ли мнение за тези съставки?
-пречистена вода,диметикон,триглицериди,бутилен гликол,екстракт от червен чай,екстракт от зелен чай,екстракт от бял чай,екстракт от кафе арабика,екстракт от пшеничен зародиш,екстракт от розмарин,бензоена  коселина,глицерин,екстракт от ечемик,екстракт от грозде,изопропил парабен.
Дано не съм сбъркала в писането Wink
Благодаря предварително

# 323
  • Boston, MA
Това, че Дарфен и Клиник са собственост на един концерн, не означава, че се произвеждат на едно и също място, или че съставките им са близки.  Peace

То в скоро време всички козметични брандове в света ще са собственост на един от три концерна.  Laughing

# 324
мими23, едва ли си алергична към всичко - най-лесно можеш сама да се тестваш като си слагаш на ръката отвътре на лакътя даден продукт - ако там има реакция , тогава може да прецениш по-добре. Аз си мисля, че към някое масло може наистина да си алергична или поне чувствителна но едва ли към всички. Отговорът за мен е, че не ти действа добре, просто защото си още млада и кожата ти ти се "сърди" като се пробваш да я напомпаш с високо-активни съставки. На мен така ми действат хайверените и морски извлеци подувам се, подпухвам......но ще дойде ден когато ще се "вдлъбна" и тогава "подуването" ще е необходимо Simple Smile

а за патентите , да - само аз още дето не съм патентовала нещо Mr. Green...

# 325
  • София
И аз да се присъединя към недоволните от 3-те стъпки на Клиник. От тях /мисля, че от лосиона особено/ определено се изпъпчвам, а очаквах точно обратния ефект. Ако пропусна 1-2 дена да слагам лосиона и кожата ми се възстановява много по-добре. Та сега със сигурност съм решила да го заместя с розова вода поне за 1 седмица, за да видя резултата.

Иначе това са съставките на DDML ще съм много благодарна ако Sofi си каже мнението:

WATER * MINERAL OIL * SESAMUM INDICUM (SESAME) OIL * PROPYLENE CLYCOL * TEA-STEARATE * GLYCERYL STEARATE * LANOLIN ALCOHOL * PETROLATUM * METHYLPARABEN * PROPYLPARABEN * YELLOW 5 (CI 19140) * YELLOW 6 (CI 15985) * RED 33 (CI 17200) [ILN29832]

# 326
Темата е много полезна и интересна, специални благодарности на Софи за информацията  smile3525
Най новата вълна в козметичната индустрия е златото.Започват да добавят 24 каратово чисто злато в кремове,серуми,маски...цели процедури в козметичните салони със  златни маски и т.н.
Идвало от митологията,от Египет,от Клеопатра,която още тогава носела златна маска за да запази красотата и младоста си.
Та въпроса ми е какво е действието върху кожата на метала злато.Има ли толкова добър ефект или е поредния рекламен трик ?!?!
И аз се присъединявам към многото питащи

# 327
Ето за златната маска  Laughing

http://health.actualno.com/news_103204.html

http://big.bg/modules/news02/article.php?storyid=21965

Дано да можем да си я позволим един ден  newsm78

# 328
Златното течение в козметиката не е нещо ново, прилага се от няколко години, това, че в България научаваме новините със закъснение Laughing е отделен въпрос. Още преди две години случайно попаднах в един чуждестранен сайт на статия как холивудските звезди си правели "златни терапии" в СПА центровете, като беше споменато името на Деми Мур като една от запалените почитатели на новата процедура Peace
Иначе за златни серии, извън салонната козметика, на прима виста се сещам за Ingrid Millet, които лансираха два "златни" продукта за 35+ наскоро, за Yon-ka и Герлен. Даже и Ейвън, ако не се лъжа, имат златна серия Anew за 40+. Козметичната индустрия се развива, дай боже да сме здрави и да имаме възможността да си позволим новите глезотийки Mr. Green  bouquet

# 329
  • Торонто
Още едно въпросче към Софи ако не е много нахално Embarassed

Попаднах на тази маска за лице.По описание е за всички типове кожа и е универсална-витализираща,подхранваща,овлажняваща и грижеща се за финната структура на кожата.Пише също ,че за кожа с пори,неравности,инперфекции и белечета може да се ползва по често и на нужните места да се нанася тънък слой за през целия ден,може и под стандартния крем.Можеш ли да ми кажеш по съставките може ли да се вярва на описанието и добра ли е според теб тази маска:

Ingredients: Aqua, Pyrus Cydonia, Alcohol, Glycerin, Triticum Vulgare, Anthyllis Vulneraria, Borago Officinalis, Cetearyl
Alcohol, Prunus Armeniaca, Arachis Hypogaea, Chamomilla Recutita, Buxus Chinensis, Bentonite, Daucus Carota,
Propolis Cera, Parfum, Citral*, Citronellol*, Geraniol*,
Linalool*, Limonene*, Farnesol*, Lecithin, Xanthan Gum,
CI 75810.

Процентите изглеждат добри, някои от съставките не са много популярни. Имат лечебен ефект, но може и дразнещо действие.
Дали може да се остави маската на лицето - трябва да провериш дали ще те дразни и сама да прецениш.

Общи условия

Активация на акаунт